Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Ihana ja täydellinen matka

1.11.2022

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Original Sokos Hotel Kimmel

Juoksua, kuntosalia, urheilua, työtä ja paikallaan pysymättömyyttä. Vaihtelua elämässä ja vaihtelua arjessa. Siitä oli alkusyksyni tehty. En oikein osannut pysähtyä ihastelemaan elämää ja niitä onnellisia hetkiä, joita se sisältää. Vähän oli yleisilmekin Eskolla kärttyinen. Se on minulle hieman epätyypillistä. Sitten tuli täysin oikein ajoitettu syysloma ja sen kruunasi niin kovasti odottamani miniloma Joensuussa. Sinne otin tasan yhden tavoitteen. Nauttia hyvällä omallatunnolla nykykarjalaisesta luksuksesta sekä kerätä Applewatchiini mahdollisimman vähän askeleita.

Matkustimme mielitiettyni kanssa Joensuuhun junalla, koska myös matkat halusin vain istua, olla ja ihmetellä ympärillä vaihtuvia maisemia. Majoituspaikkamme Hotelli Kimmel sijaitsee Joensuussa optimaalisella paikalla. Aivan rautatieasemaa vastapäätä. Avatessamme huoneemme oven loksahtivat suumme auki lähes synkronoidusti samaan aikaan. Oli lemmenjoutsenet sängyllä. Oli parveke, joka maalasi Joensuun siluetin aivan upeasti. Oli sauna ja oli jättimäinen sänky. Oli upeat puitteet laittaa Applewatch laukun sivutaskuun ja nauttia. 

Ensimmäisen illan ruokapaikkatoiveeksi kysyin Joensuun legendaarista Rossoa, joka on ollut samaisessa paikassa vuodesta 1985. Se oli ravintola, johon Joensuussa asuessamme isäni vei aina koko perheen syömään. Ihana ele nuorelta käräjätuomarilta perhettään ilahduttaa ja yhteisiä hetkiä tarjota. Ele, joka on kantanut muistoissani jo kymmeniä vuosia. Nyt istuin siihen samaiseen ravintolaan. On jo elettyä elämää takana ja erinäisiä taakkoja repussani. Varmasti on jo silloin lausuttu sanat: ”Ja raastepöydästä voipi aloitella.” Niin aloittelimme nytkin ja pääruokana tietysti pannupizza. Pannupizza, jonka kuva Instagramissani poiki melkoisen muisteloiden viestitulvan. Niitä oli kiva lukea. Rosson pannupizza on kunnon sukupolvikokemus.

Nostalginen ilta ja kävely siltaa pitkin hotellille avasi upeat maisemat. Pielisjoki oli valaistu hyvin onnistuneesti Kimmelin valot sekä pehmeät valkeat lakanat kutsuivatkin hyvin nopeasti. Aamupalalle heräsimme jo hyvissä ajoin, koska siellä tarjottavia leipomo Sorsan karjalanpiirakoita ei vaan voinut odottaa. Karjalaista luksusta parhaasta päästä. Sitten sainkin mahdollisuuden päästä tutustumaan vanhan koripallojoukkueeni Joensuun Katajan uuteen upeaan kotiareenaan. Tapasin vanhan valmentajani ja joukkueenjohtajan. Pääsin heittämään myös pari kolmosta kiiltävälle parketille siinä muisteloiden sekä halliesittelyn ohessa. Taisi mennä heitto sisään heti ensimmäisellä yrittämällä.

Hotelli Kimmel on täysin remontoitu ja tämän yhteydessä alakertaan on valmistunut aivan upea ja tunnelmallinen nautiskelukylpylä. Tämän näkemistä olin myös kovasti odottanut. Sandaalit jalkaan ja hissillä alakertaan. Liukuovien avauduttua loksahtivat suumme jälleen lähes synkronoidusti auki samaan aikaan. Tuli se legendaarinen WAU- efekti. Siellä oli niin rentouttava liplatella ja höyrysaunassa istua. Ei ollut mielessä askelmittarit tai muuntojoustavat avoimet opetustilat. Sataprosenttisesti ne sinne pyyhkiytyivät. Nykykarjalaista luksusta parhaasta päästä.

Kylpytakit naulaan ja vähän parempaa päälle. Jälleen hissillä alakertaan ja syömään tunnelmalliseen Bistro Heiliin. Heti alkuun on sanottava, että palvelu oli ensiluokkaista. Hymyn ja huomioonottavien sanojen saattelemana pöytäämme ilmestyi niin hyviä ruokia, jotka huuhdottiin alas tarkasti suositelluilla juomilla. Sipulikeittoa, pippuripihviä, suklaakakkua, Marskin ryyppyä ja täydellinen hetki pysähtymiselle ja hyville keskusteluille. Toistan itseäni. Nykykarjalaista luksusta parhaasta päästä.

Hotelli Kimmel valittiin taannoin Euroopan parhaaksi kokous- ja tapahtumahotelliksi. Aikamoinen titteli, etten sanoisi. Nykykarjalainen luksus siis puhuttelee hyvinkin laajasti. Henkilökohtaisesti rakastan kotimaan matkailua ja Joensuu sekä Hotelli Kimmel ovat siihen kyllä oiva kohde. Linkkiä napsauttamalla aukeaa hyvä kylpylätarjous. -> Kimmel Span kylpylätarjous. Kannattaa tutustua.

Äitini vanhana joensuulaisena soitteli reissun jälkeen ja kyseli miten meni? Ihana ja täydellinen matka, vastasin. En liiotellut yhtään. Kiitos Hotelli Kimmel ja Joensuu.

-Esko-

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply