Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

12 kuukautta, 12 kulttuuria

5.1.2017

Nyt on tämän pojan aika laajentaa ruokatottumuksiaan. Naughty burgeria en tietenkään tule unohtamaan kokonaan, mutta myös uusia makuja on hyvä ottaa haltuun uuden alkaneen vuoden kunniaksi. Helsinki tarjoaa todella hyvän mahdollisuuden tutustua eri maiden ruokakulttuureihin. Näin nopeasti mieleeni tulee ainakin: egyptiläinen, nepalilainen, meksikolainen, italialainen, intialainen ravintola, joka löytyy kotikaupungistani. Ajattelinkin vuonna 2017 käydä joka kuukausi tutustumassa uusiin makuihin ja uusiin ravintolamiljöisiin. Tämä on 12 kuukautta, 12 kulttuuria.

Ravintolamatkailuni ensimmäinen kohde oli Rikhardinkadulla sijaitseva Purpur. Purpur on näyttelijä Ville Haapasalon 15 vuotta kestäneen haaveilun tulos. Purpur tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan georgialaiseen makumaailmaan.   Minulla ei ole henkilökohtaisesti minkäänlaista kosketuspintaa gruusialaiseen keittiöön, mutta nähtyäni ruokalistan tiesin jo pitäväni Purpurin tarjoamasta ruoasta. Ruokalista oli kattava. Ruokien nimiä vaikea lausua, mutta listalle oli hyvin selvennetty mitä kukin annos sisältää. Helpotti tämmöisen ravintolanoviisin valintaa huomattavasti.

Alkupalaksi valikoitui Zulien, joka on sekoitus sieniä, sipulia kruunattuna suluguni-juustolla. Tätä herkkua, kun laittoi suuren kasan Hatsapuri-leivän päälle, niin makuyhdistelmä oli todella hyvä. Tukoisan juustoisa, juuri tämän miehen makuun. Alkupalat huuhtelin alas paikallisella mineraalivedellä, Borjomilla. Borjomin maku poikkesi aika paljon Bonaquan mausta. Borjom maistui ehkä enemmän Berocalle tai Bensiinille. Hieno oli huomata, että myös kivennäisvesien maut voivat poiketa hyvin paljon toisistaan. Kannattaa maistaa, ehdottomasti.

Jos tiedän meneväni ravintolaan syömään, olen niin malttamaton, että tutustun ruokalistaan jo edellisenä iltana. Niin tein nytkin. Pääruoakseni valitsin Ljulja-kebabin. Lisukkeeksi tilasin valkosipulikastiketta ja peruna-sipulipaistosta. Annoksen saapuessa eteeni olin vaikuttunut. Lampaan jauhelihasta valmistettu kebab-liha oli todella mureaa ja maukasta. Eräs tuttuni on nimennyt minun ruokailutottumukseni: Olet Esko semmoinen malttamaton möyhentäjä. Malttamattomalle möyhentäjälle tämä pääruoka oli napakymppi. Kaikki sekaisin Durum-leivän päälle ja ah, olipa hyvää. Jossain tutkimuksessa on muuten sanottu, että ihminen on makuukammarin puolella hyvin samanlainen, kun ruokaillessaan. Noh, en kommentoi.

Purpur oli oikein viihtyisä ja miellyttävä ravintola. Ajoittain ravintolassa voi tulla fiilis, että eihän täällä uskalla edes jutella ääneen. Vaikka Purpurissa on pöydät melkoisen lähekkäin ei tullut tämmöistä fiilistä. Rento oli meininki, tarjoilijat mukavia ja eivät antaneet talouttani romahduttavaa laskua.

Onnistunut startti makumatkalleni!

-Esko-

Comments (15)

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply TätiO 5.1.2017 at 21:59

  Tulipa käytyä naughty brgr:ssa tällä viikolla. Perus burgeri oli taivaallista, bataattiranet ja pinkki dippi. Avot. Puoli kaksitoista kun sen söi, seuraavan kerran pakotin itselleni välipalaa puoli viisi iltapäivällä. Oli hintansa väärti ja täyttävä. Viihtyisä paikka.

  • Reply Esko 6.1.2017 at 20:50

   Heippa TätiO!
   En ole siis turhaan hehkuttanut…???? On muuten lämpöiset sukat jalassa!!!…????

 • Reply Pikkis 5.1.2017 at 23:18

  Tässähän tulee nälkä! Pääruoka kuulosti erittäin hyvältä. Alkupalan sienet hylkäisin, muuten maistuis varmaan.
  Vettä mä en varmaan uskaltais maistaa. Mä tykkään vedestä, joten mikä pettymys oiskaan jos ois pahaa vettä!

  Lahessa on hyvää kraanavettä, joten sitä tulee juotua paljon.

  • Reply Esko 6.1.2017 at 20:51

   Lahessa on Pikkis kaikkea hyvää!! Kannattaa käydä testaamassa. Hyvää oli ruoka!…????

 • Reply Outi 6.1.2017 at 07:35

  Purpur on kyllä yhtä kaukana hyvästä georgialaisesta ruuasta kuin mäkkärin hampurilainen on naughty burgerista. Purpurista saa kyllä hyvää ruokaa mutta aitoa georgialaista se ei ole. Niiden hatsapurikin oli säälittävä kuiva kikkare. Oikeaa ja hyvää georgialaista ruokaa saa Fredalta Pikku-Georgiasta (kahvilamaisuus on hämäystä, istu alas ja tilaa listalta) tai kurvista Georgian house ravintolasta. Kaikkssa olen käynyt ja Purpuriin en toiste mene. Siellä mm tarjottiin borjomia tarhunin tilalle ja odotin laskua yli 30min.

  • Reply Esko 6.1.2017 at 20:54

   Heippa Outi!
   En ole koskaan kuullutkaan tuommoisista paikoista. Kiitos paljon vinkkauksista. Täytyypä siis testata, jotta saa vertailupohjaa Georgian keittiöihin. Kohdallani palvelu pelasi hienosti ja laskukin tuli nopeasti. Ei ollut kyllä ravintolassa tunkua kyseisenä iltana. Kiitos viestistäsi ja mukavaa viikonloppua!…????

 • Reply Ellis 6.1.2017 at 10:16

  Malttamaton möyhentäjä ???????? Hei italialaisista ravintoloista pakko antaa suositukset, pikkuinen ravintola Coma Museokadulla, aivan loistava, sekä tietty Trattoria Sogno, muistaakseni Töölöntorinkadulla. Sellaista aitoa italialaista, järjettömän hyvää!
  Ja tuonne Purpuriin aion ehdottomasti suunnata kevään aikana 🙂

  • Reply Esko 6.1.2017 at 20:55

   Kiitos Ellis vinkeistä! Sognossa olen käynytkin ja on todella hyvä. Coma käytävä siis testaamassa. Mee ihmeessä Purpuriin…✌

 • Reply Anna 6.1.2017 at 10:57

  Intialainen pizza (kuulostaa oudolta, mutta toimii!) ja intialainen olut Maharajassa. Lauttasaaressa vähän piilossa oleva ravintola, mutta yksi oma uusi suosikki. Heidän intialaiset ruoat myös herkullisia. Eikä oo sellainen pikaruokamainen paikka vaan ihan kunnon ravintola.

  Kampin sähkötalossa Habibi on toinen “piilossa” oleva oma lemppari. Palvelu ja sisustus siellä on vähän niin ja näin, mutta ruoka on oikeasti tosi hyvää ja tuoretta 🙂

  Kolmantena sanoisin Turkkilaisen Ravintola Anin. Parasta aitoa turkkilaista ruokaa mitä oon maistanut Helsingissä. Varsinkin turkkilaiset lihapullat! Ja ravintolan sisustuksesta ja palvelusta myös plussaa.

  • Reply Esko 6.1.2017 at 20:56

   Kiitos Anna vinkeistä!!…????

 • Reply Nippe 6.1.2017 at 11:06

  Oijoi, tuonne Purpuriin olen minäkin aikeissa mennä käymään!
  Hyvin mielenkiintoista. Sienet, aina nam!
  12 kulttuuriakin löytynee vuoden aikana????

  • Reply Esko 6.1.2017 at 20:56

   Mee Nippe ihmeessä!!…No riittääkö edes 12?…✌????

 • Reply Tiitu 6.1.2017 at 17:42

  Hei ois kiva jos näissä ruokapostauksissa ois vaikka enemmänkin/selkeemmät ruokakuvat. Itse ainakin nautin zoomailla annoskuvia.

  • Reply Esko 6.1.2017 at 20:57

   Heippa Tiitu!
   Ehdotus rekisteröity!! Ensi kerralla täytyy petrata..✌????

 • Reply Matsku 9.1.2017 at 22:18

  Käy ihmeessä testaamassa myös perulainen ravintola La Morena. Olen kuullut paljon kehuja, mutta vielä ei ole tullut itsellä tilaisuutta testata. Perussa hetken asuneena tuli kuitenkin muistettua monia paikallisia herkkuja:)

 • Leave a Reply