Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , , , , , ,

12 kuukautta, 12 kulttuuria: Lahen helmi

23.2.2017

Tammikuussa tutustuttiin gruusialaiseen keittiöön. Helmikuussa vuorossa italialaiset maut. Ja mielestäni Suomen parhaat semmoiset. Lahdesta puhuttaessa usein moni sanoo: “Niin, siellä on se hyvä pastaravintola..” Niin on ja se pastaravintola on Mamma Maria. Mamma Maria on varmasti tuttu paikka jokaiselle lahtelaiselle ja myös Lahdessa vierailleelle ihmiselle. Ja tätä en ihmettele. Edullinen, kodikas, helppo ja maut. Ruoka on niin hyvää ja koskaan ei tarvitse nälkäisenä poistua. Annoskoko on kohdillaan, kuten myös makumaailma. Tarjoilijat ystävällisiä ja palvelu nopeaa. Tästä syntyy konsepti, joka on ilahduttanut Lahdessa jo vuodesta 1995.

Olen itse vieraillut kyseisessä ravintolassa jo vuonna 1995. Mamma Maria sijaitsi Vesijärvenkadulla legendaarisen kuntosalin Gym1:sen välittömässä läheisyydessä. Vakioannokseni Pollo e Panna löytyi jo silloin listalta. Kermainen kanapasta, joka vie kielen mennessään. Vuosien saatossa olen laajentanut skaalaani ja nykyään tilaukseni on lähes aina seuraavanlainen: Alkupalaksi Della Casa- leivät, Penne Lahti- pasta ja jälkkäriksi Mamma Marian paikanpäällä valmistettua jäätelöä. Tuon koko setin saat hieman yli 20 eurolla, eli hintataso on todella kohtuullinen. Suosittelen testaamaan, todella!

Tänään kävin Mamma Mariassa lounaalla ja tilasin omaksi yllätyksekseni kokin suosituksen. Kokki suositteli näin lumiseen keskiviikkoon pastaa, joka koostui perunapastapalloista, tomaattikastikkeesta, vuohenjuustosta, pestosta, rucolasta sekä pancettasta (Italialaista pekonia). Maistuva ja täyttävä annos. Jaksaa tänään lähteä kisamonttuun kannustamaan suomalaisia sprinttihiihtäjiä koviin suorituksiin.

Italialainen keittiö, toimii. Mamma Maria, ei petä koskaan. Kannattaa käydä, kauempaakin.

Oletteko vierailleet?

-Esko-

P.S. Erityismaininta alkusalaatille. Maailman yksinkertaisimman näköinen, mutta se maku, ah. Maku, jonka Mamman oma salaatinkastike antaa on uniikki. Uniikki, erikoinen ja todella hyvä.

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Annika 23.2.2017 at 20:12

  Ei vitsit. Pasta pollo e panna, ihan lemppari. Aina tilaan saman annoksen, maku on vaan täydellinen. Pitäisi joskus kokeilla muitakin, mutta kun jos on löytänyt jo täydellisyyden 😀

  • Reply Esko Kyrö 23.2.2017 at 20:29

   Se on kyllä TÄYDELLINEN…????????

 • Reply Eevis 23.2.2017 at 20:57

  Kävin eilen syömässä spaghetti Mamma Marian. Oli hyvää ????

  • Reply Esko Kyrö 23.2.2017 at 21:10

   Harvoin tuolla pettyy…Jos koskaan.????

 • Reply sirpula 23.2.2017 at 23:21

  Oi mamma Maria ????sitä kyllä jäi kaipaamaan kun muutti pois lahdesta.

  • Reply Esko Kyrö 24.2.2017 at 08:34

   Onneksi sinne pääsee aina käymään…:)

 • Reply S 25.2.2017 at 14:03

  Vierailin Mamma Mariassa pari vuotta sitten syntymäpäivänäni. Kun tarjoilija kuuli, että minulla on synttärit, hän kiikutti jälkkäriksi pöytään ihanan jäätelöannoksen ison tähtisadetikun kera. Ja lauloi tullessaan vielä onnittelulaulun! Jälkkäri oli vieläpä ilmainen. Ihanaa palvelua 🙂

  • Reply Esko Kyrö 27.2.2017 at 21:47

   Heippa S!
   Kuulostaa juuri niin Mamman meiningiltä…:)

 • Reply Eevis 26.2.2017 at 16:47

  Lahen mammassa parempaa, kuin vastaavassa ravintolassa Italiassa!
  Aivan mahtava ravintola ja kaikki ruuat todella hyviä. Suosittelen minäkin kaikille tätä ravintolaa ja ylipäänsä Lahtea????

  • Reply Esko Kyrö 27.2.2017 at 21:48

   Kyllä!!!

  Leave a Reply