Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Matkaoppaat, prkl!

14.2.2017

Matkakuume. Tai siis auringon ja lekottelun kaipuu. Se on minulle nyt iskenyt. Se voi näemmä saada kimmokkeen hyvin erikoisesta asiasta. Istuin kuntosalin infrapunasaunassa. Avasin seinässä olevan jättimäisen Sharpin television ja sieltä tuli Matkaoppaat. Matkaoppaat huolehtivat suomalaisten turistien onnistuneista lomista Turkin Alanyassa. Aika tapahtumarikasta hommaa, olettaisin. Katselin ohjelmaa ja mietin, että milloin olen viimeksi ollut nauttimassa etelän auringosta. Siitä on aikaa kuusi ja puoli vuotta. Ensi kesänä tekisi mieli taas lähteä.

F:n kanssa harrastamme varmaankin tänä kesänä vielä kotimaan matkailua. Tarkoitukseni olisi siis yllyttää joku ystävä mukaan ja lähteä lämpöön. Ihailen ihmisiä, jotka pakkaavat repun. Pakkaavat repun ja ottavat totaalisen irtioton kaikesta. Matkustavat kuukausiksi esimerkiksi Thaimaahan. Seuranaan kahden euron bungaloweissa on vain kirja ja seinillä vilisevät hyönteisiä pitkällä kielellään napsivat gekko-liskot. Minusta ei ole siihen. Haluan mahdollisimman lyhyellä lennolla kohteeseen, jossa on varma aurinko. Hyvä hotelli, pehmeät valkoiset lakanat ja turkoosi meri.

En myöskään suunnittele kuukausien reissua, eikä se olisi edes mahdollista. Eli viikon totaalirentoutuminen olisi matkani tarkoitus. Aamu alkaisi terveellisellä aamiaisella. Siitä suoraan aamulenkille ilman paitaa auringon jo heittäessä ensimmäisiä säteitään asfaltin pintaan. Hyvä lounas ja loppupäivä altaalla tai merenrannassa. Illalla kävelemään  ja syömään jonnekin tunnelmalliseen ravintolaan. Etelässä yksi parhaista hetkistä on se, kun illalla on täysin pilkkopimeää. Ravintolat täyttyvät kokonaisista perheistä ja puheensorinaa sekä tunnelmaa riittää. Tai näin ainakin muistelen, en ole hetkeen kokenut.

Useat opettajakavereistani varaavat matkan päivä tai pari kevätjuhlien jälkeen. Mielestäni tuo ideologia on todella hyvä. Lähtee loma heti käyntiin ja Suomessa on kesäkuun alussa usein vielä todella huonot kelit. Räntääkin saattaa sataa. Viikko etelän auringon alla antaa hyvän rusketuksen lisäksi täydellisen irtioton menneestä lukukaudesta. Palatessasi olet jo täysin lomalla ja kerkeät vielä nauttia Suomen kesästä sen yhdeksän viikkoa. No, joo tätä nyt ei lienee kannata liikaa mainostaa. Ammatin etuja.

Kreikka? Kroatia? Bulgaria? Mitä kohdetta voisitte suositella totaalirentoutumiseen tämmöiselle kokemattomalle pakettimatkaajalle? Vaatimuksena siis: varma aurinko, lyhyet lennot, hyvät hotellit, turvallisuus, turkoosi meri, järkevä hintataso…

Perhanan infrapunasauna ja Matkaoppaat! Kuumeen saitte aikaan.

-Esko-

Comments (41)

You Might Also Like

41 Comments

 • Reply Jaana Långström 14.2.2017 at 20:22

  Kroatia on ollut pinnalla jo hetken ja vaikuttaa superhyvältä. Omakohtaista kokemusta ei vielä valitettavasti oo, mutta jo pelkästään lukemani ja näkemäni perusteella suosittelen ainakin ottamaan sen harkintalistalle! 🙂

  • Reply Esko Kyrö 14.2.2017 at 21:28

   Heippa Jaana!
   Kyllä. Useat ystävät ovat Kroatiassa käyneet ja kaikki ovat tykänneet. Onkohan siellä takuuvarma helle vielä kesäkuun alussa? Se hieman pohdituttaa??…????????

   • Reply Jaana Långström 15.2.2017 at 17:34

    Niin joo, siitä en oo ihan varma. Ennusteet näyttää että keskimäärin 25 astetta, mutta ne on vaan keskimääräisiä ennusteita

    • Reply Esko Kyrö 15.2.2017 at 19:00

     Ennusteethan on aina ennusteita…:) Kivaa iltaa Jaana!

   • Reply Monaveronika 18.2.2017 at 22:04

    Olen ollut Kroatiassa kahdesti, heti kesäkuun alussa 2007 Dubrovnikissa ihan maan eteläkärjessä – lämmintä oli ihan riittävästi, muistaakseni 25-27 astetta päivisin! Toistamiseen käytiin maassa viime heinäkuussa, jolloin oltiin pohjoisempana Pulassa. Silloinkin suurimpana osana päivistä oli 30 asteen helle, mutta loppulomasta asteet tippuivat tuulen myötä pariin kymmeneen ja jopa sateli vettä hieman. Takuuvarmaa hellettä on siis hankala luvata, mutta hieno maa on kyllä kyseessä! Vanhempani ovat tulevana kesänä TAAS lähdössä Kroatiaan ja myöskin heti kesäkuun alussa, tällä kertaa kohteena Split.

    Jos Kroatiaan lähdet, nii suosittelen ainakin parina päivänä tutustumaan myös sen luonnon tarjoamiin huikeisiin maisemiin (niitä on ihan ympäri maata), jos altaalta tai rannalta raaskii irtaantua. 🙂

 • Reply Anne 14.2.2017 at 20:44

  Itselläni parhaat kokemukset Dubai, Mallorca, Kreikka. Kypros ok mutta vähän “kulahtanut”, Turkki ja Teneriffa hirveitä ????.

  • Reply Esko Kyrö 14.2.2017 at 21:29

   Kreikkahan toimii varmasti ja oletettavasti kesäkuussa jo aurinkokin lähes varma. Dubai, onkohan kesäkuussa jo “överikuuma”? Ja onkohan Dubai turhan hinnakas?…????

   • Reply Monaveronika 18.2.2017 at 22:05

    Joo, Dubaissa on paras matkustusaika syksystä kevääseen, huhtikuussa siellä alkaa olla jo tukalan kuuma suomalaiselle, kun taas paikalliset alkavat silloin pikku hiljaa riisumaan villanuttujaan (näin sanoi intialainen kauppias siellä meille juuri viikko sitten :D).

 • Reply O 14.2.2017 at 20:46

  Olimme viime kesänä juuri kuvailemasi kaltaisella viikon lomalla Rodoksella ja ihastuimme ikihyviksi. Takuuvarmaa lämpöä, ihanaa ruokaa, meillä ainakin mielettömän hyvä hotelli, kasa kirjoja ja pitkiä yöunia hotellilakanoissa. Niin ihanaa. Nyt vaan tarttui se kuume muhunkin.. Eikun selailemaan ????

  • Reply Esko Kyrö 14.2.2017 at 21:30

   Rodoksella olen pari kertaa käynytkin ja kyllä. Toimii! Ei olisi yhtään huono vaihtoehto…Anteeksi O kuumeen tartuttamisesta…????????

  • Reply Anne 14.2.2017 at 22:34

   Kyllä Dubaissa varmasti tarkenee ????. Itse olen ollut kaksi kertaa siellä ja hintataso on ihan kohtuullinen. Esim. vaatteet halpoja mutta kyllä sieltä toki löytyy kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä eli överiäkin kyllä ????. Kulttuuri on mielenkiintoinen vaikkakin aika ristiriitainen. Dubaissa suosittelen Marinan aluetta koska siellä on rantakatuja joita pitkin pääsee kävellen liikkumaan. Muualla on vaikea kulkea kävellen koska siellä ei juuri ole kevyenliikenteen kulkemista otettu huomioon ja suomalaiselle 500m taksimatka tuntuu hiukan överiltä

   • Reply Esko Kyrö 15.2.2017 at 14:27

    Heippa!
    500m taksilla, joo kuulostaa hieman erikoiselta. Dubaita on kyllä monet kehuneet. Lennot lienee hieman pidemmät kuin esim. Kreikkaan?

 • Reply H 14.2.2017 at 21:38

  Täällä kärsitään ainaisesta matkakuumeesta. Kun edelliseltä lomalta palataan, aletaan jo suunnittelemaan seuraavaa. Kahden viikon päästä määränpäänä olisi jo kolmatta kertaa Barcelona. Monipuolinen kaupunki, jonne vaan haluaa aina uudestaan ja uudestaan. Portugalia ja Lissabonin seutua voin myös suositella. Itseä kiinnostaisi myös Pohjois-Italia, Verona ja Gardajärven alue. Ehkäpä sinne jo tänä kesänä…
  – Fill your life with adventures, not things. Have stories to tell not stuff to show! 😉

  • Reply Esko Kyrö 14.2.2017 at 21:53

   Ainainen matkakuume. Mulla ei ole tota geeniä vielä iskostunut…???? Barcelona on mahtava. Kolme kertaa käynyt ja aina yhtä huippu. Tällä kertaa mielessä vain helppo pakettimatka. Aurinko, urheilu ja ruoka…????

 • Reply Sari 14.2.2017 at 21:44

  Kroatia on ihana! Kaksi kertaa käynyt ja lähtisin koska tahansa uudestaan. Uskoisin, että lämpöä riittää jo kesäkuun alussa, koska heinäkuussa on suomalaiseen makuun jo liiankin kuuma. Uskomattoman turkoosi meri, Dubrovnikin hieno vanha kaupunki ja asiallinen meininki turistikohteissakin (ei sitä iänikuista sisäänheittämistä ja pakkomyymistä tyyliin ‘special price only for you my friend’).

  • Reply Esko Kyrö 14.2.2017 at 21:55

   Tota sisäänheittokommenttia en muistanutkaan. Kiitos Sari, kun palauttelit mieleen…???? Kroatiaa on kehuttu, ja paljon. Miten hintataso verrattuna esim. Kreikkaan?…????

   • Reply Sari 14.2.2017 at 22:01

    Ei se varmaan enää muutamaan vuoteen ole ollut mitenkään erityisen halpa, kun turistit ovat sen löytäneet. Mutta eipä kai Kreikkaakaan enää voi erityisen halpana pitää. Veikkaisin samaa tasoa?

    • Reply Esko Kyrö 15.2.2017 at 14:23

     Moi Sari!
     Kyllä. Kiitos tiedosta.

 • Reply Satu 15.2.2017 at 07:39

  Mallorcalla oltiin perheenkanssa viime vuonna huhti/toukokuun vaihteessa ja voin suositella, ei sisäänheittäjiä, helppo liikkua ja suht edullista. Kreikkaan suunnataan tänä keväänä 🙂

  • Reply Esko Kyrö 15.2.2017 at 14:28

   Heippa Satu!
   Mallorcalla en ole koskaan käynytkään. Ei ois ihan huono. Kyllä, Kreikka on minullakin tällä hetkellä siellä top kolmosesssa…:)

 • Reply Satu 15.2.2017 at 11:23

  Kreikka kaikkine kohteineen on aina takuuvarma. Esim Zakynthos, Halkidiki tarjoaa korkeuseroja juoksulenkeille, Kreetalla Elaffoniksen hiekkaranta lapsen kansssa. Ja Mallorca, ah!

  • Reply Esko Kyrö 15.2.2017 at 14:29

   Kreikka olisi takuuvarma…Top kolmosessa. Kivaa päivää!!

 • Reply Aino 15.2.2017 at 13:19

  Kroatia ja Dubai, Kroatiasta ehkä Split ennemmin kuin Dubrovnik. Ja Kroatiassa takuuvarmasti lämmintä kesäkuussa, olin viimeksi pari vuotta sitten huhtikuussa ja silloin oli poikkeuksellisen kylmä ja asteet oli just ja just 20 asteessa. Eli kesäkuussa pääsee lämmittelemään. Dubaissa shoppailut, Kroatiassa ihana luonto ja esim pyöräretket.

  • Reply Esko Kyrö 15.2.2017 at 14:29

   Ah, niin monia vaihtoehtoja…:)

 • Reply Johanna 15.2.2017 at 19:01

  Kreikka ja siellä Lefkas.

  • Reply Esko Kyrö 15.2.2017 at 19:03

   Kiitos vinkistä!! Kreikka olisi kyllä just hyvä ja helppo!!…:)

 • Reply Heidi 15.2.2017 at 20:57

  Kreikka on ihana! Sopii rantalomaan, mutta myös aktiivilomaan.
  Koulut kun loppuu lauantaina, niin lähden maanantaina kaverin kans Lontooseen. 🙂 ei ollut yhtään aurinkolomafiilis vaan kaupunkimatka houkutteli enemmän 🙂

  • Reply Esko 16.2.2017 at 20:54

   No, ei oo Lontookaan huono…????????

 • Reply Ellu 15.2.2017 at 22:02

  Kreikka ja Skiathos on ihana!

  • Reply Esko 16.2.2017 at 20:54

   Kiitos vinkistä…????????

 • Reply Jenskamandeera 15.2.2017 at 22:21

  Ai vitsit kuules Mallorca vois natsata saletisti sun spekseihin. Me tykättiin. Toukokuussakin jo säät suosi niin ilman muuta kesäkuussakin. Reilu 4 tunnin lento oli tosi jees. Fuerteventura voisi olla taasen Kanariansaarista kokeilunarvoinen. Käyt kokeileen surffaamista! ????

  • Reply Esko 16.2.2017 at 20:55

   Kiitos vinkeistä!! Surffaus toki kiinnostaaaaa…????

 • Reply minttu 16.2.2017 at 08:57

  Kreikkaa suosittelen vahvasti! Paljon kivoja saaria. Kreeta, Kos, Santorini aivan ihania. Santoriinin ihastuttiin niin, että siellä käyty useamman kerran. Nyt viime kerrasta jo monta vuotta, joten matkakuume kolkuttelee täälläkin. Kreikkaan paras aika matkustaa on juuri loppu kevät, alkukesä. Miellyttävän lämmin, ei liian kuuma. Kreikan plussia lyhyt 4h lentomatka, ystävälliset ihmiset, turvallisuus, ihana turkoosi meri &tunnelma, kreikkalainen ruoka …ym.

  • Reply Esko 16.2.2017 at 20:55

   Kreikka on kyllä yksi vahva vaihtoehto…????????

 • Reply Heli 17.2.2017 at 18:13

  Salaa seuraan keskustelua. Nyt kun on päässyt siitä ajatuksesta että voiko lähteä ilman lasta lomalle ulkomaille (eli voi, koska minun lapsi ei siellä vielä viihtyisi) niin Kreikka ja Kroatia kiinnostavat ja onpa täällä tullut lisää hyviä vaihtoehtoja!

 • Reply Heli 18.2.2017 at 09:26

  Bulgaria on ihan ok aurinkokohde, mutta paikallista elämää ei näe. Nessebar oli kaunis. Madeiralla, Las Palmasissa ja Slovakiassa olen myös käynyt, mutta en helleaikana.

  • Reply Esko 19.2.2017 at 23:22

   Kiitos Heli vinkeistä!…????

 • Reply Anetta 19.2.2017 at 23:23

  Kroatiaa suosittelen! Viime vuonna lähdin 17.5. ja olin viikon. Takuulla on kesäkuussa lämmin! Mekin oltiin ihan tukahduksissa kuumuudesta, aamut toki vielä viileähköjä. Ihana paikka, niin kirkasta vettä, ystävällisiä ihmisiä ja hyvää ruokaa! Tosiaan ei samanlaista turistimeininkiä kun esim Turkki, Espanja ja Kreikka vaikkapa. Olin siis Splitissä kaverin kanssa ja nyt kesällä arvelin lähteä yksin Dubrovnikiin!

  Mallorcalla olin toissa vuonna ja Espanjassa Barcelonassa viime vuonna, eka Kroatia ja parin kk päästä Barcelona. Myös perus Turkit, Kanariansaaret, Fuengirolat, Kreikat jne on tullu koluttua ja ehdoton ehdoton suositus Kroatialle!

  • Reply Esko Kyrö 19.2.2017 at 23:28

   Kiiitos Anetta tipseistä…????????

 • Reply Hääkuumeesta nuhakuumeeseen… | E2O 16.4.2017 at 02:30

  […] aiheesta kirjoittelin jo aiemminkin ja kiitos teille lukijoilleni hyvistä vinkkauksista. Matkaseuralaisenkin olen jo mukaani onnistunut hankkimaan. Nyt olemme jo alustavasti kohteita […]

 • Reply Palkkapäivä ja kiitoksia, kiitoksia | E2O 14.3.2018 at 20:29

  […] Varasin eilen matkan etelän lämpöön heti kesäkuun alussa. Tästä olen haaveillut seitsemän vuotta. Lähtee kesäloma kunnolla käyntiin ja vihdoin tämäkin haave toteutuu. Painaessani vahvista varaus- nappia tuli niin hyvä mieli. Tästä varmasti myöhemmin lisää ja kohdevinkkauskyselyjä. Tästä kyselin teiltä jo viime keväänä. […]

 • Leave a Reply