Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Sosiaalisen median pelle!

20.4.2017

Ensivaikutelma. Ensivaikutelma on siitä raaka, että sen voi antaa tasan yhden kerran. Ensimmäinen mielikuva ihmisestä syntyy todella nopeasti. Joidenkin tutkimusten mukaan noin yhdeksässäkymmenessä sekunnissa. Olemalla oma itsensä ei nämä kohtaamiset voi mennä pahasti mönkään. Tai jos menevät, niin sitten menevät. Jos jotain on tähän ikään mennessä oppinut elämästä, niin aitous tulee säilyttää ja aina tulee olla vahva oma itsensä. Esittämällä ja mielistelemällä ei tässä maailmassa kovin pitkälle pötkitä. Sitäkin olen harjoittanut. Harjoittanut ja elänyt ulkopuolella omasta syvimmästä itsestäni.

Sosiaalinen media tarjoaa oivat mahdollisuudet esittää itsestään vain niitä puolia, joita haluaa muille itsestään näyttää. Keskustelin erään ihmisen kanssa aiheesta. Hän kertoi, että koki havahtumisen. Havahtumisen, kun oli liian syvällä sosiaalisen median maailmassa. Hän eli ikäänkuin sosiaalisen median kautta. Teki semmoisia asioita, joista koki hänen seuraajansa kiinnostuvan. Oikean elämän raja hämärtyi. Näin omasta elämästään kirjoittavana tuolle hämärälle rajalle olisi todella suuri vaara joutua.

Itse olen kirjoittanut blogia ja käyttänyt sosiaalista mediaa hyvin aktiivisesti reilun vuoden. Olen pyrkinyt näyttämään itseni niin aitona, kuin mahdollista. En tiedä millaisen vaikutelman olen ihmisille tätä kautta itsestäni antanut. Tämä vuosi on ainakin ollut kirkkaasti elämäni tapahtumarikkain. Mollia ja duuria on riittänyt. Jotkut näkevät minut varmasti ihan täysijärkisenä, työssäkäyvänä, syvällisesti asioita pohdiskelevana avoimena ja ajoittain hauskana miniperheen isänä. Joillekin olen varmasti sosiaalisen median pelle, joka katkeruudessaan roikkuu vanhassa elämässään, tilaa kuvittajalta eksiensä kuvia banneriinsa ja etsii bloginsa kautta itselleen päiväkahviseuraa.

Kyllähän sitä itsekin toivoisi, että tämä elämä voisi olla hieman tasaisempaa. Tasaista ja seesteistä tässä jo olikin. Pieni tai siis iso (snap back-lippiksessä kolmannessa reissä) pääni oli jo akkomodoitu nykyiseen elämäntilanteeseen. Nettipankissa lainavälilehti muistutti siitä omasta rakkaasta asunnostani, turvapaikastamme. Yhtäkkiä täysin tahtomattaan kiskaistiin keskelle draamasarjaa. Ilman repliikkejä, ilman koekuvauksia. Tässä sarjassa harmittavinta on se, että tämä on sitä tositeeveetä, realityä. Olisi se yksi seikkailu niissä ympyröissä jo voinut riittää.

Tässä yhteydessä haluan kiittää kaikkia, jotka kommentoivat viime viikolla julkaisemaani fiktiivistä bussireissua. Tuli paljon informaatiota, tsemppiä, asiallista keskustelua, ei niin asiallista keskustelua ja satusedäksikin joku taisi sanoa. Tove Jansson. Tuo rakastettu kirjailija on kertonut ehkä hänen tunnetuimman tarinan eli Muumilaakson synnystä. Muumilaakson, joka syntyi sodan keskellä maailmaksi, jossa kirjailijakin oli turvassa. Tove Jansson on kertonut tunteneensa itsensä niin epätoivoiseksi, että alkoi kirjoittaa satuja. Onneksi ei olla sodassa, ei 1940-luvun alussa. Jansson kehitti epätoivoisissa tunnelmissa rakastetut Muumit. Mitäköhän tämän satusedän kynästä kehittyy?

Toivottavasti oikeaoppisia kärrynpyöriä, uskoa rakkauteen, rehellisyyttä ja lämpöä!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen, lähde: Luokanopettajan kalenteri 2016-2017 //

Comments (24)

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply suvi 20.4.2017 at 17:35

  Miten joku voi saada käsitysken, että toinen laittaa exän ‘kuvan’ banneriinsa 😀 Hakemalla haetaan asioita josta voi mainita ja kiusata.. surullista.

 • Reply Esko 20.4.2017 at 17:48

  Heippa Suvi!
  Kaikki tyylillään…

 • Reply -M 20.4.2017 at 18:16

  Haluan omasta puolestani vielä tarkentaa, etten loukkaamis mielessä maininnut bannerissa näkyvästä kuvasta ja siihen kohdistuvasta kummallisesta mielleyhtymästä. Toivottavasti et Esko pahoittanut mun kommentista mieltäsi!
  Koska sellainen outo fiba monelle tuli kuvasta, on varmasti itsesi kannalta parempi, että fiksasitte banneria, ettei tämä outo luulo kuvan tarkoitusperästä jää elämään täällä ihan omaa elämäänsä ja tuo tänne lisää ilkeilyä. Nyt uusi banneri on ihan ????

  • Reply Esko Kyrö 20.4.2017 at 19:38

   Heippa -M!
   En todellakaan, päinvastoin.
   Hyvä, että tuli esiin myös kuvan herättävä tämmöinen mielleyhtymä. Parempi näin!! Mukavaa iltaa!!

 • Reply Heidi 20.4.2017 at 20:24

  Nyt alkoi kiinnostaa, miten tuosta bannerista saa esiin exän kuvia? Onko tää joku sellainen kuva-arvoitus, että kun banneria tuijottaa tarpeeksi, sen takaa näkee oman exänsä/ jonkun toisen exän tai tulevan exän kuvan 3D:nä? ????

  • Reply Esko 20.4.2017 at 22:25

   Iltaa Heidi!
   …kun sitä tuijottaa tarpeeksi kauan voit nähdä tulevan prinssisi tai prinsessasi, eiku…Mukavaa alkavaa viikonloppua!!!

 • Reply Malla 20.4.2017 at 20:45

  Kommentoin pitkästä aikaa.. luin fiktiivisen bussireissun ja mieleni teki kommentoida, mutta en osannut pukea ajatuksiani sanoiksi. Nyt yritän.. Viimeinen pysäkki oli “lapsen etu” tai jotain sinne päin..(?).. ja tämähän on kaikkien tahto erotilanteessa, mutta haluaisin muistuttaa kaikkia eronneita, että lapsen etua ei aina saavuteta ilman erimielisyyksien ratkomista. Pelkkä konfliktien välttäminen ja hiljainen hyväksyntä ei ole välttämättä lapsen etu. En tunne sinua, enkä tiedä elämästäsi juurikaan, mutta toivon aurinkoa ja jaksamista kevääseesi ja että muistat kuunnella omaa sydäntäsi ja uskoa sitä. Vaikeneminen on monesti kultaa, mutta tarkoin valitut sanat jotain vieläkin arvokkaampaa.

  • Reply Esko 20.4.2017 at 22:27

   Kiitos Malla hienosta viestistäsi. Mukavaa alkavaa viikonloppua!!! Lapsen etu ja lapsen oikeudet tulisi aina, ihan aina laittaa sijalle yksi.

   • Reply nimetön 21.4.2017 at 08:03

    Niin… tämä olisi jokaisen hyvä muistaa. Ja kun vielä muistaisi miettiä, MIKÄ on se LAPSEN etu. Se ei ole aina samaa kuin ISÄN halu tai mukavuus. Myös tämä olisi myös meidän lukijoiden hyvä muistaa.

    • Reply Esko Kyrö 21.4.2017 at 13:36

     Ainakin minun käsitykseni mukaan molemmat vanhemmat ovat lapselle ihan yhtä tärkeitä ja oletettavasti lapsen etu on säilyttää vahvat siteet molempiin vanhempiinsa. Oli tilanne sitten mikä tahansa. Tämä olisi kaikkien meidän hyvä muistaa! Mukavaa viikonloppua!!…????????

    • Reply Malla 21.4.2017 at 17:18

     Nimetön.. niin lapsen etu ei ole välttämättä kummankaan vanhemman “halu tai mukavuus”, vaikka olen kyllä sitä mieltä, että vanhemman tärkein tehtävä on huolehtia lapsensa edusta ja oikeuksista ja normaalitilanteessa sen ei tarvitse olla ristiriidassa oman “halun ja mukavuuden” kanssa. Vanhempien ei tulisi myöskään perustella/oikeuttaa valintojaan oma onni edellään.. Lapsen etu on nimenomaan tuo mitä Esko kirjoitti ja siitä tulisi jokaisen vanhemman pitää kiinni. Ja uskon, että kun lapsi myöhemmin tilanteet ymmärtää, hän on myös kiitollinen vanhemmilleen siitä, että sai kasvaa molempia lähellä. Vanhempien ero ei tee toisesta vähemmän tärkeää ja eronkin jälkeen lapsella/vanhemmalla on edelleen oikeus toisiinsa.

    • Reply megan 22.4.2017 at 00:10

     Isä on yhtä tärkeä kun äiti. piste. Ainakin irselleni aina oli.

     • Esko Kyrö 23.4.2017 at 21:52

      Kyllä, näin se on!

   • Reply Malla 21.4.2017 at 17:01

    Kyllä nimenomaan etu ja oikeudet.. kiitos ja mukavaa viikonloppua sinullekin!

 • Reply Muffin 20.4.2017 at 22:42

  Halit sulle Esko! Kyllä sen tältä puolelta “tolkunihminen” huomaa, että olet todella aito blogissasi, toivottavasti tyyli ei muutu, etkä ala sensuroida aiheita. Aitous ja rehellisyys on juuri tämän blogin suola. Itellä on kaksi vuotta erosta ja pitkään olen painiskellut erofiilisten ja uuden elämän järjestelyn asioiden kanssa. Samassa tilanteessa olevien/saman kokeneiden ihmisten elämä kiinnostaa ja on vertaistukena.

  Ilkeät kommentoijat täällä ovat niitä, jotka jättävät negatiivisia kommentteja mihin tahansa blogiin. Etsivät aina jtn mitä voi kritisoida. Sun blogissasi niuhokommentit ovat näitä “haikailet exäsi perään” ja “kerjäät naisten huomiota ja sääliä”. Jonkun perheenäidin blogiin samat ihmiset menevät kommentoimaan “kasvatat lapsesi väärin”, “elämäsi on epäaitoa pumpulista täydellisyyshöttöä”.

  Vähän harmittaa sun puolesta toi banneri-juttu. Tulit iloisena kertomaan, että nyt on uusi hieno banneri ja ihmiset näkivät siinä exäsi. Itsekin näin. Meille lukijoille olet kuitenkin tullut tutuksi sen otsatukkatytön puolisona, joten voi olla että jonkin aikaa vielä kestää että me lukijat “päästään erosta yli”. Koita kestää 🙂

  • Reply Esko Kyrö 20.4.2017 at 22:50

   Iltaa Muffin!
   Tämä on kiva kuulla ja en ole tyyliäni muuttamassa. En sensuroi, en näe siihen mitään syytä.

   Kyllä, eiköhän aina jotain, jollekin sanomista keksi. Noitahan ne on ja ei siinä mitään.

   Tuo bannerijuttu oli kyllä melkoinen tapahtumaketju. Täysi sattuma, tämän voin käsi sydämellä sanoa. Kyllä minä kestän ,oikein hyvin ja ymmärrän täysin…:)

   Kivaa loppuviikkoa!!

 • Reply Ellen 21.4.2017 at 08:36

  Kirjoitat aidosti, koskettavasti ja ajatuksia herättävästi. Sinussa on syvyyttä, älä muuta tyyliäsi. ????

  • Reply Esko Kyrö 21.4.2017 at 13:34

   Kiitos ja kiitos…En muuta…Mukavaa viikonloppua Ellen!…????

 • Reply Henna 21.4.2017 at 20:19

  Aika kova vertaus itsestäsi, kun vertaat itseäsi Tove Janssonin.. Ja kai tiedät että Tove on nainen?

  • Reply Esko Kyrö 23.4.2017 at 21:51

   Heippa Henna!
   Tiesin kyllä. Mukavaa viikkoa sinulle!!…:)

 • Reply Riikka 22.4.2017 at 10:39

  Voi herraisä, mistä näitä idiootteja sikiää ????????????!!

  • Reply Esko Kyrö 23.4.2017 at 21:52

   Iloista viikkoa Riikka!

 • Reply Maria 24.4.2017 at 00:37

  Ihan turha tulla tänne itkemään, jos sinulla ei ole kanttia vaatia omia lapsesi tapaamisia!!

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:03

   Aurinkoa Maria…????

  Leave a Reply