Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Viisi asiaa, jotka kesällä täytyy toteuttaa…

30.5.2017

Onkos sulla mitään lomasuunnitelmia? Tämä on melkoisen yleinen kysymys aina lomien koittaessa. Täytyykö aina olla jotain tiettyjä suunnitelmia, vai voiko joskus vain olla. Olla tekemättä juuri yhtään mitään. Ei, en minä ainakaan tuohon pysty. Varsinkin omassa elämäntilanteessani, joka on aika kalenterisynkronisoitua. Ei voi elää vain hetkessä ja tehdä juuri mitä huvittaa. Omalla ajalla toki, mutta pikkumimmin ollessa kanssani on mukava suunnitella jotain pieniä reissuja tai hänelle mielekästä lomatouhuilua. Voi, kun tuo aurinko paistelisi. Mahdollistaisi se niin paljon enemmän tekemistä. Maauimalaa, mummolaa, pyörälenkkejä, grillinakkeja, saippuakuplia ym…

Minullahan oli suunnitelmissa matkustaa jonnekin lämpimään tänä kesänä. Tilanteet elivät ja elivät ja elivät ja en rohjennut vielä mitään matkaa varata. Tuo haave ja suunnitelma kyllä elää edelleen ja jos joku nopea äkkilähtö jonnekin löytyisi, niin ei olisi ihan huono vaihtoehto. Matkajokeri, en ole koskaan ollut. Uskaltaisiko semmoista kokeilla? Jätetään se asia vielä hautumaan, mutta nämä viisi asiaa aioin/aiomme kesällä tehdä:

 1. F:n kanssa ainakin yksi hotelliviikonloppu kotimaassa. Olimme viime kesänä Puuhamaassa ja Hämeenlinnassa hotellissa yötä. Tämän saman setin voisi ottaa uusiksi tänäkin kesänä. Pidin Puuhamaan aitoudesta ja nostalgisesta tunnelmasta. Poljettava helikopteri oli mm. ihan huippu. Myös vesipuisto hyvällä kelillä tarjoaa puitteet mukavalle kesäpäivälle. Kouvola ja Tykkimäki, Mikkeli ja Visulahti onhan näitä toki muitakin vaihtoehtoja. Katsellaan, katsellaan minne päädytään.
 2. Suomen kesäiset festivaalit. Nämä ovat kuuluneet kesiini jo vuosia, vuosia ja vuosia. Nautin suunnattomasti rokkifestivaalien tunnelmasta. Iloisia ihmisiä, yleensä upeat kelit ja hyvää musiikkia. Nykypäivän festivaali tarjoaa todella kokonaisvaltaisia kokemuksia ja fiilikset eivät enää rajoitu pelkästään musiikin ympärille. Kalenterissa on ainakin Sideways Helsingissä, Ruisrock Turussa, Ilosaarirock Joensuussa ja Flow Helsingissä. Niin ja pitäähän se Ultra Bran comeback todistaa paikanpäällä.
 3. Kumpulan maauimala. Tämän helmen löysin Helsingistä vasta ihan viime vuosina. Todella idyllinen, siisti ja lapsen kanssa toimiva uimala Kumpulan sydämessä. Viime kesänä pääsimme nauttimaan F:n kanssa yhden kerran. Jos tänä kesänä olisi säät hieman suotuisampia ja saisimme viettää useampia päiviä tuolla viihtyisässä polskuttelupaikassa. Miinuksena aurinkoisien päivien väenpaljous. Senkin kyllä voi välttää suuntaamalla nurmikkotonteille ajoissa.
 4. Oman kotikaupunkini Helsingin helmistä nauttiminen. Yksi asia, joka Helsingissä minua kiehtoo suunnattomasti on kaupungin jatkuva kehittäminen. Allas Sea Pool kaupungin ytimessä. Harvoin pääsee uimaan ja samalla kroolatessa voi kainalon alta kurkata juuri remontoitua Presidentinlinnaa. Lonna ja Vallisaari aivan Helsingin edustalla. Piknik on tehtävä kyseisiin saariin, jotka ovat vielä melko tuoreita “turistikohteita”. Täällä kyllä riittänee tekemistä opettajankin kesälomalle.
 5. Huolettomista kesäöistä nauttiminen. Istuskelua kallioilla. Päämäärättömiä pyörälenkkejä. Hiekkaa varpaiden välissä ja vähän palaneita poskipäitä. Mansikoita, pensasmustikoita ja kylmiä juomia.

Kyllä. Kesä. Kyllä minä nuo toteutan.

-Esko-

// Osa kuvista: Jere Lehtonen //

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Tiina 30.5.2017 at 21:07

  Suosittelen lämpimästi myös Leppävaaran uutta maauimalaa, todella siisti ja mukava paikka, hyvien yhteyksienkin päässä 🙂 Ja ehkä vielä hieman tilavampi kuin Helsingin vastaavat, ainakin vielä..

  • Reply Esko Kyrö 30.5.2017 at 22:42

   Iltaa Tiina!
   Siitä on kyllä kuulunut niiiin paljon hyvää ja on kymmenen minuutin päässä kotiovelta. Pakko siis käydä…????????

 • Reply Porin akka 30.5.2017 at 21:23

  Teidän pitää tulla Poriin.Ihan keskustan kupeessa upea Pelle Hermannin puisto,maauimala,sekin ihan keskustan läheisyydessä.Ja Suomen upein hiekkaranta Yyteri,sieltä idylliseen Reposaareen ja Merry Monkkiin nauttimaan Suomen parhaat hampurilaiset.Ette pety.

  • Reply Esko Kyrö 30.5.2017 at 22:44

   Porin Akka!
   Minulle tulee niin hyvä mieli näistä ideoistanne ja kaupunkiesittelyistä. Pori, yhden kerran käynyt. Olisi siis korkea aika käydä toisenkin kerran. Suomen parhaisiin hampurilaisiin en kommentoi ennen, kun olen maistanut…????????????

 • Reply Muffin 30.5.2017 at 23:13

  Voi, että…ihan kuola valuu listaasi lukiessa. Olen niin loman ja auringon tarpeessa. Mutta vielä 1,5 kk lomaan…. Kateeksi käy sua! 🙂

  • Reply Esko Kyrö 30.5.2017 at 23:27

   Hyvä Muffin!
   Lista on kyllä mielestäni hyvä ja toteuttamiskelpoinen. Tällä hetkellä en kadu ammatinvalintaani…???? Kyllä se loma sinullekin koittaa!!…????

  Leave a Reply