Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Ihan kuus kautta viis

4.6.2017

Ensimmäistä kertaa vuosiin, kun ei päässä jyskytä näin kevätjuhlan jälkeisenä päivänä. Ja hyvä niin. On ollut hyvin aktiivinen sunnuntai, joka on pitänyt sisällään saippuakuplia, uimahyppyjä, vesi-ilmapalloja, parsakaalia ja lämpimiä autossa istuttuja kilometrejä. Tällä hetkellä istuskelen jälleen Janakkalan Linnatuulessa ja viimeistelen tätä kirjoitusta. Mietiskelin tuossa ajellessani, että on nuo kuusvuotiaat pikkutyypit kyllä niin kuus kautta viis. Pieniä, ihania, omasta mielestään ajoittain niin isoja ihmisiä. Touhua riittää. Juttua riittää. Juttua, joista voisimme me aikuisetkin ammentaa asioita omaan elämäämme, koska:

…kuusivuotias haluaa kaikille aina lähtökohtaisesti hyvää. Oli kyseessä mummolan pihakivetyksen välistä kömpinyt muurahainen tai polvelle lentänyt leppäkerttu. Ensimmäisenä mieleen tulee missä on tuonkin ötökän isi ja äiti. Haluan viedä sen turvaan.

…kuusivuotiaskin ymmärtää jos hänen isänsä laulaa nuotinvierestä. Kieltää sen jo hyvissä ajoin ja julkisella paikalla osaakin jo komentaa jämäkästi. Muistaa myös korjata, että Laura Voutilaisen Kerran ei ala sanoilla: Polun luona, sinut näin…vaan: Puiston luona, sinut näin

…kuusivuotias voi yhtyä spontaaniin keskustelun uimahallin pukuhuoneessa vanhemman herrasmiehen kanssa. Höpötellä aiheesta kuinka koululaiset ovat laittaneet purkkaa avaimenreikiin ja avainta ei saa vääntää liian voimakkaasti. Herrasmiehellä oli päässyt avain katkeamaan. Apu oli onneksi saapunut ajoissa ja lukkoseppä hoiti homman. Sedän ei tarvinnut lähteä uikkareissa kotiin.

…kuusivuotias haluaa auttaa pienempiään. Lastentapahtuman klovni. Klovni, jonka kasvot oli maalattu hieman huonosti, (liekö tullut kiire keikalle) taitteli taitavasti ilmapallokoiran. Joku pikkuinen poika oli ilman palloa kassajonossa ja hänellä oli paha mieli. Kuusivuotias huomasi asian ja halusi antaa omansa pois. Hymy tuli kasvoille. Monelle ihmiselle.

…kuusivuotias hoitaa lähes kaikki siirtymät juosten. Mitäpä jos aikuiset toimisivat samoin? Saattaisi näyttää hieman oudohkolta. Pysyisimmepä ainakin kovassa kunnossa.

Kovassa kunnossa aion itsekin pysyä, koska aamulle sovimme ystäväni kanssa porrastreffit Malminkartanoon, ah!

Mukavaa alkavaa viikkoa!!

-Esko-

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply venla 4.6.2017 at 20:53

  Kuusivuotiaat on kyllä loistotyyppejä. Ja niin valtavan ristiriitaisia, kun ovat jo melkein koululaisia, mutta eivät ihan vielä kuitenkaan, eivät siis pieniä (varsinkaan omasta mielestään) mutta eivät kuitenkaan ihan vielä isoja. Ja sit taas toisaalta ovat jo niin kauhean isoja, kun vastahan se kuusivuotias oli ihan vauva, vastahan se aloitti päiväkodin, nytkö se jo on niin iso että menee kohta eskariin/kouluun… <3

  • Reply Esko Kyrö 5.6.2017 at 08:33

   Näinhän se Venla juurikin menee…????????????

 • Reply Katja 4.6.2017 at 22:10

  Vauhdikkaan rentouttavaa kesälomaa! 🙂 Tää oli kiva postaus, sai hymyn huulille. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 5.6.2017 at 08:34

   Kiitos Katja ja onpa kiva kuulla…????????

 • Reply Muffin 4.6.2017 at 23:37

  Joo postaus sai hymyn huulille. “Kaikki siirtymät juosten”, totta! 😀

  • Reply Esko Kyrö 5.6.2017 at 08:34

   Totta, totta!…???? Mukava kuulla Muffin ja kivaa viikkoa!!

 • Reply Jenni 5.6.2017 at 08:49

  Ihana! ❤️????

  • Reply Esko Kyrö 5.6.2017 at 09:11

   Oi, kiitos…:)

  Leave a Reply