Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Ruisrock-fiilistelyt kertaa viisi

5.7.2017

Tästä alkaa kesän oman aikani huvitteluviikonloput. Tuleva viikonloppu vierähtää Turun Ruissalossa Ruisrockissa ja seuraava Joensuussa Ilosaarirockissa. Useasti olen törmännyt siihen varmasti monelle tuttuun yleisönosastokirjoitukseen, jossa päivitellään mitä yli kolmekymppiset ja vanhemmat tekevät nuorison rokkifestivaaleilla. Ainakin oman kokemukseni mukaan meitä yli kolmekymppisiä on festivaaleilla melkoisen runsaasti ja onpa Ruisrockissa myös yli seitsemänkymppisiä. Hieno ele festivaalilta tarjota hieman varttuneemalle väelle ilmainen vesibussikuljetus suoraan alueelle. Wau, ja tämähän tekee festareista festarit. Erilaisia, eri-ikäisiä ihmisiä nauttimassa musiikista ja leppoisasta tunnelmasta.

Itse olen kokenut niinsanotun festivaalievoluution. Aloittanut sieltä huonosti pystytetystä teltasta, jossa oli makuupussi, olutpullo tyynynä ja päiväkirjan lukko vetoketjussa suojaamassa murtovarkailta. Lähes samoissa vaatteissa rokkailtiin festarit läpi. Nykyään olen evoluutioteorian toisella sivulla. Yöpymiset hoidetaan hotellissa. Untuvapeitto, pehmeä tyyny ja ihan oikea lukko ovessa suojaamassa murtovarkailta. Aamuinen suihku, puhtaat vaatteet ja brunssin kautta päivä käyntiin. Päivä käyntiin ja kohti festivaalialuetta.

Ruisrockissa olen käynyt useamman kerran ja festivaalin ympärille on onnistuttu rakentamaan kyllä melkoinen hype. Enpäs muista, että olisi Ruissia myyty koskaan täysin loppuun jo viikkoja ennen festivaalia. Tänä vuonna on ja toivon, että järjestäjät ovat osanneet varautua melkoiseen yleisöryntäykseen. Varmasti ovat. Tässäpä omat Ruisrock-fiilistelyni kertaa viisi:

 1. Gogol Bordellon keikan seuraaminen ystävieni kanssa lavan edessä sijainneesta porealtaasta. Päästäksemme poreisiin vakuutin järjestäjät vetämällä rap-yhtyeemme Kajjmaroscan kesäbiisin ”Kuumaa Hunajaa” ekan säkeistön, joka alkoi jotenkin näin: ” On talviloskapa##a taaksejäänyttä elämää, on meidän taas aika alkaa elämään, kelaamaan mimmejä timmejä, joita nään vain sumuisissa unissa, joita liikaa kulutan ja kelailen…
 2. Ruisrock purjeveneellä. Ystävälläni on Naantalissa purjevene ja jalona miehenä hän ehdotti eräänä vuonna, että menisimme merta pitkin Turun vierasvenesatamaan ja yöpyisimme veneessä. Ikimuistoinen reissu. Todellakin.
 3. Se metsäinen polku. Se metsäinen polku, joka muuttaa hieman merkitystään saapumis- ja lähtöreissuilla.
 4. Ohi lipuvat risteilijät. En tiedä onko hirveän montaa paikkaa, jossa saat samaan kuvaan tuhansia festari-ihmisiä, esiintyvän artistin ja jättimäisen risteilijän. Hyvällä tuurilla vielä auringon paistelemaan taustalle.
 5. Viime kesänä oli elämä aivan hakusessa, mutta Ruississa koin jo hieman Minä elän-hetkiä!!

Pari yötä ja sitten mennään! Onko ketään lukijoitani tulossa? Jos on, niin tulkaahan nykäisemään hihasta, jes!

Rokkenroll!!

-Esko-

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Muffin 5.7.2017 at 18:19

  Tulossa ollaan, ekaa kertaa vaikka turkulainen olenkin ja myös “yli-ikäinen” festareille 😀

  • Reply Esko Kyrö 5.7.2017 at 18:43

   Hienoaaaa!!! Ei ole yli-ikärajaa…✌✌

 • Reply Hottentotti 5.7.2017 at 19:14

  Ilosaarirockiin reilun viikon päästä ???????? t. Melkein nelikymppinen mutsi

  • Reply Esko Kyrö 5.7.2017 at 21:57

   No, mahtavaaaaa!!! Siellä myös. Hyvä me!!…????????????

 • Reply Mursu 5.7.2017 at 22:52

  Ruissiin tulossa seitsemättä kertaa. 🙂 Siellä vasta tajuaa, että on kesä ja lomalla.

  • Reply Esko Kyrö 5.7.2017 at 23:01

   No, varmasti. Ja luvattu vielä kesäistä keliä, wau!…???????? Seitsemättä, elikkäs tuttua, tuttua…????

 • Reply Mirva 6.7.2017 at 00:44

  Meikä on tulossa kuudetta kertaa talkoolaiseksi. Vielä en oo Turkulaisena festareita kokenu ns. normaalina kävijänä. Toivotaan Ruissin taikaa ja aurinkoa koko viikonlopuksi 🙂

  • Reply Esko Kyrö 6.7.2017 at 07:26

   Huomenta Mirva!
   Minkätyyppisiä talkoohommia puuhailet? Teidän panos on kyllä hyvinkin arvokas onnistuneen festivaalin järjestämiseksi. Kiitos siis kaikille teille! Toivotaan ja ???????????? ainakin luvattu!…

   • Reply Mirva 8.7.2017 at 11:26

    Oon ollu joka vuosi toivottamassa kansaa tervetulleeksi lipuntarkistuksessa… Parina vuonna auttanu uusia talkoolaisia handlaamaan samaa hommaa 🙂 Mukava pesti, kun näkee iloisia ihmisiä mielin määrin 🙂

    • Reply Esko Kyrö 11.7.2017 at 12:57

     ????

    • Reply Mirva 11.7.2017 at 13:30

     Vitsi, kun bongasin sut yhellä tauolla, mutta en ehtiny tulla vetämään hihasta moikkaamista ja kuvaa varten. No, ens vuonna sitten ????

     • Esko Kyrö 11.7.2017 at 15:03

      Todellakin!!!…:)

 • Reply Pau 6.7.2017 at 01:40

  Tulossa lauantaina! ☀️ Tätä viikonloppua on odotettu edellisen Ruissin loppumisesta asti. ???? Täytyypä tulla moikkaamaan, jos bongaan sut!

  • Reply Esko Kyrö 6.7.2017 at 07:27

   Huomenta Pau!!
   Tuu ihmeessä ja ei o enää paljoa odottelua…????????

  Leave a Reply