Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Minä, iskuporakone ja kaakelit

23.10.2017

Tässä on tullut vietettyä olosuhteiden sanelemana ehkä hieman normaalia enemmän aikaa kotona. Selailin viikonloppuna vanhoja kuvia ja marssin tuonne kylppäriini. Sehän näytti pesukonetta, äidin vanhaa jo vähän kauhtunutta mattoa,  likapyykkiPAHVILAATIKKOA ja muutamaa kosmetiikkapurnukkaa lukuunottamatta lähes samalta kuin noissa kuvissa. Kuvissa, jotka on otettu juuri ennen muuttoani. Koti alkaa olemaan jo melkoisen hyvässä iskussa, mutta kyllähän tuonnekin voisi jotain piristysruiskeita kehittää. Jotenkin on tuo huone jäänyt vähän paitsioon.

Tähän on todettava, että on kyllä minikaksion kylppäriksi ollut todella toimiva. Pyykkiteline mahtuu ja muutenkin on jokainen neliö käytetty hyödyksi. Juuri tuo kylppäri ehkä eniten aluksi mietitytti. Ei mietitytä enää, paitsi sen hieman eläväisempi sisustus.

Te olette olleet niin suureksi avuksi näissä hommissa. Haluankin kiittää jokaista, joka on antanut oman panoksensa asuntoni muotoutumiseen. Sohva löytyi teidän vinkeillänne. Valaistukseen annoitte todella hyviä linkkivinkkejä ja sekin on työn alla. Projekti on hieman mittavampi, joten sen toteutus siirtynee ensi vuodelle. Minä, iskuporakone, kylpyhuone ja kaakelit ei ole hirveän hyvä yhdistelmä. Oletettavasti lopputulos olisi sama, kuin siinä televisiomainoksessa, jossa suurella itseluottamuksella varustettu lihaksikas sankari poraa miehekkäästi suoraan vesiputkeen. Kaikki muut olisi täälläkin paitsi ne lihakset.

Eli mitäpä tuonne ehdottelisitte? Ilman poraa jos selviäisi.

-Esko-

Comments (26)

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Xeveliina 23.10.2017 at 17:29

  No, jos suti pysyy kädessä, niin tuo katto on ainakin helppo maalata. Valkoinen on tietysti tylsä väri, mutta se tuo yllätävän paljon lisää tilantuntua ja valoa pieneen tilaan.

 • Reply Heli 23.10.2017 at 20:03

  Hui, otsikko säikäytti 😀 Pelkään laattojen poraamista, aina hirvittää poratessa, että varmasti menee halki vaikka kuinka ohjeen mukaan tekee. Tämmöinen ehdotus, lisäisin peilikaapin tilalle seinässä kiinni olevan peilin, jonka alareuna tulisi nykyistä huomattavasti alemmas (F:lle). Lisäksi katon kanssa samaa sävyä olevat puuhyllyt, joista ylin olisi leveä peilin päälle (ja sivulle yli) johon saisi upotettua nuo valot, peilin sivulle sitten leveän hyllyn alle pari pienempää hyllyä vaijerilla ylimpään hyllyyn kiinni ja seinään kosketus niin pysyy paikallaan. Todennäköisesti jotain voisi kiinnittää jo olemassa oleviin reikiin (ylin hylly toivottavasti) mutta jos ei niin vaijerilla kattoon ja metallistopparit hyllyjen alle. Kevyt leijuva fiilis. Puun ja metallin yhdistelmä on mielestäni kaunis. Toki pitäisi varmistaa, että kiinnitykset tulisi kattoon kestävään kohtaan, mutta onnistuu varmasti. Tästä ei kyllä ilman porakonetta selviä, mutta ilman kaakelireikiä kuitenkin!

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:37

   Kiitos Heli ideoista! Kirjoitan teille kaikille kommentoineille pidemmän vastausvastineen…????

 • Reply Ellis 23.10.2017 at 20:44

  Jos säilytystilaa et niin kovin paljoa tarvitse, laittaisin peilikaapin tilalle pelkän seinäpeilin. Joko peilin joillain erikoisilla kehyksillä, tai sitten ihan perusmallisen ohuen kehyksettömän peilin, yhtä leveä kuin allas ja laatikosto. Heti altaan yläpuolelta alkamaan.

  Puun värisen katon pitäisin ehdottomasti! Just noista kuvista katselin, kuinka voikaan puupaneelikatto näyttää hyvältä kun se on oikean sävyinen ja levyinen, ja yhdistetty kivoihin kaakeleihin. Erittäin hyvä ????

  Ja sitten panostaisin tekstiileihin, ja toisin niillä väriä ???? kivat, laadukkaat pyyhkeet, ja jokin kiva suht yksinkertainen ja helppo matto. Jonka voi huoletta viskata pesukoneeseen aina silloin tällöin tarpeen vaatiessa.

  Hmmm…ja se pyykkikori… Jos vaan tilaa yhtään on, pyykkikaappi on aina siistimpi ratkaisu kuin pyykkiä pullisteleva kori. Paitsi kenellä sellaista nyt olisi ????????

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:38

   Kiitos Ellis ideoista!…???? Vastaan teille yhteisesti.

 • Reply Muffin 23.10.2017 at 21:18

  Mä en kyllä tekis tonne mitään, ihanan selkeä ja freesi kylppäri ☺️

  Mun oma kylppäri on 70-luvun kuosissa (no olen maalannut sentään nätiksi, myrkynvihreä jäi valkoisen ja harmaan alle) putkiremppaa odottelemassa ????

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:39

   Jep, onhan tuo freesi, mutta jotain pitää aina keksiä ja onpa tullutkin jo paljon ideoita!…????

 • Reply Julia 23.10.2017 at 23:05

  Ehdottomasti jokin viherkasvi tai vaikka kaksi (samanlaista), joka ei tarvitse auringonvaloa. Niitä on paljon kivoja, ja myyjät auttaa 🙂 Peilikaapin tilalle laittaisin peilin ja jotkin puiset avohyllyt, johon saisi nätteihin punottuihin koreihin kaikki purkit ja putelit. Tähän toki tarvitaan kyllä sitä poraa…onko lähipiirissä ketään, jolla olisi varmemmat otteet poran kanssa kylpyhuoneessa? 😀 Ja sit myös joku matto, raikas jossa olisi vähän väriä. Esim jokin valkoinen, jossa olisi sillä viherkasvin vihreällä jotain kuviointia… Muutenkin tarvii jotain tekstiiliä pehmentämään tilaa, jokin nätti pyyhe roikkumaan. Ja pyykkikoreja saa kivoja ostettua, esim punottu kori tota katon sävyä.

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:40

   Kiitos ideoista Julia ja viherkasveihin tämän sankarin täytyy todellakin kysyä apua!…????????

 • Reply Jankkuliini 24.10.2017 at 00:07

  Mä jäin miettii, et onko sulla siellä koukkuja pyyhkeille? Nehän usein vaatii jotain seinäviritelmiä porauksineen… Toki on niitä imukuppisysteemeitäkin, mut ne on joskus aika hepposia. Me aikoinaan ratkaistiin edellisessä asunnossamme koukkuongelma (just samoista syistä kuin sullakin) sellasella “törö”-tyyppisellä pystynaulakolla. Olihan se tavallaan aika veikeetä, et kylppärissä oli sellai usein eteisistä tuttu naulakko, mut se oli tosi käytännöllinen ja hyvä. Ja sillai seinämme säilyivät kauniina!
  Tosi nätti kylppäri sulla kyllä on!

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:41

   Kiitos ja on semmoiset imukupit tuossa suihkun lasiovessa…pysyykö kiinni…ei…????

 • Reply S 24.10.2017 at 13:27

  Mä pitäisin nuo kalusteet, säilytystila on aina plussaa! Ja on vielä hyvän näköisetkin!
  Lattialle joku mukava matto, on sitten aamulla mieluisampaa astua siihen kuin kalseille laatoille.
  Avohyllyjä kartan itse koko asunnossa, pölyjen pyyhintä… Ja tosiaan matto myös sellainen monen pesun kestävä 🙂
  Seinälle laittaisin kuitenkin pari naulakkoa, sen verran jos tekisi reikiä seiniin. Ehkä jokin naulakkoon ripustettava kori toisi hieman väriä tekstiilien lisäksi?

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:42

   Kiiitos S ideoista! Jotain väriä on saatava, kyllä…????

 • Reply minttu 24.10.2017 at 18:06

  Oikein kiva kylppäri, valoisa, hyväkuntoinen, kivat kalusteet! Kovin paljon ei muutosta kaipaa. Kalusteet pitäisin ehdottomasti, säilytystilaa tarvitsee aina. Muutama viherkasvi sopisi raikkaaseen kylppäriin. Kylppäriin kun ei tule luonnonvaloa niin aivan ns. teko viherkasvi sopii hyvin! Ne on juurikin sopivia kylppäriin:) Pyyhkeille koukut ja raikkaan väriset käsipyyhkeet sekä kylppäriin matto tuo pehmeyttä mukavasti. Matto sellainen, jonka voi koneessa pestä.

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:43

   Kiitos Minttu ideoista! Kyllä, pidän itsekin tuosta paljon. Vähän freesausta ja tekokasvi, kyllä! Kuin tehty minulle…????

 • Reply Suvi 24.10.2017 at 18:31

  Mulla on itsellä ikean sinkitty neljätasoinen parvekehylly kylppärissä, mihin oon pinonnut pyyhkeitä ja laittanut koreja ja laatikoita mm. pesuaineille ja muille romppeille. Kestää taatusti kosteutta ja on melko rouhee yksityiskohta. 🙂 tuonne sun IV-koneen viereen vois kai mahtua joku samantapainen viritys ja se jättäisi tilaa kuitenkin vielä kuivaa pyykkejä.

  Varmaan ihan itsestäänselvä vinkki, mutta jos naulakoita pyyhkeille haluaa, niin ne kannattaa poraa tietysti tuosta laattojen saumakohdasta. 🙂 Ei oo suurtakaan riskiä siihen, että laatta halkeaisi. Muistaa vaan pistää silikonia riittävästi ja käyttää lyöntitulppia, niin ei oo huolta kosteudestakaan!

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:44

   Kiitos Suvi ideoista! Mikäköhän tuon Ikean hyllyn nimi on?…Yritän jotenkin selvitä ilman porailuja, ehkä…????

   • Reply Suvi 25.10.2017 at 00:19

    Hyllis on sen nimi! 😀 hinta-laatusuhde ihan timanttia. ✌

    • Reply Esko Kyrö 25.10.2017 at 00:30

     Kiiitos!!…????

 • Reply Nanna 24.10.2017 at 18:49

  Ei tartte porata. Kuulosti, että et kauheasti mitään muutoksia tarvinnut. Vaan vähän pirsistystä ja ryhtiä. Minä en maalaisi kattoa, kun se just tosi hyvä, yksilöllinen ja lämmintä väriä antava elementti sun kylppärissä. En myöskään ottaisi peilikaappia pois, sillä siellähän sinä varmasti pidät kaikki rasvat ja hius jutut. Elikkä hanki vaan joku uusi kylppärimatto joka mielyttää silmääsi, uuteen mattoon sopivat pyyhkeet ja niille joku paikka johon ne voi laittaa kuivumaan, JOS sulla sitä jo ei ole (jos ei tankoa tai nauloja ole pyyhkeille, niin sitten voi olla, että pitää hankkia joku TOINEN poramaan ne sulle). Ja sitten hankit sen pyykkikorni. Jos haluat, sen pesukoneen ja pyykkikorin voi piilottaa jos pistää kaunis kuosisen verhon sellaisella “tension rodilla” siihen pyykkikoneen syvennykseen, niin ei tartte porata eikä tartte katella. Kun ostat näitä mattoja, pyyhkeitä, mahdollisesti verhoja ja ehkä vessa harjoja ja muuta sellaista, yritä saada ne samasta väristä tai väri perheestä.

  Ihana, freesi ja moderni kylppäri. Se ei tartte muuta kuin muutaman väriläiskän tekstiileistä ja sitten sen, että sitä pitää noin suht koht siistinä.

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:46

   Kiitos Nanna ideoista ja tuommoinen verho pesukoneen eteen. Todellakin vakavaan harkintaan. Jes!…????

 • Reply Kirmi 24.10.2017 at 19:52

  Tuohan on tosi kiva kylppäri. Meillä
  On sellainen pyyheteline, jonka saa kiinnitettyä seinään imukupeilla. Kestää paikoillaan hyvin ja siihen saa laitettua 2 kylpypyyhettä hyvin roikkumaan. Itse tykkään omani jopa kuivata siinä. Niitä on myös halpismerkkisiä, mutta Sini-tuotteen on pysynyt parhaiten paikoillaan (nyt jo 3 vuotta).

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:47

   Kiitos Kirmi ideasta! Täytyypä tuohon Siniin tutustua!…????

 • Reply Jehu 24.10.2017 at 22:25

  Tuo katto on tyylikäs ja siihen sopisi oikein kivasti sellainen puumatto ja katosta voisi laittaa roikkumaan jonkun ylösalaisin olevan kasvin Sky Planteriin. Ja sitten vaikka Jyskin Patrick niminen pyykkikori rouheutta tuomaan. Kiva kylppäri ihan nykyiselläänkin!

  • Reply Esko Kyrö 24.10.2017 at 23:48

   Kiiitos Jehu ideoista…????

 • Reply Veera 25.10.2017 at 21:00

  H&M home on mun suosikki. Sieltä saa melko edullisesti kylpyhuoneeseen kerralla maton, suihkuverhon, isot ja pienet pyyhkeet, koriste-esineet, hammasmukit, saippuapumput jne.
  Toisinaan uusin vessan tai kylppärin ilmeen vaihtamalla väriä just matolla ja pyyjkeillä. Keväällä menee minttu ja vaaleanpunainen, näin syksyllä esimerkiksi kaunis petroli. Ja musta ja valkoinen, nehän toimii tietysti aina. Ja kun tavara ei ole kovin kallista, sitä raaskii kyllä ostaa kerralla koko yhteen sopivan setin.
  Kattoa en itse lähtisi maalaamaan tai pintoja muutenkaan uusimaan. Ikeassa on iso valikoima noita imukupillisia hyllyjä ja koukkuja, joihin ei poraa tarvita.

 • Leave a Reply