Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Mitä tänne enää uskaltaa kirjoittaa?

22.10.2017

Elämäni ensimmäinen kunnon puku. Syyskuussa juhlittiin hyvien ystävieni häitä, joissa sain kunnian toimia bestmanina. Ensimmäistä kertaa elämässäni sain tuon tehtävän hoitaakseni. Onneksi mukana oli kaksi muutakin sankaria samassa roolissa, joten tehtävät jakautuivat hyvin ja suhteellisen tasapuolisesti, painotan sanaa suhteellisen. Pitihän tuohon ikimuistoiseen juhlaan siis pukeutua myös arvokkaasti, painotan sanaa arvokkaasti. Kampin loistavan palvelun Volt-myymälästä päälleni valikoitui Tiger of Swedenin musta puku. Se istui suoraan päälleni, ilman mitään korjauksia. Pakkohan se oli siis napata mukaan. Kyllähän kunnon pukuun joutuu aika paljon sijoittamaan, mutta olkoon se sijoitus tulevaisuuteen. Oikein hoidettuna tällä puvulla pärjää varmasti pitkään.

Kirjoittelen tässä nyt tämmöistä asupostausta, joita ei ihan hirveästi ole täällä blogissani näkynyt. Asupostaus on semmoinen turvallinen, ei aiheuta vastareaktioita, ehkä. Lueskelin WTD-Natan postausta Suomen blogiskenestä ja sen kiemuroista. Herätti ajatuksia ja rupesin itsekin miettimään tätä maailmaa. Lähtökohtaisesti se on ihan todella kurjaa, että kirjoittajat joutuvat miettimään jo tekstin naputteluvaiheessa, että millainenkohan kommenttimyrsky sieltä on tulossa enterin painalluksen jälkeen. Kannattaisikohan vaan jättää julkaisematta? Mitä tänne enää uskaltaa kirjoittaa? Jokainen bloggaaja tekee hienoa työtä sen oman asiansa edistämiseksi. Siksipä on kurja huomata, että ilkeät ihmiset, kommentteineen ja näppäimistöaseineen ovat hidastamassa ja vaikeuttamassa kirjoittajien työtä tai harrastusta.

Kyllähän tässä hommassa hyppää avoimesti sinne arvostelun alttarille. Itsekin on oman naamansa työntänyt tuonne julkiseen vastaanottimeen ja sitä kautta ihmisten olohuoneisiin. Ymmärrän, että tämä varmasti herättää joissain ihmisissä fiiliksiä, että kyllähän nyt tuon ihmisen elämää saa arvostella ihan miten tahtoo. Tuskin kukaan tätä hommaa kuitenkaan tekee sen takia, että haluaisi leimautua koko somemaailman pelleksi, jolle tuolla nettipalstoilla naureskellaan ja hänen ulkonäköään tai “epätoivoista” parisuhteen hakemista analysoidaan. Nuo palstat ovat näemmä osa tätä hommaa ja tulevat varmasti aina olemaan. Eihän niitä edes kannattaisi lueskella, mutta ihminenhän on hyvin utelias olento. Itse kuuntelen tasaisin väliajoin Kalevauva.fi:n levyn läpi. Se jäsentää aina asiat päässäni oikeisiin mittasuhteisiin. Milloinkohan tulee yhtye nimeltään Kalejodel.fi?

Itse arvostan suuresti ihmisten avoimuutta, uskallusta kirjoittaa ja kertoa myös niistä vaikeammista asioista. Antavat varmasti paljon mietittävää ja työkaluja mahdollisesti samoja asioita kokeneille ihmisille. Lähiaikoina onkin saanut lukea lehdistöstä useiden julkisuudenhenkilöiden rohkeita ulostuloja. Harjakainen, Marja Tyrni ja Samppa Linna, ihminen näiden viihdyttävien hahmojen takanakin on haavottuvainen ja saattaa väsähtää liian suuren kuormituksen iskiessä. Siinä vaiheessa ei auta enää hauskat sananmuunnokset. Kaikki täällä ovat vain ihmisiä. Joku avaa sitä enemmän, joku vähemmän. Arvostakaamme kaikkien valintoja ja pyritään säilyttämään avoimuuden kulttuuri.

Asiasta kolmanteen. Miltäpä näyttää puku? Pitäisikö käyttää useammin kuin kolme kertaa vuodessa?

-Esko-

// Kuvat: Amanda Aho, Amandan nettisivusto: TÄÄLLÄ!! //

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Heli 22.10.2017 at 20:21

  Some on valitettavasti tehnyt maailmasta entistä raaemman. Erityisesti tämä huolettaa nuorten kohdalla, joiden elämän pahatahtoinen arvostelu voi pahimmillaan jopa tuhota. Kaikenlainen arvostelu blogimaailmassa erityisesti kasvottomana tuntuu olevan sallittua ????. Toivon silti että hyvällä saisi pääasiassa hyvää aikaan ja eri mieltä voi olla hyvälläkin tavalla, mutta väistämättä joutuu itsekkin välillä suojelemaan itseään, kaikille vaan ei voi olla aina kiva. Kyllä puku tuo sinun olemukseen vielä extra ryhdikkyyttä, komea on???? Laitatko ensi viikonloppuna?

  • Reply Esko Kyrö 22.10.2017 at 20:29

   Kyllä Heli, todellakin laitan perjantaina päälle!…???????? Itse uskon myös tuohon, että hyvä tuo hyvää ympärilleen. Itse pidän suuresti keskustelunherättämisestä. Keskustellakin voi niin monella eri tavalla. Kritiikkihän on hyvin tervetullutta, sehän on yleensä tie oppimiseen. Kritiikki ja arvostelu on vain niin eri asia. Mukavaa iltaa!!…????

 • Reply Maarit 22.10.2017 at 21:01

  Ootte te bloggarit kyllä rohkeita vaikka varmaan sitä oppii tietty ajan kanssa sietämäänkin, että arvostellaan. Kuitenkin sille antaudutte vapaaehtoisesti. Onhan tuo touhu mennyt raa’aksi ja julmemmaksi.Asiattomuuksia ei pidä kenenkään sietää. Nyt kun ollut tämä #metoo kamppiskin…ehkä sekin tuo järkeä niihin kommentteihinkin.
  Puku tekee miehen, sanotaan eikä turhaan. Hyvin istuu ja hiukan polvissa notkahti. Se on hyvä merkki????

  • Reply Esko Kyrö 22.10.2017 at 21:05

   Iltaa Maarit!
   Vai, että oikein notkahti, ohhoh!…:) Kyllähän nuita oppii jo melkoisen hyvin sietämään. Nämä erinäiset anonyymit kanavat mahdollistavat kaikennäköiset jutustelut. Semmoista tuo tuntuu olevan, eikä oletettavasti miksikään muutu. Kivaa viikkoa!!

 • Reply Liia 22.10.2017 at 21:36

  Onko teistä muista miesten puvut nykyisin liian pieniä…, siis liian tiukkoja hoikankin ihmisen päällä? Siis tarkoitan nykyistä muotia.

  • Reply Esko Kyrö 22.10.2017 at 21:49

   Heippa Liia! Nämä lienee makukysymyksiä. Jos tähän saan itse vastata, niin pidän näistä “slimmeistä” puvuista. Mielestäni istuvat itselleni juurikin hyvin. Mukavaa viikkoa ja laittakaa toki mielipiteitä.

 • Reply minttu 22.10.2017 at 22:55

  Komea on ja puku istuu erittäin hyvin!

  • Reply Esko Kyrö 22.10.2017 at 23:16

   Kiitos…???? Ei siis hutihankinta. Mukavaa viikkoa Minttu!

   • Reply minttu 23.10.2017 at 08:49

    Kiitos, hyvää uutta viikkoa sinulle!

 • Reply Kristiina 23.10.2017 at 07:34

  Hyvä hankinta tuo puku. Asun viimeistelee nykyään ehdottomasti taskuliina.
  Joku värikäs taskuliina ja siihen sopiva kravatti kruunaisi tuon asun.

  • Reply Esko 23.10.2017 at 13:33

   Heippa Kristiina!
   Kiitos, itsekin olen tyytyväinen. Musta peruspukuhan on monikäyttöinen ja sitä pystyy elävöittämään juuri mainitsemillasi asioilla. Kiitos viestistäsi ja kivaa päivää!

 • Reply Emilia 23.10.2017 at 17:19

  Mielestäni kenelläkään ei ole oikeutta arvostella muita ihmisiä, oli se sitten julkisuuden henkilö tai ei. Monetkaan anonyymit eivät varmasti sanoisi samoja asioita kasvotusten. Siksi ainakin itsellä on tapana kirjoittaa nettiin vain semmoisia asioita, mitä kehtaa sanoa kasvotustenkin. Älä anna negatiivisten kommenttien määritellä sua tai antaa ikinä tilaa ajatuksille että oisit semmosta ansainnut. Sä oot huippu tyyppi, joka kirjotuksillaan lämmittää mun mieltä 🙂 Jatka samaan malliin! Ps. Puku näyttää oikein hyvältä!

 • Reply Merja 28.10.2017 at 21:20

  Avoimuus ????

 • Leave a Reply