Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Treffeille, ensitreffeille alttarille, jaa minä vai?

16.11.2017

” Ja sydän lyö bum, bum, bum…” Siinähän voisi olla kuvissa tuleva tangokuninkaallinen. Tai, ehkäpä ei kuitenkaan. Mutta voisiko kuvissa olla jollekkin joskus tuleva sulhanen? No siinäpä sitä miettimistä. Laitoin menneellä viikolla ehkä hieman huumorilla Instagramiini äänestyksen, että pitäisikö minun Esko Sakarin lähteä hakemaan paikkaani alttarille? Ensitreffeille alttarille. Äänestykseen osallistui ihan hirveästi ihmisiä, kiitos teille. Äänestystulos oli selvä. Esko Sakarille laput silmille ja antamaan se ensimmäinen pusu alttarilla täysin tuntemattomalle ihmiselle. Kaksi ystävääni ovat jo tuon kokeneet, joten kerta kiellon päälle ja toteutuisiko tässä vanha sanonta: “Kolmas kerta toden sanoo…?”

Seisoessani syksyllä ystävieni vihkimisessä alttarilla bestmanin roolissa, tunsin suurta ylpeyttä tuoreesta avioparista. On upeaa, että ihmisillä on vielä uskoa tähän instituutioon, avioliittoinstituutioon. Tilastojen valossa jo lähes puolet liitoista ajautuu karille ja jopa tuhansia euroja maksaneet sormukset löytyvätkin huuto.netistä puolet halvemmalla. Toivottavasti nykytekniikalla nimet sisäpuolelta onnistutaan poistamaan ja mahdolliset uudet kaivertamaan tilalle. No, ei kai se tässä maailman menossa niin vakavaa olisi, jos sieltä vanhan omistajan nimikin löytyisi. Ensitreffit alttarilla- ohjelmassa parinvalinta perustuu puhtaasti ammattilaisten tekemään analyysiin. Osalla on onnistunut, osalla mennyt niinsanotusti hieman heikommin. Itseäni omalla tavallaan kiehtoo tuo konsepti.

Ammattilaisten tekemä analyysi minusta ja mahdollisesta kumppanista olisi kohtalaisen erikoista saada. Ihmisten pariutuminen on varmasti maailman suurin ratkaisematon mysteeri, mutta uskon, että puhtaasti tutkittu ja muiden tekemä valintakin saattaisi toimia. Onhan ohjelmaan osallistuneista pareista osa edelleen onnellisesti yhdessä. Katsoin tiistaina ensimmäisen kokonaisen jakson kyseisestä ohjelmasta. Violan sekä Esan pätkät saivat minut tuntemaan heidän puolestaan puhdasta onnea ja iloa. Siinä hetkessä kävi mielessä, että pitäisikö minunkin? Vielä, kun saisi jonkun parhaista ystävistä mukaan sinne valintaraadiin, niin uskoisin, että osumatarkkuus saattaisi kasvaa entisestään. Tai, mitä jos siinä alttarilla seistessä tuntuisikin heti, että ei he####i? Nyt meni metsään ja pahasti, molemminpuolin.

Jostain lueskelin, että avioliiton satamaan uidaan nykyään entistä vanhempina. Onkohan tehty tutkimusta, jotta ovatko nämä myöhemmällä iällä solmitut liitot kestävämpiä? Uskoisin ainakin itse, että vahvalla elämänkokemuksella avioituva pari ei luovuta helpolla. Suhtautuu vastaan tuleviin karikoihin lempeämmin ja ymmärtää sen, ettei se ruoho välttämättä ole vihreämpää siellä kuuluisalla aidan toisella puolella. Mitäköhän aitaa tässä muuten tarkoitetaan? Huomattava piikki avioliittojen solmimisessa tapahtuu 49-vuoden iässä. Se on tuossa iässä varmasti joku puhtaan rakkauden geeni mikä iskee. Siihen minä uskon, ylitsevuotavaan rakkauteen. En leskeneläkkeeseen. Eihän minulla siis ole vielä mihinkään kiire.

Itse en henkilökohtaisesti pidä yhtään treffeistä. Aina yritän keksiä tilalle jotain parempaa esimerkiksi tapaaminen tai juoksutiistai. Molemmat muuten todella typeriä. Tapaaminen -> kuiva ja virallinen. Juoksutiistai -> no, kaikki voivat itse miettiä mitä tuosta tulee mieleen. Tutustuminen nollapisteestä on yllättävän raskasta. Aina alkuun ne samat löpinät. Muutama kuppi liikaa kahvia ja pahimmassa tapauksessa se pidempi miestenhuonekeikka. Ymmärrys oman vatsan ja mustan kahvin kohtaamisesta tulisi olla jo tässä iässä selvillä. Siitäpä se sitten lähtee, jos lähtee ja useimmiten ei lähde. Seuraavaan vaiheeseen eli vanhempien kohtaamiseen en ole vielä lähes pariin vuoteen päässytkään. Mitä lie omatkin vanhemmat jo ajattelevat?

Siinäpä olisi tämä vaihe hypätty kokonaan yli jos pääsisi suoraan alttarille. Ei tarvitsisi vetästä ollenkaan tätä treffirumbaa läpi. Ensimmäiset treffit olisivat hääyönä jossain pramiassa hotellissa. Jos pussailu muutenkin on jännittävää, niin saattaisi tuossa tilanteessa helposti mennä pupu pöksyyn. Siitäpä sitten heräisi aamupalalle aviomiehenä ja voisi aamulla sanoa kumppaniaan vaimoksi, kun ei vielä muista tuoreen vaimonsa oikeaa nimeä. Luokanopettajana olisin tähän kyllä keksinyt ratkaisun ja laittanut sen klassisen nimetyn maalarinteippipalasen rinnanpielukseen (permanent-tussilla).

Tahdotko sinä Esko Sakari Kyrö uskoa vielä avioliittoinstituutioon? Tahdon, ilman peitettyjä silmiä ja muiden valitsemaa puolisoa.

-Esko-

// Kuvat: Kimmo Ervola //

Comments (22)

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Diudiu 16.11.2017 at 20:32

  Blondatut hiukset ja tumma parta – ei jatkoon!

  Ensitreffit alttarilla – jatkoon!

  • Reply Esko Kyrö 16.11.2017 at 20:37

   Kasvatellaan, kasvatellaan…tuo oli vähän semmoinen väliveto, koska tämä vuosien kasvattaminen on aikamoista hommaa…✌ Onneksi on jo tuosta lookista tultu ohi heittämällä…????

 • Reply Heli 16.11.2017 at 21:26

  Itse en enää usko, mutta johtuu varmaan siitä että avioliitto on jo koettu ja toiseksi siitä että saan todella paljon ehdotuksia ukkomiehiltä, juuri niiltä päällepäin kunnollisen oloisilta ja se kyllä suututtaa joka kerta..mielipiteeni asiasta muistan kyllä heille kertoa????. Mutta arvostan sitäkin että joku vielä uskoo????

  • Reply Esko Kyrö 16.11.2017 at 21:36

   Hyvä Heli, että kerrot…✌ Itsehän en ole vielä kyseistä asiaa kokenut, enkä tiedä tulenko koskaan kokemaankaan. Saapa nähdä, aika näyttää…Koen tai en. Hyvä ja onnellinen elämä lienee tärkeintä.

   • Reply Heli 16.11.2017 at 22:05

    Ainahan se ainakin kerran kannattaa kokea 😉 Tietenkin onnellinen sellainen! Itse asiassa omaanikaan en kadu, vaikka ei sitten ollutkaan koko elämän kestävä.

    • Reply Esko Kyrö 16.11.2017 at 22:12

     ????

 • Reply Muffin 16.11.2017 at 21:45

  En innostu Ensitreffit alttarilla meiningistä. Se on mielestäni sellaisille totaali-ikisinkkuihmisille, jotka eivät koskaan ole löytäneet vakavaa parisuhdetta normimenoin. Käsittääkseni kaikki onnistuneet parit ovat muodostuneet juuri sen kaltaisista ihmisistä; ihmisistä jotka ovat ennen ohjelmaa AINA olleet sinkkuja. Näitä “6 kk sinkkuna” osallistujia en ymmärrä ollenkaan……

  Mitä eroa on muuten treffeillä ja tapaamisella? Pitääkö treffeillä olla jtn erikseen suunniteltua hienoa ohjelmaa ja tapaaminen on sitten vaan ihan kohtaaminen kahvikupin ääressä tmv?

  • Reply Esko Kyrö 16.11.2017 at 22:04

   Moikka Muffin! Itse en sarjasta sen enempää tiedä. Kavereideni kanssa ei hirveästi ole myöskään sarjasta keskusteltu vaikka ovat siinä tosiaan olleet mukana. Tapahan sekin on toki rakastua vaikka erilainen…???? Niinpä en minä tiedä. Jos kaikki olisivatkin täysin paineettomia tapaamisia? Se olisikin hyvä.

 • Reply Täti 17.11.2017 at 11:08

  Todellakin toivon, että Ensitreffit alttarilla -ohjelmaan valitaan jatkossakin ennestään tuntemattomia ihmisiä! Se on ollut sarjan rikkaus tähänkin asti. Jos sarjaan aletaan valita “julkkiksia” siitä menee kyllä täysin maku. Ehkäpä joku toinen konsepti olisi sinulle sopivampi…

 • Reply Esko 17.11.2017 at 13:14

  Päiveetä O!
  Se on varmasti sarjan rikkaus ja itseäni en nyt tuohon “julkkis”-kategoriaan laske ja selvennyksenä…En ollut ihan tosissani kaavaketta täyttelemässä. Kunhan hieman pallottelin ajatuksella.

 • Reply Jutta 17.11.2017 at 13:46

  Hei, eikös tuohon ensitreffit alttarilla ohjelmaan haeta lapsettomia sinkkuja. Sinulla on kuitenkin F niin eikös se rajaa pois? Muuten ihan mielenkiintoinen idea. Ja erilainen vaihtoehto perus treffeille.

  • Reply Esko 17.11.2017 at 19:00

   Moikka Jutta! Niinhän se taitaa olla. En ehkä ollut ihan tosissani hakemassa, vaikka olisi ollut melkoista vaihtelua…???? Kivaa viikonloppua!

 • Reply Tiina 17.11.2017 at 15:24

  Alaikäiset lapset on käsittääkseni este ohjelmaan hakemiselle. Sorry.

  • Reply Esko 17.11.2017 at 19:00

   Nou problem ja kiitos viestistäsi…???? Kivaa viikonloppua!

 • Reply minttu 17.11.2017 at 21:55

  Ensitreffit alttarilla on niin outo ja hauska formaatti. Mennä nyt naimisiin täysin venrovieraan ihmisen kanssa! Mielettömän rohkeita ihmisiä, jotka ohjelmaan lähtee. Parannettavaa ohjelmassa olisi kuitenkin kun häämatkan jälkeen alkaa heillä heti yhteinen arki. Pareille olisi varmasti parempi tutustua rauhassa. Heiltä jää treffailu vaihe väliin kokonaan. Siinähän syntyy aikamoisia tilanteita, kun pitkään sinkkuna olleet sovittavat omia elämäntapojaan yhteen. Samalla juuri ohjelman juju!

  • Reply Esko Kyrö 17.11.2017 at 22:23

   Näin se varmasti Minttu on! Muistan, kun ensimmäistä kautta mainostettiin. Myönnän, kuulosti ainakin minun korvaani täysin järjettömältä idealta…✌ Kyllä, todella rohkeita! Hauskaa iltaa!

 • Reply Emmi 17.11.2017 at 22:01

  Mä niin lähtisin jos ei olisi lapsia ???? Olisi mielenkiintoista nähdä millainen kumppani napsahtaisi ????

  • Reply Esko Kyrö 17.11.2017 at 22:24

   Mä en ole Emmi kyllä ihan varma lähtisinkö…???? Se kiehtoo, se kiehtoo. Varmasti joku äärimmäisen hyvä tyyppi. Kivaa iltaa!!

 • Reply Mopo 18.11.2017 at 05:18

  Eikös jollain ollut lapsi joka osallistui jollekin kaudelle? Sellainen mielikuva mulla olis…

  • Reply Esko Kyrö 18.11.2017 at 08:21

   Tähän en osaa sanoa…Kivaa viikonloppua Mopo!…????

 • Reply Viola 18.11.2017 at 18:26

  Haa, hauskaa kuulla että meidän pätkät toi iloa ja hyvää fiilistä! Teikäläinen taas oli aikanaan ihan mun favoritti Iholla-shöyssä 😀

  • Reply Esko Kyrö 18.11.2017 at 22:45

   No Viola, moi!
   Todellakin toi. Minä Iholla öö, se oli semmosta. Ois kiva joskus törmätä jossain…???? Mukavaa viikonloppua!!

  Leave a Reply