Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

…kun kirjoituksen julkaisu arvelluttaa

11.4.2018

Pitkästä aikaa kirjoittelin maanantaina hieman syvällisempää pohdintaa. Pohdintaa niistä ajoittain esiin puskevista tuntemuksista etäisän arjessa. Välillä ne tulevat esiin todella voimakkaasti, kuten tapahtui menneenä sunnuntaina. Oikeastaan ensimmäistä kertaa painettuani Julkaise-painiketta minulle tuli hieman pelokas olo. No, ehkä pelokas on väärä sana, mutta olo, että tämä teksti taas kirvoittaa jalkeille ne kommentoijat, jotka ovat blogini alusta asti kommenteillaan pyrkineet ainoastaan tuottamaan minulle entistä pahempaa oloa ja loukkaamaan. Ja näinhän siinä kävi. Tutut kommentoijat heräsivät hienoiselta tauoltaan.

Varmaan sadatta kertaa täälläkin toistelen, että kritiikin ymmärrän, parannusehdotukset ymmärrän. Kanssani ei todellakaan tarvitse olla samaa mieltä, mutta jokainen vähänkin syvällisempi pohdinta aiheuttaa joissain ihmisissä hyvin vahvoja vastareaktioita. Tuntemattoman ihmisen syvällisempi pohdinta. Todella harvoin jätän julkaisematta kommentteja, mutta nyt niin tein. En halua, että kirjoituksiini mitenkään liittyvät ihmiset joutuvat minun kommenttikenttäni pyöritykseen. Perimmäinen tarkoitukseni on purkaa ainoastaan omia henkilökohtaisia tuntemuksia, jotka ajoittain uivat hyvin syvissäkin vesissä.

White Trash Disease-blogia kirjoittava Nata julkaisi taannoin kannanottonsa etenkin Jodel-palvelun ajoittain hyvinkin kirjavaan meininkiin. Ja sitähän se siellä on. Mahdollisuus täysin nimettömään kommentointiin ihmisistä tarjoaa hyvinkin mehevän alustan. Itsekin olen siellä joskus vieraillut ja jokaisen vierailun jälkeen pitäisi kyllä katsoa peiliin. Luulisi kovaa vauhtia neljääkymppiä lähestyvällä miehellä olevan parempaakin tekemistä. Vaikkakin on sanottava, että henkilökohtaisesti olen kyseisessä palvelussa selvinnyt todella helpolla. Tuosta Natan kannanotosta ehkä vahvimmin itselleni jäi käteen asia, jota olen paljon miettinyt. Onko kurja kommentointi osa tätä juttua, joka tulee vaan sietää? Ei, ei tarvitse.

Jodelissa kirjoitellaan nimettömänä ja tänne blogiini kommentoidaan nimimerkeillä, joiden taakse toki voi kätkeytyä kuka tahansa. Tämä yksi ja sama henkilö, jonka olen muistaakseni jo kerran kutsunut kanssani henkilökohtaiselle kahvitapaamiselle. Kustannan kyllä matkat, edestakaisin. Jos muistan väärin, niin kutsu on edelleen voimassa. Hän on tässä kahden vuoden aikana esiintynyt usealla eri nimimerkillä ja molempien sukupuolien edustajana. Samassa talossakin ilmoitti kanssani asuvansa. Tätä rohkenen kyllä hieman epäillä. Tulen tästä edespäinkin sinulle vastaamaan samalla tavalla, kuten aina. Kiitos viestistäsi. Oikein mukavaa ja aurinkoista päivää!! Aurinkoa onkin muuten luvattu pitkäksi aikaa.

Blogissani vallitsee pääosin hyvä henki ja semmoisena haluan sen jatkuvan. Välillä on vain kirjoitettava myös niistä elämän kurjemmista puolista. Tunteita ne varmasti herättävät puolin ja toisin. Samoin keskustelua. Sitä vaan voi käydä niin monella eri tavalla. Tällä hetkellä kylläkin joku virus yrittää menoa hidastaa, mutta eiköhän tuohon lääkkeet löydy noilta Atk-viisaammilta.

Aurinkoista viikkoa!!

-Esko-

// Kuvat: Pasi Salervo //

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Heli 11.4.2018 at 20:18

  On se kumma juttu, tahallista ilkeyttä löytyy aina, eiköhän sitä kuitenkin jatketa sillä tiellä, että hyvä saa aikaan hyvää ????

  • Reply Esko Kyrö 12.4.2018 at 22:30

   Juurikin niin Heli!!…

 • Reply Elsa/ oi mutsi mutsi 11.4.2018 at 21:04

  Pistä se ip-osoite banniin, niin ei pääse miehenä eikä naisena sekoilemaan?

  • Reply Esko Kyrö 12.4.2018 at 22:30

   Katsellaan jos homma rauhoittuisi…Niin ja moi Elsa!!…:)

 • Reply Muffin 11.4.2018 at 21:09

  Ikävää ???? Bloggaajien saamat ilkeät kommentit ja kommenttiboxeissa esiintyvät ”paskamyrskyt” närästävät kyllä meitä lukijoitakin.

  • Reply Esko Kyrö 12.4.2018 at 22:29

   Heippa Muffin!
   Ei niitä varmasti ole kenenkään kovin mukava lueskella. Ja omasta kommenttiboksista en halua “kaatopaikkaa…” Kivaa iltaa!!

 • Reply Carita 11.4.2018 at 21:28

  Ihmisiä maailmassa piisaa niin kovasti paljon, joten mielipiteitäkin löytyy laidasta laitaan.
  Kuin myös erilaisia tyylejä miten ne esiin tuodaan.
  Niin kauan kuin meitä ihmisiä on, löytyy ilkeyttä ja kateuttakin.
  Mutta hei, ignoorataan ne ja jatketaan elämää.
  Tiettyjen ihmisten “esiintymisestä” ei kannata mieltänsä pahoittaa, niin se vaan on 🙂
  Aurinkoista kevättä sinulle Esko täältä Amerikan ihmemaasta, jatka samaan malliin.

  • Reply Esko Kyrö 12.4.2018 at 22:28

   Heippa Carita!
   Ei kyllä kannata, ei. Ja olet kyllä viestissäsi niin oikeassa. Terveisiä Amerikkaan!!…:)

 • Reply Iida 12.4.2018 at 06:09

  Yhdyn Muffinin sanoihin! Ja ihmettelen lisäksi että kun blogien lukeminen on täysin vapaaehtoista, niin miksi ihmeessä ihminen (nainen,mies,joku muu mikä..) lukee niitä jos kirjoittaja on lukijan mielestä pa**a?! Tämä ei mahdu mun päähäni. Lukemalla blogia lukija antaa kirjoittajalle seuraajan, joka on tilastollisestikin hyvä asia mutta jos ei tekstin sävy tai kirjoittaja miellytä niin miksi antaa ”äänensä” bloggaajalle? Tätä minä en ole koskaan ymmärtänyt enkä ymmärrä vieläkään. Toisaalta, onko negatiivinen kirjoittaminen huomion hakemista, varmasti näin..mutta kuinka paha olo täytyy ihmisellä olla että kirjoittaa sen vento vieraalle.. Kyllä tässä on taas psykologeilla hommaa ????
  En kirjoita älä välitä niistä, sillä tottakai menee tunteisiin vaikka ei kannattaisi antaa mennä mutta tsemppaan että muista sanonta ”pa**a valuu alaspäin” ja sinne nuo kommentoijat kuuluukin ????
  (Pahoittelen kielenkäyttöä tekstissä, mutta tunteet kirjoittivat eivät sormet ???? )

  • Reply Esko Kyrö 12.4.2018 at 22:25

   Heippa Iida!
   Tunteet ne kirvoittavat vähän kaikenmoisia asioita. Jep, ei kenenkään ole pakko esimerkiksi kirjoituksiani lueskella. Ei niiden tarkoitus ole kenenkään mieltä pahoittaa. En tiedä mistä, mikäkin kirpoaa, mutta eiköhän hyvä aina tuo ympärilleen hyvää? Oikein kivaa alkavaa viikonloppua!!…:)

 • Reply sari 12.4.2018 at 08:30

  Ikävää.
  On oikein suojella asiaan kuulumattomia ihmisiä, (vaikka en tiedäkään mistä tässä oli kysymys). Muista samalla kuitenkin se, että vaikka sinulla on täysi oikeus kirjoittaa omista tunnoistasi blogissasi, niin on kyllä väliin käynyt niin, että ne kirjoitukset ovat kirvoittaneet loan heittoa myös jonnekin, jonne ne eivät myöskään kuulu, koska lukijat eivät tiedä tunteita herättävien ratkaisujen taustoja. Asiat ovat harvoin aivan mustavalkoisia. Reilu peli siis! Mukavaa kevättä!

  • Reply Esko Kyrö 12.4.2018 at 22:23

   Iltaa Sari! Reilu peli, kyllä. Mukavaa ja aurinkoista kevättä sinullekin!!

 • Reply Sameold 12.4.2018 at 13:59

  Kuulostaa häiriintyneeltä toiminnalta. Ja kyllä tuollainen saa mennä ihon alle. Onneksi suurin osa on normaalijärkistä porukkaa!

  • Reply Esko Kyrö 12.4.2018 at 22:22

   Iltoja Sameold!
   Kuten kirjoittelinkin, jotta pääosin on todella hyvä meininki. Sillä mennään. Kivaa alkavaa viikonloppua!!…:)

  Leave a Reply