Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Äiti, oot just hyvä rakas tyyppi!

13.5.2018

Lämpimin äitienpäivä kahteenkymmeneenkahteen vuoteen takana. Ja sitä se on ollut. Vanhempieni kotona huoneeni sijaitsee yläkerrassa ja musta katto imaisee ihan mukavasti lämpöä, joten ensi yönä yöpuku on mallia au naturel. Ajelen täältä Lahdesta huomenna suoraan töihin ja aamu onkin mahtava aloittaa äidin tekemällä vakioaamiaisella. Pekonia, nakkeja ja paistettua kananmunaa. Kruununa lasillinen vastapuristettua appelsiinimehua. Tämä on muodostunut jo vakioksi, kuten monta muutakin asiaa, joita rakas äitini aina lapselleen tekee. Äiti Kyrön muita klassikoita, joista joitain on peritynyt itsellenikin omiin käyttäytymismalleihini:

 • Lohikeitto, jonka kruunaa noin puolikas paketti voita ja kuohukerma. Pohjois-Karjalan peruja. Itse olen imenyt äidiltäni vaikutteita kokkausideologiaani: “Kuohukerma pelastaa pikkuvirheet…”
 • Jouluisin kotimme näyttää aina tismalleen samalta. Tontut, kynttilät ja karkkikippo on millilleen samoissa lokaatioissa. Tuttua ja turvallista. Tämä täsmällisyys ja siisteysideologia ei todellakaan ole periytynyt ja aiheuttaakin ajoittain hienoisia jännitteitä pojan ja äidin välillä.
 • Nyt se on tehtävä ja saatava. Jos äitini saa jonkin asian päähänsä, tulee se toteuttaa heti, liikoja miettimättä. Tämä asia on siirtynyt minulle suoraan geeneissä. Malttamattomuus ja impulsiiviset valinnat ovat osa minuakin. Ajoittain ihan hyvä asia, ihan aina kuitenkaan ei.
 • Tyylitaju. Äitini on todella tyylikäs rouva. Itseänikin ajoittain yllättää erinäiset lahjat, joita hän on minulle hankkinut. Ei ole kovin montaa harhalaukausta tullut. Noh, pitkiä alushousuja en hirveästi enää käytä ja kasvunvaraa ei vaatteisiin tarvitse edelleenkään enää miettiä. T: Mies 189 cm
 • Äiti on vaan just hyvä, rakas tyyppi!

Mukava oli jälleen kerran viettää äitienpäivää oman äidin kanssa. Vaikka askel jo hieman hidastuu, niin eipä se menoa haittaa. Jutut ja ne etenkin ne tutut ja turvalliset jutut pysyvät aina samana. Toivottavasti vielä vuosia ja vuosia eteenpäin.

Hyvää äitienpäivää, etenkin omalle äidilleni ja lapseni omalle äidille!!

-Esko-

// Kuva: Isi //

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jankkuliini 14.5.2018 at 22:17

  Ihana kuvaus! Äidit on kyllä parhaita! Kertomasi perusteella äitisi on siis yksi niistä ihmisistä, joille nostan hattua isosti. Nimittäin se on hurjan hienoa, että joillakin ihmisillä on siisteysideologia levelillä “super-max”, joka on mulle ihan outo leveli. Mä oon tullu siihen lopputulokseen, että ne ihmiset tykkää siitä siivoamisesta ja järjestelemisestä niin paljon, että se homma hoituu heillä tavallaan luonnostaan ja todellakin ilon kautta. Mä pyrin aina aika ajoin sinne heidän levelille, mutta sitten kiireessä se unohtuu, ja olen sillä omalla levelilläni. 🙂 Mukavaa ja touhukasta toukokuuta! Voin uskoa opehommissa toukokuun olevan aika “tiukka paketti”… Tsemppiä siis!

  • Reply Esko Kyrö 14.5.2018 at 22:45

   Kyllä Jankkuliini! Niin minäkin nostan ja suuresti! Kiitos, kyllähän tässä toukokuussa hieman kiirettä pitää, mutta kyllähän tuota jaksaa…☀ Hyvää hellettä!

  Leave a Reply