Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Miehuutesi on tervehdyttävää

19.11.2018

Se on muuten tänään kansainvälinen miestenpäivä, jota on vietetty vuodesta 1999. Miestenpäivän tavoitteena on saada ihmiset kiinnittämään huomiota miesten- ja poikien terveyteen, sukupuolten tasa-arvon edistämiseen ja myönteisten miesroolimallien korostamiseen. Myönnän, en ollut tästä päivästä tietoinen ennen aamulla Whatsappiin saapunutta viestiä. Millainen mies minä oikein olen? Työskentelen hyvin naisvoittoisella alalla. Kirjoittelen avoimesti tunteistani tänne internetin ihmeelliseen maailmaan. Tykkään käydä lauantaisin Ikeassa. Toksisesti maskuliinisen miehen vastakohtako? Toivottavasti. Me Naisten hieman suppeilla vastausvaihtoehdoilla maustetusta kyselystä sain lopputuloksen: Miehuutesi on tervehdyttävää.

Tähän kyselyyn törmäsin, kun menin Googlesta katsomaan millä tavalla luokitellaan tämä monessa paikassa eteeni tullut toksinen maskuliinisuus? En edelleenkään löytänyt ihan tarkkaa vastausta tähän kysymykseen. Noh, sen verran sain selville ja päässäni pyörittelin, että toivottavasti tuo ajattelumalli miehistä alkaisi olla jo menneen talven lumia. Olisi vähintäänkin toivottavaa, että jokaiselle miehenalulle tarjottaisiin laaja-alaiset mahdollisuudet toteuttaa omaa elämäänsä juuri omien mielenkiinnonkohteidensa mukaisesti. Vaan kuka niitä vaatimuksia ja normeja nykymiehelle asettaa, vai asettaako kukaan? En tiedä.

Jokainen mies eläköön elämäänsä parhaaksi näkemällään tavalla, muita ihmisiä kunnioittaen, omaa reittiään kulkien ja geeniperimänsä gps:ää seuraten. Itse olen saanut elää hyvän ja tasaisen elämän suomalaisena miehenä. Hienoisia epäkohtia on tullut vastaan erotilanteen jälkipyykkiä pestessä. Toivottavasti näihinkin asioihin saadaan muutosta esimerkiksi lapsenhuoltolain mahdollisen uudistuksen myötä. Tällä hetkellä voimassa oleva laki on vuodelta 1983. Uskoisin, että olisikin aika jo hieman uudistaa. Katsellaan kuinka mahtaa käydä.

Alussa kirjoittelin myönteisten miesroolimallien korostamisesta. Tähän loppuun onkin hyvä lisätä pari perheeni ulkopuolista todella myönteistä miesroolimallia. Nämä kaksi henkilöä ovat tehneet tähän mieheen lähtemättömän vaikutuksen.

Jukka Toijala: Entinen huippukoripalloilija, joukkuekaverini, joka toimii tällä hetkellä esimerkiksi Susijengin valmennusportaassa. Siirryin pelaamaan ensimmäistä kauttani miesten korisliigaan Joensuun Katajaan. Olin täysin noviisi juniori. ”Toikka” joukkueen kapteenina sai oloni tuntumaan todella hyväksytyltä. Hän osasi kohdata jokaisen pelaajan aivan yhtä tärkeänä. Oli kyseessä tapaiseni keltanokka tai satoja maaotteluita tahkonnut sarjajyrä. Loi ympärilleen todella toimivan tiimin, jossa oli ilo olla mukana. Hänen esimerkkinsä joukkuehengen luomisesta elää minussa edelleen ja varmasti aina. Tämä toivottavasti näkyy arkityössäni luokanopettajana. Arvokkaita oppeja!

Pekka Hyysalo: Pekka Hyysalo loukkaantui todella vakavasti lasketteluonnettomuudessa. Ei ole mies tästä lannistunut. Tehnyt järjettömän määrän työtä kuntoutumisena eteen ja on positiivisen elämänasenteen puolestapuhuja. Pekka toimi muutama vuosi sitten Jukolatiimimme tsempparina ja hengenluojana. Siinä tämä kokematon suunnistaja lähti pilkkopimeään metsään positiivisella meiningillä. Ei paljon haitannut väsymys, muutaman oksien aiheuttamat naarmut ympäri kroppaa. Kerran olen tämän miehen tavannut ja oli kyllä ikimuistoinen tapaaminen.

Nyt, kun alkoi kirjoittamaan näistä kahdesta herrasmiehestä alkoi mielessä vilisemään useita miehiä kenestä voisi naputella. Täytynee siis palata asiaan.

Hyvää miestenpäivää!!

-Esko-

// Kuvat: Pasi Salervo Lähde: Wikipedia, Me Naiset- testi //

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply