Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Sataprossasesti vegaaninen hampurilaisketju

13.12.2018

Kutsu avajaisiin saatu.

Moni kirjoitteluani tai Instagramiani seurannut varmasti tietää, että rakastan hampurilaisia. Kuvat hampurilaisista keräävät muuten enemmän tykkäyksiä kuin auringonlaskut tai eteeriset poseeraukset. Pitäisikö huolestua? Ja eilen pääsin ensimmäisten joukossa maistamaan ja testaamaan täysin uutta tulokasta suomalaisissa hamppariympyröissä.

Helsinkiin avattiin Suomen ensimmäinen 100% vegaaninen hampurilaisketju Bun2Bun. Paljon olen burgereita syönyt, mutta tämäntyyppistä en ollut koskaan maistanut ja ei ollut varmasti moni muukaan. Tunnelma avajaisissa oli leppoisa ja hampurilaiset maistuivat oikeasti todella hyviltä. Pakko myöntää, että olin aluksi hieman skeptinen tätä makuelämystä kohtaan. Erittäin tervetullut tulokas tänne burgereiden luvattuun maahan. 

Hampurilainen on muuten ruoka, joka on aina se varma valinta. Olen suurien annoksien mies ja annoskateus on yksi pahimmista tunteista, joka ravintolassa päälle voi iskeä. Hamppareista tätä tunnetta harvemmin nousee ja ei noussut tälläkään kertaa. Beyond meatin kehittämän kasvipohjaisen pihvin koostumus oli täyteläinen ja omaksi suosikikseni ylsi heittämällä sinihomejuustolla höystetty kokonaisuus.

Arvostan suuresti näitä tämän hampurilaisketjun jätkiä, jotka ottavat rohkeita askeleita paremman huomisen puolesta. Uskoisin, että esimerkiksi oman lapseni ollessa ikäiseni, ei täysin vegaaninen hampurilaisketju ole millään tavalla erikoinen tai mullistava asia. Pidän myös heidän tavastaan lähestyä tätä meille kaikille tärkeää asiaa. Avajaisissa pöydiltä löytyi avoin kirje sinulle, lehmä. Kirje päättyi sanoihin: ”…mutta me emme halua sinusta yhtään mitään. Itseasiassa haluamme vain, että nauttisit päivistäsi niin pitkään kuin niitä piisaa. Me teemme nyt kaikkemme, että voit tulevaisuudessa relata enemmän. On joulukin tässä tulossa.”

Kavereideni kommentteja Bun2Bunin ”ensipuraisusta”:

” Ehdottomana lihaburgereiden ystävänä on pakko sanoa, että Bun2Bunin vegaaniburgerit menivät rytinällä kaupungin parhaiden hampurilaisten joukkoon. Niitä syödessä ei lihaa ollut ikävä ja elämä hymyili.”

”Suurena burgerin ystävänä lähdin tietenkin kokeilemaan tätä raikasta tuulahdusta Helsingin ja koko Suomen burgeriskeneen. Kasvisruokaviikkoni ehdoton kohokohta ja burgeri ylitti odotukset erittäin isolla marginaalilla. Hampurilaisen tärkein ominaisuus on tietenkin pihvi, jonka maku hiveli makunystyröitä. Kaikki ominaisuudet olivat balanssissa, mitään ei ollut liikaa tai liian vähän. #menenuudestaan”

En ole niinsanottu vouhottaja. Syön lihaa, joten en ole ehkä ihan oikea tyyppi sitä tekemäänkään. On kyllä hienoa, että nykypäivänä on tarjolla todella varteenotettavia vaihtoehtoja omille herkuttelusuosikeilleni. Saa vegaanisia purilaisia. Ajoittain saa siipien sijaan myös kukkakaaliwingsejä, jotka ovat myös todella hyviä. Pienin askelin, pienin askelin.

Onko tuttuja herkkuja?

-Esko- 

// Kuvat: bun2bun/ Julius Konttinen //

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Minttu 13.12.2018 at 20:45

  Kiitti vinkistä, kuulostaa mahtavalta! Pitää päästä itsekkin testaamaan..

  • Reply Esko 13.12.2018 at 21:44

   No, kannattaa kyllä! Hyvä ja raikas uudenlainen juttu. Helposti Kampissa. 🍔

 • Reply Emilia 15.12.2018 at 09:55

  Miten vegaanisessa hampurilaisessa voi olla sinihomejuustoa? Toki jotain juuston kaltaista höpöhöpö-valmistetta voi olla, mutta eihän se silti juustoa ole?

  • Reply maikki 18.12.2018 at 06:18

   Ehkä Esko ei tähän ole oikea vastaamaan 🙂 Kuten huomasit hän ei hirveän perehtynyt ole vegaanisuuteen, joten ehkä tuo ravintola itse on oikea paikka kyseiselle palautteelle ja kysymykselle 🙂

   Mutta täytyy laittaa paikka muistiin, ja käydä testaamassa kun joskus sinne hesan suuntaan tulee taas eksyttyä 🙂

   • Reply Esko 18.12.2018 at 21:19

    Kannattaa kyllä Maikki käydä. Itseasiassa juttelin tästä asiasta ravintolan toisen perustajan kanssa ja hän vastasi kattavasti kysymykseen. En muista tarkasti vastausta, joten kysäisenpä uudestaan ja vastaan kattavammin.:)

  • Reply Esko 18.12.2018 at 21:20

   Moikka Emilia!
   Kysäisin tätä asiaa silloin avajaisissa toiselta perustajalta. En muista tarkkaa vastausta, mutta laittelen tänne kattavamman vastauksen, kun kysäisen asiaa uudestaan. Kiitos viestistä!

  Leave a Reply