Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Mitä musiikkia kuuntelin eniten vuonna 2018?

15.12.2018

Se alkaa olemaan pikkuhiljaa myös musiikkivuosi 2018 paketissa. Kävin tarkastamassa Spotifysta miten minä olin oman musavuoteni paketoinut. Suosikkiartistina Jenni Vartiainen. Tässä on kyllä oivana apurina toiminut toinen hieman pienempi Jenni-fani, joka laittaa autossa aina biitit “paukkumaan” ja taitaa olla kolme eri Jenni-listaa tehtynä. Eikä siinä mitään. Hyviä biisejä, hyviä biisejä.

Se on muuten tämä musiikin suoratoistopalvelu Spotify mullistanut melkoisen tehokkaasti nämä musiikinkulutustottumukset. CD-levyjen ostot ovat oletettavasti laskeneet menneinä vuosina melkoisesti ja liekö on VHS:n kohtalo edessä? Minidiscejä eivät nämä nykynuoret ole varmasti kuluttaneet ollenkaan. Niiden kultakausi oli kyllä melkoisen lyhyt, jos sitä nyt voi kultakaudeksi kutsuakaan.

En ole itsekään enää levyjä, minkäänlaisia ostanut enää aikoihin. Ennen pyrin aina suosikkiyhtyeeni levyn hankkimaan, mutta nyt joudun myöntämään, että vähille on jäänyt. Todella vähille. Ei ole enää Mega Epesiä Lahen Trion alakerrassa. Tai Spinefarmia Helsingin Fredrikinkadulla, johon usein matkustimme Lahdesta levyostoksille.

Musiikkia tulee kuitenkin kuunneltua varmasti enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuonna 2018 sitä tuli kuunneltua 33 756 minuuttia eli noin 562, 6 tuntia. Autossa ja urheillessa musiikki pauhaa lähes taukoamatta ja kotonakin Spotify on kovassa käytössä. Ja onhan se sanottava, että hyvin on kätevä palvelu. Uusia tuttavuuksia on helppo löytää ja vanhoihin tuttuihin on aina turvallista palata, kuten nuo suosikkini sen myös paljastavat.

Huomioitavaa myös se, että kotimaisten elokuvien kuluttaja on myös kotimaisen musiikin kuluttaja. Jenniä, Pyhimystä, Paperi T:tä, Apulantaa ja ehkä vähän yllättäen Keko Salataa on tullut kuunneltua. Tämä oli mielenkiintoinen katsoa ja vilahtelihan siellä myös yksi Spotifyn kautta tekemäni löytö, jota kuuntelin ihan älyttömästi. Neljänsuoran, Mansikkaa ja valkoapilankukkaa. Ruisrockin kämppikset eivät tätä valintaa ihan aina ymmärtäneet.

Miltä teidän listanne näyttää?

-Esko- 

Comments (5)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply 6tytönäiti 15.12.2018 at 21:38

  Itellä ehdoton ykkönen Reino Nordin. 😊 Seuraavaksi sit Lauri Tähkä, Elias Kaskinen, Ville Valo ja Agents sekä Amorphis. Tällä hetkellä soi ihan perinteiset cd-levyt; joulumusiikkia esim. Vesa-Matti Loirilta ❄️🎄 Jouluperinteisiin kuuluu nuo joululevyt esim. Antti Tuisku, Samuli Edelmann ja Smurffit 😂Nuo kun alkaa soida niin joulun odotus voi alkaa..

  • Reply Esko 16.12.2018 at 21:02

   Kotimaista siis sielläkin! Hyvä niin ja totta. Kohta onnjo joulu ovella, huhheijjaa!! 🤶🏻

 • Reply Anne 16.12.2018 at 21:31

  Mulla soi Anssi kela , Sanni , elastinen , Juha Tapio

  • Reply Esko 18.12.2018 at 21:14

   Kuulostaa Anne hyvältä!! Kotimaista, kotimaista. 🙂

 • Reply Ne yhdeksän tykätyintä – E2O 17.12.2018 at 20:30

  […] tässä nyt tulee oikein urakalla näitä erinäisten sovellusten vuosiyhteenvetoja. Musiikkipuolelta kirjoittelin juuri hetkinen sitten ja nyt onkin kuvavirran vuoro. Eli Instagramin yhdeksän tykätyintä kuvaa vuonna 2018. @eskokoo […]

 • Leave a Reply