Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Täysin stressittömät ja osallistujalähtöiset lastenjuhlat

16.12.2018

Lastenjuhlat, siinäpä on aihe, josta löytyy tästä maailmasta miljoonia variaatioita. Ei yhtään oikeaa, ei yhtään väärää tapaa järjestää lapsille mukavia tuokioita. Tänäkin vuonna menin omalla linjallani: Ihan tavallinen riittää. Tänä vuonna annoin lähes kaiken vastuun järjestelyistä niille tärkeimmille eli juhliin osallistuville ”asiakkaille”. He ovat jo sen ikäisiä, että osaavat kyllä toimintaa keskenään keksiä. 

Tarjoilut olivat täysin sankarin valitsemia ja kakun hän suunnitteli itse ystävänsä avustuksella. Persoonallisen hieno, mielikuvituksellinen toteutus siitä pakastealtaiden timantista, Dajm-kakusta. Hienoa, hyvä lapset! Ohjelmaa ei organisoitu millään tavalla. Siinäpä osallistujat kokoontuivat sängylleni suunnittelupalaveriin ja viiden minuutin kokouksen jälkeen alkoi todellinen klassikkoleikki, Kyrö. Kyrö on kyllä ohjelmanumero, joka toimii ihan aina. 

Edes 31 (kolmekymmentäyksi) neliötä ei muodostunut ongelmaksi. Avasin oveni ja alueeksi rajautui koko pienkerrostalomme alakerta sekä rappukäytävä. Kenenkään ovikelloa ei saanut soittaa, vaikka tuskinpa mukavat naapurini olisivat tästäkään pahastuneet. Kyröön tuotiin hieman digiloikkaa mukaan ja B(ring)Y(our)O(wn)D(evice)- ajattelu tämän mahdollisti. Valot täytyi sammuttaa ja etsijöillä oli apuvälineenä matkapuhelimen taskulamput. Hienosti toteutettu ja suunniteltu ohjelmanumero, hyvä lapset!

Piilojen loputtua oli aika siirtyä tanssihommiin. Tästä ideasta olen täällä jo aiemminkin vinkannut ja toimi muuten hyvin myös näissä pileissä. Just Dance Now on kyllä melkoisen onnistunut innovaatio. Hienosti tanssittu ja hienosti lainattu puhelinta myös niille pikkusankareille, joiden applikaatio ei toiminut, hyvä lapset! Liikuntatuokion jälkeen oli hyvä rauhoittua ja leikit lähtivät käyntiin. Kuuntelin siinä sivukorvalla, sohvalla makoillessani lasten juttuja. ”Tää vois olla tutkija, joka tutkii ilmastonmuutosta.” ”Mie haluun olla Seppo Räty, Suomen Tohmajärveltä.” Näin on oletettavasti kuulunut minun suustani ollessani heidän ikäisensä osallistuja lastenjuhlissa.

Ei ollut näissä juhlissa Taika-Pasia, ei ollut puoli metriä korkeaa Instagram-ystävällistä kakkua, ei ollut pomppulinnaa. Nämä olivat ihan tavalliset lapsilähtöiset lastenjuhlat.

Mukavaa alkavaa viikkoa! Se on joulu kohta.

-Esko-

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sarmehanne 16.12.2018 at 20:03

  Ihanat synttärit!
  Onneksi annat lapsille mahdollisuuden oman luovuuden käyttöön. Nykyisin kaikki annetaan niin valmiina. Viedään Hoploppeihin tms. muihin aktiiviparkkeihin.
  Vielä kun meillä vietettiin kaverisynttäreitä olimme ainoat keillä oli ns. Tavalliset synttärit. Jälkeenpäin saimme kuulla kuinka meillä olikin ollut tosi kivat synttärit.
  Ihanaa joulunodotusta❤

  • Reply Esko 16.12.2018 at 21:04

   Ihanaa joulun odotusta myös sinnekin! 🤶🏻🙏🏻 Kaikki toki järjestävät tavallaan. Itse vetelen tällä linjalla, jonka olen hyväksi todennut. Tavallisuus kunniaan.😊

 • Reply BT 16.12.2018 at 23:59

  Hienoa! Ällöttää lasten synttäreistä stressaava jengi ja kaikenmaailman pinkit teemakakut joilla koitetaan päteä.

  • Reply Esko 18.12.2018 at 21:14

   Heippa BT!
   Kaikki toki tyylillään. 🙂

 • Reply Muffin 17.12.2018 at 10:48

  Ihanaa! 😊

  • Reply Esko 18.12.2018 at 21:15

   Oli kyllä! 🙂

 • Reply Tintti 17.12.2018 at 12:34

  Aivan mahtavaa, hienot juhlat! Olenkin viime aikoina miettinyt, että nämä synttärihommat pitäisi mahdollisuuksien mukaan olla miesvanhempien hoidossa! Taitaisi helpottaa monen perheen/vanhemman täysin turhaa synttäristressiä!!!

  Olisiko sulla ratkaisua toiseen “höperöön” “ongelmaan” eli varhaiskasvattajien/opettajien lahjomiseen? 🙂

  • Reply Esko 18.12.2018 at 21:16

   Moikka Tintti!
   Turhapa näistä on stressata. Lapsillehan näitä tehdään ja uskoisin, että he eivät ainakaan stressaa omista juhlistaan pätkääkään. Hyvä niin.
   Tuohon ei oikein ole ratkaisua. Käyttäisikö tuttua sanaa: maalaisjärki.:)

 • Reply Bebeleivos 17.12.2018 at 21:24

  Kuulostaa juuri täydellisiltä synttäreiltä!😊

  • Reply Esko 18.12.2018 at 21:16

   Oli huiput!! 🙂

  Leave a Reply