Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Perjantain vanhat: Ota Esko ja puolita neliöt

22.3.2019

Asuntoteemalla jatketaan. Tähän sopii hyvin perjantain vanhaksi omasta mielestäni hyvin onnistunut kirjoitus. Viimeisen kysymysmerkin tilalle voisi kirjoittaa 31 m2.

//// Kajaanista Helsinkiin muuttaa akateemisesti valveutunut kasvatustieteen kandidaatti. Hän on aiemmin saanut siirron Helsingin yliopiston opettajankoulutuslaitokseen suorittamaan kasvatustieteen maisterin tutkintoa. Uuden asunnon on oltava lähellä keskustaa, koska tuleva luokanopettaja on poikamies. Lönnrotinkatu ja kahdeksantoista neliötä. Ei voisi parempaa paikkaa enää olla. Kesä menee vauhdikkaasti ja syksyllä hän rakastuu. Löytyy rakkaus, joka muuttaa hänen elämänsä.

Tuleva maisteri muuttaa 40 neliön kaksioon Hakaniemeen. Jes! Gradu on valmis. Hän menee palauttamaan graduaan yliopistolle ja professorin kanssa jutellessaan matkapuhelin värisee taskussa. ” Olen raskaana.” Lukee viestissä. Hän meinaa kaatua Siltavuorenpenkereen portaissa. “Otan kaikki seitsemän erilaista.” Toteaa hän apteekkarille ja pakkaa raskaustestejä pieneen apteekin pussiin. Kyllä, hänestä tulee isä.

Yhtäkkiä heitä onkin kolme. Maisterin pieni perhe päättää muuttaa Lahteen. Lahdessa on edullisempaa. Lahdessa on mahdollista toteuttaa rivitalohaave. Hän haluaa myös farmaribemarin ja oman grillin. Hän grillaa kerran ja myy sen naapurille, koska rivitaloelämä ei ollutkaan heitä varten.

On aika palata takaisin Helsinkiin. Löytyy 55 neliön unelma-asunto. Asunto, jota hän rakastaa. Asunto, jonne on aina hyvä mennä. Asunto, jossa maisteri on paremmassa kunnossa kuin koskaan. Siis fyysisesti, koska talon alakerrassa on oma kuntosali. Naisella ja maisterilla tulee ero. Hänen on taas aika muuttaa.

Hänen on aika muuttaa takaisin yksiöön. Hän on mies, joka puolittaa asuinneliönsä. 18m2 -> 40 m2 -> 100m2 -> 55m2 -> 30m2 -> ?

Harmaissa kuvissa näkyy pieniä auringonpilkahduksia.

-Esko- ////

Comments (0)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply