Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Ihana löytää ihana juhannusheila

17.6.2019

Juhannus tällä viikolla. Yksi niistä juhlista, joka ei herätä minussa minkäänmoisia intohimoja. Johtunee ehkä siitä, ettei viimeisinä vuosina ole ollut enää mitään traditioita tätä keskikesän juhlaa kohtaan. Ei ole vakiokaveriporukkaa, kenen kanssa matkataan mökkeilemään. Ei ole ystäväperheitä lapsineen, kenen kanssa mittumaaria vietellä.

Tämä juhannus tuleekin olemaan Eskon cityjussi Helsingissä. Hiljainen, autioitunut keskusta on omalla tavallaan kiehtova. Autiota tuskin tulee kuitenkaan olemaan perjantaina Lonnassa ja lauantaina Kuudennen linjan juhannustansseissa. Sinne minä olen suuntamassa. Kelit ainakin suosivat.

Ja suosi muuten arpakin, koska juhannusheilakin on löytynyt. Eikä ole ihan kuka tahansa heila, vaan ihana Chisu. Kyllä, Iltalehden juhannusheilageneraattorista hän minulle valikoitui. Ja uskomatonta, mutta totta. Chisun kanssa jaamme tämän kaupunkijuhannuksen Helsingissä.

”Chisu ei haalinut juhannukseksi keikkaputkea, jotta sai viettää keskikesän juhlaa bilettäen sinun kanssasi! Kesä-Helsinki on vain teitä varten, sillä suuri väenpaljous on painunut maakuntiin.”

On se Chisu kyllä valloittavan ihana mimmi. Olisi varmasti tienannut melkoiset summat festarilavoilta. Ei sitä voi oikein edes sanoin kuvailla miltä tämmöinen omistautuminen minua kohtaan tuntuu. Tarjoan kyllä oluet, kaksi Lapparia.   

”Autioilla kaduilla pääsette nopeasti kaupunkipyörillä veivaten kauppatorille, josta nappaatte lautan idylliselle Lonnan saarelle. Siellä vietetään Stadin juhannus -tapahtumaa, jonne muutkin teidänlaisenne valveutuneet musadiggarit suuntaavat.”

Ihan mieletön tuuri. Me olimme ystäväni kanssa ostaneet liput jo ennakkoon Stadin juhannukseen. On kiva, että Chisu tulee mukaan. Toivottavasti ei ole loppuunmyyty. Kaupunkipyörällä onkin mukava poljeskella niitä autioita katuja. Vaaleat hiukset hulmuten veivaamme yhdessä Yksinäisen keijun tarinaa. Täytyy mennä ajoissa, ettei jouduta ihan pahimpiin lauttajonoihin. 

”Päädytte Maustetytöt -duon keikalle ja annatte tanssin temmata mukaansa. Tilaatte tiskiltä artisaanioluet ja vegaaniburgerit. Jos paikalle sattuu joku käpälöijä-urpo, antaa Chisu tälle lähtöpassit kertomalla nyrkkeilymenestyksestään.”

Maustetytöt onkin mielenkiintoinen yhtye, jonka olen halunnut nähdä livenä. Voiko sitä nyt enää paremmassa seurassa katsoa? En laula mukana. Saatan jäädä kakkoseksi laulutaidoissa. Noh, ehkä Chisu osaa arvostaa rohkeutta ja uskallusta tempautua musiikin vietäväksi.

Itse tilaan kyllä ihan perushanaoluen ja burgerin kunnon pihvillä. Kyllähän jussina täytyy syödä tukevasti. Toivottavasti ei ole Lonnassa tuommoisia liikkeellä. Ei tarvitse nyrkkeilytaidoilla kehuskella. Puhukoot musiikilliset näytöt mielummin puolestaan.

”Myöhästytte viimeiseltä Helsingin-lautalta, joten vietätte saarella koko yön nukkuvaa kaupunkia katsellen.”

Ei ny helevetti. Kyllä minä haluan kotiin yöksi. 

Tulee varmasti ikimuistoinen juhannus!!

-Esko-

// Lainaukset: Iltalehti Kuva: Jere Lehtonen //

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Outi 17.6.2019 at 20:44

  Ni nyt on suunnitelmat kohdillaan.
  Ihanaa juhannusviikkoa sinulle Esko 😀

  • Reply Esko 17.6.2019 at 21:41

   Kiitos Outi, samoin teille! ☀ Todennäköisesti ihan kaikki ei toteudu. 🤷🏻

 • Reply Tuuli 17.6.2019 at 22:02

  Mullekin taitaa tulla melko ikimuistoinen juhannus, sillä mun heila on Danny 😬

  Yritän oppia, että näitä testejä ei kannata tehdä. Ainakaan mun…

  • Reply Esko 17.6.2019 at 23:53

   Aina kannattaa tehdä ja oikein hyvää juhannusta!! 😊😊

 • Reply Merja81 19.6.2019 at 11:45

  Ei voi muuta kuin ihailla tuota sun huumorintajua nauraa itsellesi 🙂

  • Reply Esko 19.6.2019 at 15:15

   Ihan tärkeä on taito. Ja kiitos. 😂🙏🏻

   • Reply Merja81 19.6.2019 at 15:17

    Ja mitä vanhemmaksi tulee, niin sen tärkeämpi 🙂

    • Reply Esko 19.6.2019 at 15:19

     No, todellakin.😀 Kivaa juhannusviikkoa Merja!

 • Reply Merja81 19.6.2019 at 15:53

  Kiitos samoin 🙂

 • Reply Kroatiavinkkejä, minne, mitä, missä?? – E2O 24.6.2019 at 18:52

  […] tunnelma, ainoastaan merituuli viilensi ajoittain. Oli ihan nahkatakki kaivettava päälle. Ei muuten näkynyt Chisua. Noh, ei se menoa haitannut. Ei noihin Iltalehden testeihin näköjään voi ihan sataprosenttisesti luottaa. Lauantaina […]

 • Leave a Reply