Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Tämä haaste oli just hyvä

30.1.2020

Keikkamuistoja, näihin olikin mukava palailla. Ne palauttivat mieleeni myös monia kivoja hetkiä, joissa musiikki on ollut kantavana voimana. Live-musiikkia, kun usein tulee nautittua hyvässä seurassa ja mukavissa ympäristöissä.

Enimmäkseen sitä itse tulee keikkoja seurattua kesäisillä festivaaleilla, jotka sieltä taas ovat tänäkin suvena tulossa. Provinssirockissa olisi niin monta hyvää settiä tänä vuonna tarjolla, että vähän polttelisi. Olen kyllä hieman huono keskittymään vain keikkojen katseluun festareilla. Siksi kirjoitinkin aiemmin, että keikkoja tulee nimenomaan seurailtua.

Facebookissa tulee edelleen myös seurailtua ystävieni juttuja ja sieltä nousi esiin tämmöinen keikkahaaste. Laitanpas sen tänne oikein blogin puolelle:

Eka keikka: Raptori Orimattilan Urheilutalolla. Orimattila julistettiin kaupungiksi ja Raptori huipensi tämän hienon päivän.

Viimeisin keikka: Erin Hyvinkääsalissa 2019. Tyttäreni on kova Erin-fani. Oli hienoa päästä katsomaan hänen kanssaan konserttia salimaiseen tunnelmaan. Keikan jälkeen hän pääsi vieläpä viemään askartelemansa kortin illan päätähdelle.

Paras keikka: Slipknot Rockfestissä Hyvinkäällä 2019, Jätkäjätkät Tavastialla 2012, Rasmus Messilän Juhannuksessa 1996, Rammstein, Provinssirock 2002. Nämä ovat jääneet mieleeni jotenkin erityisen hyvin.

Huonoin keikka: Jack White, Ilosaarirock 2018. Ei lähtenyt yhtään. Tosin en tiennyt yhtään hänen biisiä. Jotenkin lässähti tunnelma ihan täysin siinä päälavan läheisyydessä.

Nähty useimmin: Oletettavasti nämä kotimaisten festivaalien vetonaulat. JVG, Pyhimys, Vesala, Apulanta

Yllätyksellisin keikka: MEW, Ilosaarirock 2017. Ystäväni Mikko vei minut katsomaan MEW:iä suureen telttaan. Tunnelma oli mykistävän hieno ja kappaleet tempasivat oikein kunnolla mukaansa. On tullut kuunneltua paljon kyseisen kokemuksen jälkeen.

Koskettavin keikka: Olavi Uusivirta Tavastialla. Pari päivää sinkkuelämään heittäytymisen jälkeen kaverit raahasivat rikkoutuneen sieluni väkisin Tavastialle. Piristi ja jäi hyvin muistoihin.

Seuraava keikka: Juuri sain ystävältäni yllätyksenä liput Idan ja Kallen Jäähallikeikalle. Olisiko sitten se? Tai on kyllä vasta toukokuussa, joten saattaa tulla joitain vielä ennen sitä.

Tästä on kyllä pakko kertoa pieni tarina. Ystäväni laittoi paketin koululleni “rehtori” Kyrön tittelillä. Lähetti toi sen koululle ja koulumme oikea rehtori sattui juuri kyseisellä hetkellä paikalle. Tietämätön lähetti sitten kyseli reksiltämme “rehtori” Esko Kyröä. Ei löytynyt “feikkirehtoria”, mutta onneksi paketti löysi perille.

Olisinpa nähnyt: KWAN

Keikkamuistoja, keikkamuistoja kehiin?

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen Ilosaarirockista //

Comments (16)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Nimetön 30.1.2020 at 19:32

  Mun ”olisinpa nähnyt” oli vuosia Ultra bra. Kävin sen sitten Ruisrockissa katsomassa muutama kesä sitten. No, ei iskenyt enää niin, kuin olin kuvitellut.

  Parhaimpiin keikkamuistoihin kuuluu Raumanmeren juhannus 2000-luvun alussa. Eteenkin Ismo Alanko teki karismallaan lähtemättömän vaikutuksen. Samoin koko tapahtuman tunnelma oli jotain, mitä ei vain voi enää kopioida.

  Muistan myös HIM:n klubikeikan muutamaa vuotta aiemmin. Ville Valon ilman paitaa, ulkona kova pakkanen ja sisällä ihan hirvittävän ahdasta ja kuumaa.

  Sir Elwodin hiljaiset värit on koskettanut konserttisalissa, J.Karjalainen nostanut tunnelmaa festareilla. Myös Jenni Vartiaisen suosion kuumat vuodet ovat jääneet mieleen keikkalavoilta.

  Samuli Edelmann on heitä, joita en vain väsy kuuntelemaan.

  Ah, pitäisikin päästä taas keikalle!
  Tuon Idan ja Kallen haluaisin nähdä minäkin! Ihan suosikki, mutta vielä näkemättä.

  • Reply Esko 3.2.2020 at 18:44

   Ultra Bra -> nähty Ruississa ja oli kova. Jengiä aivan mielettömästi.
   Ismo Alanko -> todella kova. En koskaan käynyt siinä vanhassa RMJ:ssä.
   J.Karjalainen -> Aina vakuuttava
   Idaa ja Kallea vaan katsomaan Jäähallille toukokuussa.

   Kiitos, kun jaoit tunnelmiasi.:)

 • Reply 6tytönäiti 30.1.2020 at 20:35

  Paras keikka ikinä oli kyllä laivalla Ville Valo ja Agents. Yleisö oli täysillä mukana ja Ville tietysti aivan mahtava. Tuskassa olin myös kattoo Himin keikan, mutta muistikuvat… 🙈
  Monta kertaa on nähty Reino Nordin, Lauri Tähkä, JVG, Samuli Edelmann, Kaija Koo ym. Kaikki vetävät kyllä hyvin livenä 😀
  Nuoruusvuosilta on jäänyt mieleen Take That ja Aki Sirkesalo 🥰

  • Reply Esko 3.2.2020 at 18:41

   Ville Valo on kyllä kova ukkeli. Himin näin aikanaan Nummirockissa, kun eivät olleet vielä megastarboja.
   Take That -> kova
   Aki Sirkesalo -> <3

   Kiitos tunnelmista. 🙂

 • Reply Heli 30.1.2020 at 22:03

  Eka keikka: Garbo, kotipaikkakunnalla, tarkkaa vuotta en muista.

  Viimeisin keikka: Rammstein, Tampere 2019, olipa hieno keikka ja lavasteet!

  Paras keikka: Eminem, Tukholma, Friends arena 2018. En edes tiennyt tykkääväni niin paljon, käsittämättömän taitava ja todella aito tyyppi.

  Huonoin keikka: joku on tältä osin tyhjentänyt minun pään..

  Yllätyksellisin keikka: Pate Mustajärvi, Oulun Madetojan sali 2018. Vanhan koulukunnan edustaja, paranee vaan.

  Koskettavin keikka: Esa Eloranta, Oulu, Vanha paloasema 2018. Esan erolevyn julkkarikeikka. Pistihän se itkemään..

  Oishan näitä. Sitä on näköjään erityisesti vuonna 2018 oltu liikkeellä 😄

  Seuraava keikka: jaa-a, en tiedä vielä.

  • Reply Esko 3.2.2020 at 18:40

   Garbo -> ei hajua
   Rammstein -> Olisin halunnut olla paikalla. Katsonut klippejä Tubesta ja älytön show!!
   Esa Eloranta -> en ole koskaan kuullut

   Kiitos Heli fiilistelyistä. 🙂

 • Reply Ellis 30.1.2020 at 22:50

  Eka keikka: Varmaan jotkut Hesacupin päätösbileet ja Aikakone taisi olla siellä 😄

  Viimeisin: Ida ja Kalle Tavastialla

  Paras: Coldplay, ihan 💎 💕

  Huonoin: En ihan suorilta keksi. Livemusassa on aina omat juttunsa. Ehkä joku festareilla nähty sellainen artisti, josta en itse niin oo välittänyt vaan kaverin seuraksi katselemaan mennyt.

  Nähty useimmin: Kallistuu varmaan yhtälailla näiden suosituimpien festariartistien joukkioon..

  Yllätyksellisin: Alma, viime kesänä Ilosaaressa ja Flowssa! Kova! Tiesin, että on ja silti pääsi yllättämään. Hitsit, mikä mimmi!

  Koskettavin: Iisan keikka Tavastialla, muutama vuosi sitten. Tai samaisen neidon keikka Lintsin Valokarnevaaleilla jokunen vuosi lisää sitten. Hänessä on jotain maagista 💕

  Seuraava keikka: Vielä ei oo lippuja mihinkään… Ida ja Kalle Blackbox mielessä kyllä, sekä pari Tavastian kevään keikkaa. Saas nähdä! 😊

  • Reply Esko 3.2.2020 at 18:39

   Aikakone, jeah!
   Coldplay -> Oliko Tukholma?
   Alma -> huippu livenä!
   Ida ja Kalle blackbox -> menossa 🙂

   Kiitos Ellis fiilistelyistä.

 • Reply Anne H 30.1.2020 at 23:41

  Anssi kelan keikat 2016 eka oli ulkoilmakeikka se esiintyi Tennispalatsin katolla. Ilma suosi. ja 2018 30v kelaa jäähalli Helsinki

  • Reply Esko 3.2.2020 at 18:38

   Anssi Kelaa en ole tainnut itse nähdä koskaan kokonaisen keikan vertaa livenä. Hmmm! Kiitos Anne, kun jaoit keikkamuistoja. 🙂

 • Reply Frances 31.1.2020 at 10:56

  Ykköskeikka on pitänyt pintansa jo vuosia, eikä ole tullut voittajaa vielä (ja tuskin tuleekaan): Nirvana Ruisrock -92. Eka keikka: Eppu Normaali Ihan ysärin alku vuosina, meni varmaan niin lujaa etten muista vuotta, mutta fiilikset on jääneet mieleen. Vaikuttavin on ollut ehkä Apocalyptica Finlandia-talolla. Yllättäjät olivat kesällä 2018 Kuopiorockissa Haloo Helsinki (olikin ihan loistava) ja Billy Idol (osasi vielä laulaa). Olisinpa nähnyt: Beatles.

  • Reply Esko 3.2.2020 at 18:37

   Nirvana!! Aiajajajjjaaiii. En usko, että paljon legendaarisempaa keikkaa on ihan heti tarjolla. Kiitos keikkamuistoistasi. 🙂

 • Reply Nimetön 1.2.2020 at 18:58

  The Rasmus tulossa Ruisrockiin. Joten kerran vielä, Esko 😉

  • Reply Esko 3.2.2020 at 18:36

   Paikalla!!

 • Reply Heli 3.2.2020 at 21:29

  Minulle ympyrä sulkeutui nuoruudesta aikuisuuteen. Esa Eloranta oli aikanaan Garbo-yhtyeen laulaja 😄 taisi vaikuttaa Oulun seudulla 🤔. Jotain ilmassa-levyn kansikuvassa on jotain erikoista. Korppihan tietää jo ennalta tulevat tapahtumat.

  • Reply Esko 8.2.2020 at 08:37

   Moikka Heli!
   Kiitos info-paketista!! 🙂👌

  Leave a Reply