Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Etäkoulu on paholaisen keksintö, jaa mikä oli?

2.4.2020

Lucifeeer, Lucifeeeer, herätyyyyyyys!!! Uusi päivä ja nukuin vähän huonosti. Ajattelin siinä sängyssä pyöriessäni, jotta pitäsköhän keksiä semmoisille opettajille joku pienoinen pila. Ne ei koskaan tee mitään ja ajattele sinä saatana, hih! Niillä on joku kymmenen viikon kesäloma. Mojitoja juovat ja semmoista kovaa valkoista palloa lyövät reikään minkä kerkiävät. Nauravat ja ilkkuvat työssä käyville. Laminointikoneet olet jo onnistunut sinne koulurakennuksiin uittamaan, mutta jos vielä jotain keksisi? Luokkakoot ne on selvittäny. Inkluusion ne on selvittäny. Leikatut määrärahat ne on selvittäny.

Noh, noh rakkaani. Ota ihan rauhassa. Kyllä minä iltapäivälehdistä luin jo aikanaan lööpin: Hävettää olla opettaja! Eikö siinä nyt ole jo vähäksi aikaa? Tai, no totta. Kymmenen viikon kesäloma. Se on kyllä jo vähän liikaa. Nyt minä keksin. Opettajan työhän on hyvin vahvasti sosiaalinen vuorovaikutusammatti. Laitetaan ne etäopettamaan. Joo, maailmassa on valloillaan aivan järkyttävä ja surullinen tilanne. Koulut tullaan sulkemaan ja annetaan niille noin 40 tuntia aikaa ottaa homma haltuun. Tätä ne eivät tule selvittämään. 

Tuu, kattomaan. Tää onnistu täydellisesti. Katoppa tonne Länsi-Vantaalle. Nauran vedet silmissä. Tommonen keski-ikäinen lippispäinen ukko hyppii jonkun vinkuvan ankan kanssa läppärin edessä. Kyykkyasennossakin nousee kantapäät maasta. Tämä se on Luci parasta komediaa. Mitä se oikein huutaa tolle koneellensa? Kannustaa ja tsemppaa. Ei varmasti ole ketään tuolla linjan toisessa päässä. Kuhan esittää. Nyt se lukee ääneen jotain satuja tolle koneelle. Sä oot Luci ihana. Tämän takia mä rakastun suhun aina ja aina vaan uudestaan.

Ootko lukenu uuden Kauppalehden? Siellä on maininta, jotta tämä etäkoulu on paholaisen keksintö. En olekaan mediassa ollut aikoihin. Alkoi mennä jo vähän uskottavuus, kun jossain ihmeen Tuhkimo-piirretyssä nimesivät kissan minun mukaani. Mutta, mutta, mutta. Täällähän myös kehutaan niitä. Täällä ihan selkeästi myös annetaan positiivista palautetta. Ei voi olla totta. Ei vaan voi olla.

Ottavatko ne nyt muka tämänkin homman jollain tasolla haltuun? Tämänkin selvittävät. Kaikki omalla tyylillään. Jätetään ne laminointikoneet kuitenkin sinne kouluihin ja annetaan olla. Laitetaan kulta samanlaiset tuulipuvut päälle ja lähdetään sauvakävelylle. Jos voisit sen jälkeen leipasta mokkapalat, niin voidaan katsoa vaikka se Tuhkimo yhdessä. Näytelty versio.

Etäopetus on sujunut ainakin täällä ihan mukavasti. Eilen sain kuulla esimerkiksi upeita musiikkiesityksiä videon välityksellä. Suljen ihanan soittorasian viululla ja Satu meni saunaan pianolla. 

Kaikesta selvitään!!

-Esko-

// Kuvat: N.K Lähde: Kauppalehden artikkeli 2.4.2020 //

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Ina 4.4.2020 at 12:32

  Niin selvitäänkin! 🙂 Kiva lukea että sulla etäopetus sujuu niin hienosti! Itsellä aineenopettajana on vaikeampi tavallaan saada kunnon yhteys oppilaisiin. Ollaan pidetty videokokoontumisia, mutta suurin osa oppilaista piiloutuu ja sammuttaa mikkinsä. Ei ole helppoa hassutella teinien kanssa! No, suurin osa kuitenkin chattailee kanssani, joten saan pidettyä yllä edes jonkinlainen yhteys heihin. Onneksi on myös yksi ala-kouluryhmä, sen kanssa on vähän helpompi kommunikoida. 🙂 Koen silti että tämä on aika raskasta. Toivon että totun ja että löydän vielä parempia ja toimivimpia tapoja etäopettaa.

  • Reply Esko 6.4.2020 at 20:22

   Go Ina!! ☀️☀️💎

 • Reply Jane 4.4.2020 at 18:45

  Olipas sekopäinen postaus, positiivisella tavalla 😀 Näinhän se on, tämä porukkaa ratkaisee kimurantit tilanteet kuin MacGyver!

  Itselläni on ekaluokka ja ensi viikolla pidän minäkin pehmolelujumpan 🙂

  On muuten todella ontto ja aavemainen tunne pitää tuntia videoneuvottelulla. Nyt taas todella muistaa, miksi alunalkaen halusi luokanopettajaksi eikä syy suinkaan ollut saada työskennellä hiljaisessa toimistossa tuntikausia tietokoneen ja pöydän ääressä istuen ja videoneuvotteluja käyden.

  Onhan se mahtavaa nähdä hämmentynyt hymy kasvoilla omaavia lapsukaisia videon välityksellä, mutta kyllä tuntuu karulta, kun emme ole toisillemme fyysisesti läsnä ja vuorovaikutuksessa. Nyt ei kuitenkaan auta valittaa vaan nitoa ideat nippuun kuin MacGyver paperiliittimellä rikkoontuneen kojeen osaset.

  Tsemppiä ja iloa jatkopäiviinkin meille kaikille opettajille!

  • Reply Esko 6.4.2020 at 20:23

   Kiitos Jane!!
   Tsemmppiä ja iloa sinullekin tältä sekopäiseltä kirjoittelijalta. 😂👋🏻👋🏻

 • Reply Jane 11.4.2020 at 07:45

  Moi!
  Pakko vielä fiilistelllä pitämääni pehmolelujumppaa! Sitä oli todella hauska pitää, mutta edelleenkin tunne oli aika aavemainen, kun yksinään pomppi ja hyppi omassa olohuoneessaan ja ikäänkuin puhui “seinille”. Kun jumpan jälkeen kysyin lapsilta, miltä moinen jumppailul kotona tuntui, he kyllä, yhtä poikkeusta lukuunottamatta, viestittelivät, että pitivät jumppaamisesta kotona ja oli kuulemma hauskaa.
  Lapset olivat valinneet jumppakaverinsa pieteetillä. Kyllä tuli taas hyvä mieli ja kliseisesti täytyy todetä, että kyllä nuo lapset ovat ihania 😀
  Pidätkö sinä oppitunteja työpaikaltasi käsin vai myös kotoa?

  Tähän etäkouluiluun alkaa jollakin tavalla tottua, vaikka ihmiskontakteja toki on kova ikävä.
  Etäkoulussahan on se hyvä puoli, että esim. välienselvittelyjä ei ole lainkaan. Samoin pystyn enemmän antamaan yksilöllistä opetusta pitämällä pienryhmiä (2 – 3 oppilasta kerrallaan), mihin ei yleensä koulupäivien aikana ole juurikaan mahdollisuutta ilman koulunkäynninohjaajaa, ja yleensä sekin menee vielä niin päin, että ohjaaja on sen pienen porukan kanssa, minä isomman rehvohkan. Eli nyt etäkoulussa saa oikeasti keskittyä asian opettamiseen ja siitä olen nauttinut.

  • Reply Esko 12.4.2020 at 18:37

   Moi Jane!
   Tulipa hyvä mieli, että minun hetken mielenjohteeni on jalostettu jo useampiin olohuoneisiin. 🙂
   Pidän tunteja osittain kotona ja osittain koululta (1-3lk. ope). Enemmän kotosalta, mikä on todella järkevää tässä tilanteessa.
   Ihanaa pääsiäistä!! 🙂

  Leave a Reply