Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Se on v###u metri!

10.8.2020

Jonotus. Siinäpä on asia, joka aiheuttaa suuria tunnekuohuja ihan pikkulapsesta tuonne eläkeikään asti. Työpaikalla tähän on törmännyt jo varmasti ihan ensimmäisestä opettajapäivästä lähtien. “Justus piti mulle paikkaa ja tulin tähän.” Siitäpä Kaija sitten pahoittaa mielensä ja päästää Antsun eteensä. Lumipalloefekti ja soppa on valmis. Kaikki sitten jonon perälle. Saavat nämä sankarit jauhelihamakaronilaatikot noin kaksi ja puoli minuuttia jonon kärkeä myöhemmin.

Viikon sisällä olen törmännyt jo kaksi kertaa kaupassa käydessäni erikoiseen aikuisten jonotuskäytökseen. Olimme F:n kanssa ruokakaupassa ja itse pyrin pitämään ihan reilua etäisyyttä edellä jonottaviin ihmisiin. “Voitteko nyt mennä siitä? Täällä on muitakin ihmisiä!” Käännyn ja takana seisoo ilmeisesti juuri lomansa lopettanut hienoisen kärttyisä ihminen. Pikkuheppu on hieman ihmeissään, kun isä etsii ilmearsenaalistaan hämmästyksen ja pyytelee anteeksi sekä yrittää sanoa, että ei tämä jono sen nopeammin liiku vaikka liimaannun kiinni edessäni olevaan vanhaan pariskuntaan. “Metri riittää!” Kuuluu jälleen takaamme ja siihen se keskustelu sitten päättyikin.

“Se on v###u metri!” Kajahti tänään takaani käydessäni täydentämässä jääkaappini sisältöä. Jälleen pyytelin anteeksi ja yritin selittää, että pahoittelut, kun pidin ehkä noin kahden metrin turvaväliä. Täytynee ottaa ensi kerralla mittanauha taskuun, jotta en vain vahingossakaan pidä enempää kuin sitä v###n metrin turvaväliä. Tai sitten alan käymään kaupassa kolme kertaa juostuilla lenkkikamoilla, jolloin ominaistuoksu antaa luonnostaan jonotusrauhan. Eikä kukaan edes halua tulla kahta metriä lähemmäs.

Tämmöistä tänään ja huomenna alkaakin muuten työt. Kivaa iltaa!

-Esko-

// Kuva: Markus Suntila //

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Kimmo Pollari 10.8.2020 at 21:14

  Ei tähän oikein voi muuta kuin siteerata Albert Einsteiniä: ”Kaksi asiaa ovat äärettömiä: Universumi ja ihmisen tyhmyys. Universumista en ole kuitenkaan täysin varma.”

  • Reply Esko 10.8.2020 at 21:47

   Moikka Kimmo!
   Aina voi tehdä kaiken väärin. Myös näemmä jonottaa liian turvallisesti. 🤷🏼‍♂️
   Mahtavaa viikkoa sinulle!

 • Reply Iida 11.8.2020 at 06:29

  Tämä on aihe josta en voi kommentoida juuri mitään sillä merkit ei riitä. V#$%n tyhmät ihmiset ja niiden käytös! Olen kokenut samaa kaupassa, viimeksi sain oman ostoskärryn omille nilkoilleni (se muuten sattui ja kirvoitti kiroilemaan ääneen ja kovaa) kun asetin kärryn taakseni ettei herra 47 siinä ihan niskaan hengitä. Herra päätti tönäistä kärryäni minkä seurauksena koko jono dominon lailla ”kaatuili”.
  Toivottavasti herralla parempi mieli ja elämä nyt mallillaan.
  Eipä siksi että joskus on ihana ärsyttää, jatkan 2m välin pitämistä 😉 Ihanaa koulun aloitusta Esko sinulle ja tsemppiä isosti turvavälien pitämiseen!

  • Reply Esko 11.8.2020 at 07:08

   Huomenta Iida!
   Se on jonottaminen ja odottaminen ajoittain näemmä hyvinkin tuskaista. Kyllä, jatkamme niinsanottuina kahden metrin ihmisinä. 🙋🏼‍♂️
   Kiitos, kohtahan tässä on aamusuihkuun lähdettävä. Tukka taakse ja kohti arkea. 🌿
   Ihanaa viikkoa!!

 • Reply Sari 11.8.2020 at 16:09

  Näin juuri 🙁 Kärryt nilkoissa, ja vanhat ukot huohottavat niskassa, naishermo repeää ihan justiinsa !!!! Mieheni sanoi ärrän jonossa huohottavalle miehelle kohteliaasti muistuttaen turvavälistä. Mies siihen, ettei hänellä ole mitään v**** koronaa, niin mieheni siihen, että hänelläpä voi olla…Jo tuli turvaväliä 😀
  Tsemppiä meille koululaisille 🙂 !!

  • Reply Esko 11.8.2020 at 19:26

   Tsemppiä, tsemppiä sinullekin Sari. Kouluun ja kauppajonoihin. 🙂

 • Reply Nimetön 12.8.2020 at 17:42

  Minua taas ärsyttää, kun ei enää muisteta pitää MITÄÄN välejä.
  Itse yritän pitää teatraalisen pitkän välin siihen edelläni olevaan, jos vaikka se takana kantapäilläni seisova ymmärtäisi jättää omansa. Välillä on tullut jopa olo, että päästän edelle ”kun teillä näyttää olevan kova kiire”.

  Mielellään minulle siis yksi paita, jonka selkään on painettu tuo tekstin otsikko. Mulle riittäis metrikin, mutta pitäkää toki mielummin kaksi.

  • Reply Esko 18.8.2020 at 23:20

   Iltojaaa!!
   Tilaa mulle samanlainen. 🙋🏼‍♂️

  Leave a Reply