Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Olet upea, ihana ja osallistuva isä

1.9.2020

Lauantaina löysin itseni tapahtumasta, jollaisessa en ole koskaan aikaisemmin ollut. Ympärilläni ainoastaan naisia ja osalla mukana heidän jälkikasvuaan. Ylpeänä miehenä ja isänä osallistuin elämäni ensimmäisille vaatekutsuille. Eikä siellä kukaan ihmetellyt, että mitäköhän tuo parrakas ukko mahtaa täällä tehdä? Liekö tullut vain notkuvan herkkupöydän takia tai viehättäviä naisia ihastelemaan. Ei, ei, oikein mukava oli tapahtuma ja aina se on mielenkiintoista päästä ihan uusia asioita elämässään todistamaan. Toki paikalla oli myös se notkuva herkkupöytä sekä niitä viehättäviä toisen sukupuolen edustajia.

Tuttavaperheemme järjesti Lahdessa vaatekutsut, joihin tyttäreni kanssa osallistuimme. On muuten mukavaa, että tämmöisiä tuttavaperheitä on elämäämme siunaantunut. Perheen tytöt ovat usein vierailleet meillä täällä Helsingissä ja minun tyttäreni vastavuoroisesti heillä Lahdessa. Heitimmepä yhdessä kesällä viikon mittaisen roadtripinkin tuonne Pohjoiseen. Ystävät ne ovat tärkeitä niin pienille, kuin hieman isommillekin. 

Kutsujen aluksi ystäväni esitteli kaikki paikalla olleet. Aluksi mieleeni tulvi väistämättä jotkin opettajankoulutukset, jossa hauskasti ringissä leikitään ja keksitään toisista hieman väkisin ylistäviä adjektiiveja. Esko Empaattinen, Jani Juonikas, Kirsi Kekseliäs jne…Onneksi tällä kertaa tunnelma oli hieman toinen. Syvällisiäkin asioita itselleni täysin tuntemattomista ihmisistä lempeällä äänensävyllä kerrottuna. Ja sitten olikin minun vuoroni. Esko on aivan upea, ihana ja osallistuva isä. Siinä meinasi partasuulla pyrkiä liikutuksesta kyynel silmäkulmaan, koska nuo sanat tuntuivat ihan mielettömän hyvältä. Vieressä seissyt tyttäreni katsoi minua silmiini ja puristi kädestäni. Se oli jotenkin pieni, mutta merkityksellinen hetki.

Tässä on vuosien saatossa tullut kipuiltua tämän oman isyyteni kanssa enemmän ja vähemmän. Hyppy ydinperheen isästä kalenterista tapaamisia tarkistavaksi etäisäksi on tuonut eteen tuntemuksia, joita on todella vaikea kuvailla. Se oman pään sisälle rakennettu häpeä omasta roolistani on ajoittain ollut aivan järjettömän suuri taakka. Siihen vielä lisämausteena olet saanut tasaisin väliajoin lukea mitä eriskummallisempia täysin tuulesta temmattuja tuntemattomien ihmisten olettamuksia omasta vanhemmuudestani. Kuinka Esko ei osallistu ja kuinka hän mielummin juoksee p#€%n perässä ja haluaa vain bailata sekä bilettää. En ihan ymmärrä mistä tuommoisia ajatuksia ihmisten päähän tulvii. Ehkäpä minun ei tarvitsekaan ymmärtää. Bailatakaan ei enää kovin usein pysty, kun palautuminen kestää useampia päiviä. Pallon perässä juoksen kyllä ajoittain koristreeneissä, mutta sitä tuossa tuskin tarkoitettiin.

Jos on vuosien saatossa kipuiltu, niin ovatpa ne vuodet tehneet myös todella hyvää. Ajan kanssa sitä on onnistunut rakentamaan itselleen hyvin toimivia käsittelykeinoja, joilla sitä isyysroolihäpeää on saanut hälvennettyä ja onnistunut tekemään elämästä hyvin kepeää ja nautinnollista. Lapseni kanssa vietetty aika on todella palkitsevaa ja mukavaa. Ja myös siitä omasta ajasta osaa ja uskaltaa jo nauttia ilman minkäänmoista syyllisyyttä. Ei tarvitse ajatella mitä muut ihmiset elämästäni ajattelevat, etenkään tuntemattomat.

Ja ovatpa ne asiat menneet vuosien saatossa myös ihan päälaellaan. Se reiteni päällä makaillut pieni nyytti, jolle yritin keskellä yötä juottaa pullosta juuri oikeanlämpöistä NAN kakkosta, opettaakin nykyään minulle kuinka syödään sushia puikoilla. Se pieni ihminen, jolle luin iltasaduksi niitä jättimäisiä pahvisia satukirjoja lukee nykyään itse sängyssään iltakirjojaan. Se pieni ihminen, joka katsoi Kaapoa ja Pipsa Possua silmät tapittaen katsoo nykyään itse Netflixistä valmiiksi naurettuja lastensarjoja. Onneksi ei vielä kuitenkaan Frendejä, koska siinä vaiheessa olisi jo painava sana sanottavana. Mahtava tyyppi ja mahtava olla juuri hänelle se upea, ihana ja osallistuva isä.

Niin ja joka ottaa myös melkoisen hienoja kuvia.

-Esko- 

Comments (10)

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Maijjja 2.9.2020 at 13:14

  Kommentoimatta nyt yhtään negatiivisesti sun isyyttä, Esko, (ainakin julkisuudessa nähdyn perusteella oot ihan huippu ja super!) on pakko kulmia nostellen hymähdellä; Kuinkahan moni äiti on saanut ihastelevia huokauksia ollessaan lapset mukanaan NOSH-kutsuilla, ruokakaupassa tai vaikka renkaiden vaihdossa?

  Miten se onkin, että edelleen isälle riittää pelkkä _lasten kanssa jossain oleminen_, jolla saa glooriaa!?

  Iloa syksyyn ja tsemppiä korona-arkeen koulussa.

  • Reply Esko 2.9.2020 at 13:25

   Heippa Maijjjaaa!
   Tässä ei ollut tarkoituksena hakea minkäänmoista glooriaa tai kilven kiillotusta. Kaikille tasapuolinen glooria olkoon suotua ja suotavaa. Olkoon kyseessä sitten Me and I-kutsut tai autokorjaamo.
   Samoin sinulle oikein kivaa ja aurinkoista syysviikkoa! ☀️

  • Reply Eskoa ihan aiheesta kehunut 3.9.2020 at 09:57

   Hei Maijjja!

   En tarkoittanut että Esko olisi upea, ihana ja osallistuva isä sen takia, että osallistui Me&i-kutsuilleni ainoana miehenä. Vaatekutsuille osallistuminen tai osallistumatta jättäminen ei mitenkään lisää tai vähennä Eskon upeutta minun silmissäni.

   Olen nyt parin vuoden ajan päässyt lasteni kautta seuraamaan miten mahtava isä Esko omalle lapselleen on ja miten kannustava, innostava ja positiivinen hän on myös lapsensa ystäviä kohtaan, kun jaksaa aidosti kiinnostua heistäkin ja järjestää lapselleen erilaisia elämyksiä ja hyviä muistoja ystävien kanssa. En oikeasti tiedä kovin montaa isää josta voisin sanoa samaa.

   • Reply Esko 3.9.2020 at 19:10

    <3

 • Reply Tiina 2.9.2020 at 22:47

  Kiitos Esko kun olit kutsuilla! Ehkä ensi kerralla sitten ostat ne pitkät kalsarit itsellesi😅

  • Reply Esko 3.9.2020 at 07:16

   Huomenta Tiina!
   Oli mukava saada uusia kokemuksia. 👌
   Kyllä, alkaa kohta nuo kelit taas viilenemään, niin olisi kalsarille tarvetta.
   Kivaa loppuviikkoa teitin poppoolle.

 • Reply Annek 3.9.2020 at 21:58

  Ihana kirjoitus, koskettava! Tyttäresi on varmasti ylpeä siitä, että hänellä on upea ja osallistuva isä!

  • Reply Esko 3.9.2020 at 22:31

   Iltaa Anne!
   Oi, kiitos! Toivottavasti hän näin ajattelee. Ihanaa alkavaa viikonloppua! ☀️

 • Reply Päivi L. 27.6.2023 at 21:17

  Nyt vasta eksyin blogiisi.
  Sulla on mieletön taito kirjoittaa asioista Ihanaa, että uskaltauduit vaatekutsuille, niillä harvemmin näkee miehiä.

  Ihanaa ☀️ kesää sulle, hänelle ja tyttärelle ♥️

  • Reply Esko 28.6.2023 at 11:23

   Heippa Päivi!
   Ihana palaute, kiitos! 🙂

   Niin kivaa kesää myös sinulle.

  Leave a Reply