Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Nyt on erikoinen kouluruokayhdistelmä

31.1.2021

Nuo vihreät kiireisten hetkien pelastavat ympyrämuotoiset herkut. Kuin ruokamaailman Seitsemän päivää- lehti. Juuri kukaan ei myönnä käyttävänsä, mutta kaikki niitä kuitenkin käyttävät. Itsekin olen usein näitä pannulla paistellut ja sen orastavan pienen ihmisen nälkäkiukun selättänyt. Juuri oikea rapeus täytyy saada pintaan. Koulun ruokalassa olen näitä vihreitä klassikoita syönyt ainakin perunamuusin, tonnikalariisi- sekä pastajuustosalaatin kanssa. En koskaan jauhelihakastikkeen.

Vuorottelemme Ollin kanssa kouluruokavalintoja ja hän oli valinnutkin tämän viikon kouluruoaksi ainakin Seinäjoen erikoisen, eli pinaattiletut jauhelihakastikkeella. Itse olin jopa hieman hämmentynyt tämän yhdistelmän edessä. Laitoinkin Instagramiin videon, jossa mainitsin ruoan olevan Pohjanmaan erikoisen, mutta sain tähän aika monta palautetta, ettei ehkäpä kattavuus ole ihan näin laaja. “Ikäni olen Pohjanmaalla asunut ja en ole koskaan tuohon törmännyt.” “Tuo taitaa olla vain Seinäjokisten juttu.” Käsi pystyyn siis virheen merkiksi.

Kauppalaskun saimme jälleen puristettua ainakin mielestäni erittäin edulliseksi. Loppusumma oli 4,54 euroa. Tarvikkeista olisi riittänyt ainakin neljälle, eli tällä kertaa annoshinnaksi tulisi noin 1,14 euroa. Toki Ollin kaapista löytyi mausteita ja pienoisia höysteitä, eli ehkäpä annoshinta saattaa hieman nousta. Mukava se oli jälleen kaverin kanssa kokkailla ja vielä mukavampaa oli maistaa ensimmäistä kertaa tätä makuyhdistelmää.

Ruoka oli oikeasti todella hyvää. Seinäjoella olen viimeksi käynyt Provinssirockissa. Nyt oli aika makumatkailla kaupungin oikein toimivaan ja maukkaaseen ruokaan. Tulen varmasti ottamaan tämän myös omiin arkiruokarutiineihini. Heti tulevana viikonloppuna täytyy maistattaa hyvin tarkalla 10-vuotiaalla ruokakriitikolla.

Suosittelen kokeilemaan!

-Esko-

P.S. Viimeksi teimme UUNIMAKKARAA.

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Jenna 31.1.2021 at 12:31

  Siis tämä todellakin on vain Seinäjoen juttu! Itse kasvoin naapurikunnassa, joka myöhemmin yhdistyi Seinäjokeen ja pinaattilätyt tarjoillaan kouluissa edelleen eri tavalla riippuen ollaanko ”oikean” Seinäjoen puolella vai rajan takana vanhassa kunnassa. 😀 ja oikea tapahan on kinkkupastasalaatin ja karviaishillon kanssa.

  • Reply Esko 31.1.2021 at 19:40

   Moikka Jenna!
   Näin se kuulemma on. Suosittua ruokaa siellä ja ymmärrän suosion hyvin. Erittäin hyvä tämä ehkä hienoisen erikoinen kombo.
   Kinkkupastasalaatti on kyllä niin 🎯
   Kivaa alkavaa viikkoa!

 • Reply Mari-Anne 31.1.2021 at 20:40

  Pinaattilätyt on tosi helppo myös tehdä itse, jolloin hinta vielä laskee ja maku on parempi. Tosin kouluissa ei taideta niitä itse tehdä, joten tähän projektiin ne eivät olisi sopineet.

  • Reply Esko 31.1.2021 at 21:16

   Iltoja Mari-Anne!
   En ole varmasti koskaan syönyt itsetehtyjä pinaattilettuja. Aina on pikkasen oikastu. Kivaa alkavaa viikkoa! ❄️❄️

   • Reply 🥞 31.1.2021 at 22:27

    No nyt sitten kokeiluun ja äkkiä ne itse tehdyt pinaattiletut!
    https://valurautapadasta.blogspot.com/2019/09/pinaattiletut-tee-se-itse.html

    Kuin lettuja paistaisi, siis niitä tavanomaisia, mutta taikinaan lisätään joukkoon pakastepinaattia. Porkkanaletut valmistuvat samalla logiikalla lisäämällä taikinaan hienoa porkkanaraastetta.

    Itse tehden maku on jotain aivan toista kuin kaupan valmiissa. Hinta ja vaivakin niin pieni, ettei meillä enää ”kaupan kiekkoja” ole ostettu moneen vuoteen.

    • Reply Esko 1.2.2021 at 20:04

     Kiitos reseptivinkistä. Josko sitä joskus räväyttäisi?
     Ihanaa viikkoa! 🎯❄️

    • Reply LauraWee 3.2.2021 at 23:43

     Joo ehdottomasti itse tehden, kannattaa testata miten teidän makumestari itse tehdyt letut arvioi! 🙂 Meillä nautitaan itsetehtyjä ruis-pinaattilettuja, eli vajaa puolet jauhoista ruisjauhoja niin tulee vähän tuhdimpi eväs. Meidän lasten erikoinen onkin sitten ruispinaattiletut vadelmahillolla…heh!

     • Esko 15.2.2021 at 18:27

      Oi, kuulostaapa hyvältä, nam!!

 • Reply Lotte 1.2.2021 at 18:47

  Meillä vedetään vielä astetta helpommin. Pinaattiletut neljään osaan, lautaselle ja mikroon. Päälle mansikkahilloa ja ääntä kohti. Pelastaa kiireisen illan. 👍

  • Reply Esko 1.2.2021 at 20:03

   Ja se on Lotte siinä. Nyt kuulostaa melkoisen meikäläiseltä. 😂🙋🏼‍♂️

   • Reply Lotte 1.2.2021 at 20:22

    Jep, tämä on todella win-win tilanne. Lasten mielestä herkullista, aikuisille helppoa ja luonto kiittää kun lautaselta puuttuu liha. 🤭 Joskus on hyvä oikaista reilusti aidan ali. 🙋🏼‍♀️

    • Reply Esko 15.2.2021 at 18:28

     Ja se on juurikin näin!! 🙂

 • Reply Marjo 2.2.2021 at 14:51

  Ai että, kyseistä yhdistelmää on tullut mupellettua omina kouluaikoina kerran jos toisenkin. Sittemmin helsinkiläisenä opena olen viime aikoina ikävöinyt juusto-pastasalaattia, jota tavattiin lettujen kylkiäisenä tarjota. Jostain syystä se on jäänyt pois listalta.

  • Reply Esko 15.2.2021 at 18:29

   Juustopastasalaatti oli kyllä todella, todella hyvää! Harmi, että on poistunut tarjoiluista.
   Kivaa viikkoa!! 🙂

  Leave a Reply