Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , , , ,

…parempaa kuin erotiikka

25.3.2017

Aurinko, sileä asfaltti ja ystävä, jota ei ole nähnyt aikoihin. Kärkkäisen sikapäiviltä hankitut uudet juoksuvarusteet. Sikapäivät, nuo Hullujen päivien vastineet. Ei ole keltaisia haamuja, vaan ihan rehellisiä pinkkejä sikoja. Pääoven yläpuolella asiakkaat ottaa vastaan jättimäinen sika, jolla on vatsaan tatuoitu Kärkkäinen. Tai näin F asian ilmaisi. Aulassa esillä arvonnassa oleva auto, jota ajoi pahvinen possu. F sanoikin, että osallistu iskä arvontaan, osallistu. Vastasin tietysti myöntävästi, koska olisihan uusi auto aika makea voitto. Pikkumimmi totesi kuitenkin, että jos voitat, niin ei tuolla autolla mitään tee, kunhan saisi pahvisen porsaan kuskin paikalta. Osallistuin. Laitan sitten auton tänne myyntiin, jos arpa osuu.

Sikapäiviltä löytyi siis uusi juoksusetti. Asicsin mallikappaleet olivat suorastaan naurettavan edullisia. Trikoot, shortsit ja juoksutakki alle 60 euroa. Mielestäni hyvin kohtuullinen hinta. F:lle hankittiin samalla hänen itsensä valitsema nimpparilahja. Ei ollut enää poneja tai Ty-pehmoja. Oli rokkikitara ja mikrofoni. Ostin mielelläni. Vain elämää-uusinnat ja Suvi Teräsniska ovat tehneet tehtävänsä.

Mummolaan saavuttuamme oli aika pukea juoksutamineet päälle. Tavata ystävä, jonka olen tuntenut parisenkymmentä vuotta. Tunnin lenkki aurinkoisessa Lahden satamassa. Kuulumisten vaihto ja muutamat kärrynpyörät Sibeliustalon edustalla. Yksi tämän vuoden parhaista lenkeistä. Kevätaurinko, hyvä seura ja puhdas asfaltti on kyllä mahtava kombo. Uudet varusteet toivat myös uutta potkua juoksemiseen. Lenkin jälkeen odotti mummon paistama aito Tapolan mustamakkara, iloinen pikkutyttö, isän viimeismmät urheilu-uutiset ja juuri remontista valmistunut sauna.

Saunassa vedimme F:n kanssa Rollen ja Cajan uimahyppykisat, jotka voitettuaan pikkumimmi lähtikin isovanhempiensa kanssa touhuamaan alakertaan. Itse jäin vielä lauteille. Lisäsin löylyveteen rakastamaani Tervan tuoksua. Heitin kiukaalle. Vedin syvään henkeä ja siirryin makuuasentoon tervalepän tuoksuisille uusille lauteille. Mietin mielessäni: Jos elän hypoteettisesti 82-vuotiaaksi. Kaksi niistä vuosista menee päin helvettiä. On minulla kuitenkin prosentuaalisesti aika paljon enemmän niitä onnellisia vuosia elämässäni. Eilinen oli yksi niistä todella onnellisista päivistä. Heitin lisää löylyä kiukaalle. Tervan tuoksu täytti saunan ja olihan tuo lenkin jälkeinen fiilis parempaa kuin erotiikka. Ah, tuo on kyllä niin kliseinen juttu. Ja mikä minä olen tuommoista sanomaan, kun en edes muista mitä se on.

Lähtekää lenkille aurinkoon. Juoskaa tai kävelkää. On se ainakin parempaa kuin sohva ja…hmm. En tiedä.

-Esko-

// Kuvat: T.Piipponen //

Comments (19)

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply Heli 25.3.2017 at 09:57

  Parempaa kuin erotiikka..hmm..melkein täytyy olla samaa mieltä. Minäkään en tarkkaan muista 😉 vaikka itse sauvojen, KÄVELYsauvojen kanssa liikun (tai ilman). Miten sinun selkä kestää juoksemista? Aah, ihana tervan tuoksu!

  • Reply Esko Kyrö 25.3.2017 at 13:54

   Heippa Heli!
   Selkää olen jumpannut hyvinkin ahkerasti. Juosta pystyy oikein hyvin. Koripallon ja salibandyn laitoin telakalle kevääksi…Nyt alkaa olemaan ukkeli taas täydessä iskussa…????

   • Reply Heli 25.3.2017 at 15:29

    Näissä minun kirjoituksissa ei ole sitten mitään taka-ajatuksia, ihan huumoria vaan 😀

 • Reply Kaarina 25.3.2017 at 12:58

  Kärkkäinen – tuo uusnatsien paras ystävä! ????

  • Reply Esko Kyrö 25.3.2017 at 13:58

   Moikka Kaarina!
   Kävimme ainoastaan ostoksilla. Tarkoitus ei ole tukea, puuttua, kannattaa, ottaa millään tavalla osaa kenenkään mahdollisiin tai mahdottomiin ajatusmaailmoihin.
   Mukavaa ja toivottavasti aurinkoista päivää!…☀

 • Reply loop 25.3.2017 at 15:44

  Kommenttina instaan: MONETTAKO kertaa näemme ylioppilaskuvasi blogissa tai instassa??? Onhan se saavutus mutta…

  • Reply Esko Kyrö 25.3.2017 at 15:57

   Heippa Loop!
   Taisi olla toinen kerta. Kyllä, kertakaikkisen upea saavutus. Täytynee vielä laittaa kerta kiellon päälle…Vai, riittääkö mielestäsi jo nämä kaksi? Mukavaa iltaa!!…✌

 • Reply Katri 25.3.2017 at 21:29

  Miten Karoliinan ja Atten suhde voi?

  • Reply liia 26.3.2017 at 09:43

   Kylläpä oli harvinaisen typerä kysymys. Kertonee jotain kysyjän ilkeilyn halusta tai järjenlahjoista. Seuraa Kolmistaan- blogia niin tiedät. Montako kertaa molemmat ovat tehneet selväksi, että eivät kommentoi toistensa tekemisiä ja tilanteita – ovat fiksuja ihmisiä, mitä kaikki eivät näemmä ole.

  • Reply Heli 26.3.2017 at 11:50

   Nyt sulla on tuohon kysymykseen väärä blogi

  • Reply Esko Kyrö 26.3.2017 at 18:30

   Heippa Katri!
   Minä en liene kysymykseesi ihan oikea henkilö vastaamaan. Toivon, että oikein hyvin! Mukavaa iltaa ja aurinkoista alkuviikkoa!!…☀☀

 • Reply Janita 25.3.2017 at 21:48

  Eilen oli kyllä ihana lenkkikeli! Tuli itse heitettyä kanssa satamalenkit, jonka jälkeen suihku ja vielä illemmalla sauna ???? kohta edessä muutto ja keskustasta lähtevät lenkit muuttuu kiveriöstä lähteviin, ihana saada uusia lenkkituulia ????

  • Reply Esko Kyrö 26.3.2017 at 18:29

   Piristää Janita kummasti. Kiveriö onkin myös tuttua seutua!! Ei siitä satamaan kauaa hölköttele…☀☀

 • Reply Ellen 25.3.2017 at 22:04

  Täällä juuri fiilistelin omenapiirakan, vaniljakastikkeen ja hyvän leffan parissa. Voiko parempaa olla! Elämän pienet mutta kuitenkin niin suuret nautinnot. Taidanpa ottaa palasen lisää ja katsoa vielä toisenkin leffan. Kylkeä tosin pitää vaihtaa ettei kasva sohvaan kiinni. ????

  • Reply Esko Kyrö 26.3.2017 at 18:29

   Omenapiirakka (lämmin)…vaniljakastike. Voiko olla parempaa?…Ah, nyt alko tekee mieli…✌

 • Reply Hekku 26.3.2017 at 11:40

  Voi sauna! Muuton jälkeen asunnossa ensimmäistä kertaa löylyttelymahdollisuus ja ulkorappusilta piha ja kuusimetsä. Nyt sitä vasta fiilistelen,mutta odotan jo kesäiltaa ja sitä iltahämyä linnunlaulelun keskellä. Yksinhuoltaja-arjen pysähdyksen hetkeä. Tyhjyyden tunnetta aivoissa jonka jälkeen tulee onnen tunne ???? Ihanaa kun minua kirjoituksellasi tuosta muistutit????

  • Reply Hekku 26.3.2017 at 11:41

   Mutta rehellisiä jos ollaan,ei minua haittaisi jos joku ilta erotiikka yllättäisi ja portailla kesäillan ihmettelyt jäisi väliin,hih????

   • Reply Esko Kyrö 26.3.2017 at 18:27

    Rehellisiä ollaan ja rehellisiä ollaan…ei minuakaan…✌✌✌☀

  • Reply Esko Kyrö 26.3.2017 at 18:28

   Oi, kuulostaapa Hekku hyvältä. Nauti ja ole hyvä!! Aurinkoa…☀☀

  Leave a Reply