Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Minilomalle…

23.4.2017

Rakas kotimaamme tarjoaa paljon nähtävää. Tarjoaa myös hyvin erikoisia sääilmiötä, josta tämä sunnuntai oli hyvä esimerkki. Lähtiessämme F:n kanssa kaupungille satoi räntää. Muutamaa tuntia myöhemmin keinuessamme viereisessä leikkipuistossa kaivoimme aurinkolasit päähämme. Toivottavasti saa taas ensi viikonloppuna kaivaa aurinkolasit päähän, kun suuntaamme ystäväni Ollin kanssa kaupunkiin, jossa en ole koskaan yöpynyt. Ohi olen ajanut satoja kertoja, mutta tällä kertaa Juke jää parkkihalliin yöksi ja pojat pääsevät nauttimaan minilomasta.

Eilen suunnittelimme F:n kanssa kesälomareissuja. F:n kanssa emme ole vielä ulkomailla käyneet. lukuunottamatta laivareissujamme. Kotimaan sisäpuolella olemme matkustelleet mm. Oulussa, Hämeenlinnassa, Vantaalla, Porvoossa ym… Vaikka olet lähellä, niin tunnet kuitenkin olevasi kaukana ja ennenkaikkea lomalla. F:n suurimpana toiveena olisi matkustaa uudestaan Ouluun. Ouluun siksi, jos vaikka törmäisi hänen suurimpaan suosikkiinsa Suvi Teräsniskaan. Oulu olikin todella mukava kaupunki ja siellähän oli vaikka mitä. Päällimmäisenä jäi mieleeni Pannukakkutalon pannarit. Täytynee siis kesällä suunnata taas kohti Oulua, tuota Pohjois-Suomen keskusta.

Palataanpas takaisin tuohon ensi viikonlopun minilomaan. On siis aika tankata Nissan ja suunnata kohti kaupunkia. Kaupunkia, josta jo legendaarinen Kummeli räppäsi eräässä sketsissään. Kaupunkia, jossa asustelee suomalaisten miesten ihannenainen: Lumikki. Täytynee pakata vähän siistimpää vaatetta, jos tuohon tummaverikköön sattuisi törmäämään. Kaupunkia, jossa sijaitsee ehkä Suomen tunnetuin vahakabinetti ja lyhytkätisin tyrannosaurus. Kaupunkia, jonne on todella kiva lähteä. Minimatkakuume päällä.

Nyt en kysele vinkkejä New Yorkiin, en Lombokille, en Milanoon. Nyt kyselen vinkkejä Mikkeliin. Visulahteen mennään ainakin, mutta hyviä ravintoloita, kahviloita ja ehkä käydään lasillisillakin.

Mikkeliin mänijöitä?

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (39)

You Might Also Like

39 Comments

 • Reply Muffin 23.4.2017 at 20:33

  Hahah, millä perusteella Mikkeli valikoitui kohteeksi? 😀

  • Reply Esko Kyrö 23.4.2017 at 21:53

   Heippa Muffin!
   Pääsin osalliseksi Sokoshotelsin brändibloggaaja-prokkista ja tätä kautta matkaamme Mikkeliin…:)

 • Reply Ansku 23.4.2017 at 21:06

  Mikkeli on loisto kaupunki! Vietin siellä opiskeluvuoteni ja pidin kovasti kaupungin ravintolatarjonnasta sekä yöelämästä. Käymisen arvoisia paikkoja on mm. Ramin konditoria, Ravintola Pruuvi, Bistro Vilee, Gastropub Eino, Kenkävero.. Anttolanhovissa on myös erinomainen ruoka, sitä suosittelen lämpimästi! Anttolaan on Mikkelistä matkaa n. 20km.

  • Reply Esko Kyrö 23.4.2017 at 21:54

   Kiitos Ansku vinkeistä!!…:)

 • Reply Kiia 23.4.2017 at 21:18

  Tervetuloa Ouluun! ???? Täytyisi itsekin lähteä testaamaan paikkoja missä ei ole tullut käytyä, vaikka pitkään olen jo asustellut.
  Mukavaa Mikkelin reissua!

  • Reply Esko Kyrö 23.4.2017 at 21:54

   Kiitos Kiia!

 • Reply Iida 23.4.2017 at 21:29

  Mieki suosittelen Gastropub Einoa sekä kahvila Nandaa. Niissä ainaki ite tykkään käydä ????

  • Reply Esko Kyrö 23.4.2017 at 21:54

   Kiitos vinkeistä Iida!…:)

 • Reply Maria 23.4.2017 at 21:47

  Voi, että sä olet niin nolo tyyppi!! Hoh, hoijaa näitä sun postauksia!!

  • Reply Esko Kyrö 23.4.2017 at 21:55

   …kuitenkin jaksat ne aina lukea ja hyvin aktiivisesti myös kommentoida. Aurinkoa ja iloa sinulle Maria!!…:)

  • Reply Saparo 23.4.2017 at 22:27

   Maria, miksi ihmeessä luet tätä blogia?
   Mulle opetettiin jo lapsena, että jos ei ole mitään hyvää sanottavaa toiselle, on parempi olla hiljaa.

   Mun mielestä on kiva lukea kotimaan matkailusta, josko saisi vinkkejä omaakin kesälomaa varten 🙂

   Aurinkoista kevättä!

   • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:01

    Kiitos, samoin sinulle Saparo!….????

  • Reply Muffin 23.4.2017 at 23:56

   Mee pois 🙂

 • Reply Terhi 23.4.2017 at 21:59

  En tunne Mikkeliä kovin hyvin. Kenkävero on ainut paikka, jota osaan suositella.????

  • Reply Esko Kyrö 23.4.2017 at 22:00

   Kiitos vinkistä Terhi!!…????

 • Reply Sonjis 23.4.2017 at 22:39

  Itse asuin kolme ja puoli vuotta Mikkelissä. Edelleen kaipaan Ramin konditorian kakkuja ja muita herkkuja! Niitä aion itse kesällä käydä fiilistelemässä. Itse asiassa se on ainoa syy, miksi Mikkeliin menen 🙂 Noo, on kai siellä muutakin ihan kivaa… 😉

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:02

   Kiitos Sonjis vinkeistä!…????

 • Reply Laura W. 23.4.2017 at 23:53

  Oi, Mikkeli on mun nostalgiakaupunki – lähellä lapsuuteni mummolaa ja vanhempieni viimeisin asuinpaikka ennen kuin vuorollaan poistuivat tuonilmaisiin. Ehdottomasti suosittelen myös Nandaa, siellä on usein lauantaisin brunssi (ja aivan mielettömän ihanaa suklaakakkua!). Ihana miljöö ja tosi ihana omistajapariskunta! Kiva ja viihtyisä kahvittelu- tai lounaspaikka (Mikkelistä muutama kilometri pohjoiseen, vaikka sitten matkalla sinne Visulahteen…) on myös Tertin kartano, sieltä saa halutessaan myös herkuttelutuliaisia kotiin viemisiksi. Kaunis ja vehreä miljöö ainakin kesäisempään aikaan! Mikkelin tori on myös varsin legendaarinen paikka erityisesti kesällä, en tosin osaa sanoa kuinka lupsakka meininki vielä näin aikaisin keväällä siellä on. Se vielä, että kannattaa noista kahviloista tarkastaa aukioloajat, kun ei välttämättä ole auki aina niin pitkään kuin pääkaupunkiseudun kaffilat. Oikein mukavaa reissua Etelä-Savoon! 🙂

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:02

   Kiitos ja kiitos vinkeistä…????

 • Reply Satu / hollanninsuomalainen 24.4.2017 at 01:17

  Tertin kartano, torikahvilat, Naisvuoren näkötorni, Kirkonvarkauden silta, Kenkävero, Siiskosen leipomon kauraleipä, hiidenkirnu Pursialassa, Ramin konditoria… ja sit muutenkin koko Mikkeli, joka Lonely Planetin vanhan matkaoppaan mukaan oli “dull” mutta uudemman painoksen mukaan sentään “friendly” 😉

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:05

   Friendly ja kiitos vinkeistä!…????

 • Reply Satu / hollanninsuomalainen 24.4.2017 at 01:28

  Ai kauhee, miten mä saatoin unohtaa mainita KB:n eli Keskusbaarin!

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:05

 • Reply Annulii 24.4.2017 at 07:07

  En tunne Mikkeliä. Sen sijaan ajattelin kertoa, että näytät superhyvältä! ????

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:06

   Ohoh…????

 • Reply Nuuuuuura 24.4.2017 at 07:50

  Ravintola Fernando, kahvila Nanda, Kenkävero, Tertin Kartano ja tietty se Visulahti, noin niinku esimerkiksi. Tervetuloa 🙂

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:06

   Kiitos Nuuura ja kiitos vinkeistä!…????

 • Reply Siirbula 24.4.2017 at 08:45

  Jos päädytte Ouluun niin käykäähän Pannukakkutalossa – se on ainakin oma suosikkini ruokapaikoista ????

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:07

   Siellä käytiinkin ja se oli mieletön…????

 • Reply NeitiA 24.4.2017 at 13:07

  Kulma pub lähemäki, siellä aurajuusto pekonihampurilainen! Voi nam.

  • Reply Esko Kyrö 24.4.2017 at 20:07

   Ah, kiitos vinkistä…????

 • Reply Minttu 24.4.2017 at 21:27

  Mikkeliä en tunne, ainoastaan olemme joskus mökkeilleet sielläpäin. Hanko -Suomen etelä siinä on upein kesäkaupunki ja ihana myös sesongin ulkopuolella! Kannattaa käydä katsomassa:)

 • Reply Lovisa 25.4.2017 at 12:48

  Harmi kun olette viikonloppuna liikenteessä, sillä voin suositella Pilates Mikkeli -studion tunteja, mutta ne taitaa olla arkena. Kaunis kaupunki ja kaikki paitsi Anttolanhovi on kävelymatkan päässä. Hauskaa reissua!! Vinkeistä päätellen lomakiloja taitaa tarttua ????

 • Reply Hege 25.4.2017 at 22:42

  Ehdottomasti Mikkelissä käydessä tulee käydä torilla Eepin grillistä tilaamassa Eepin erikoinen. On muuten hyvä hampurilainen. Oranssi koppi torin laidalla. Nuori yrittäjä, joka on saavuttanut huikean suosion. Ja hei, bändisuositus. Unholan pojat loistava meno bändi. Soittaa muistaakseni perjantaina ravintola Kivijalassa. Unholan pojilla on viehättävä naissolisti 😉

 • Reply Marja 25.4.2017 at 22:43

  Tervetuloa Ouluun!
  Itse kun on ikänsä täällä asustellut niin miettii, että mitä täällä on tarjolla matkalaisia ajatellen…No ainakin Tietomaa, Ainolan puisto, Nallikarin uimaranta ja niitä pannukakkuja.
  Toisaalta tarviiko sitä aina kummosta ollakkaan, pääasia kun on lystiä ja saapi nauttia kesästä sekä elämästä ylipäätään ????

 • Reply Anetta 25.4.2017 at 22:44

  Moikka, kiva kuulla että ootte Mikkeliin tulossa!

  Ruokapaikoista ehdottomasti suosittelen eepin grilliä torilla, oikeesti testaa jos haluat hyvää erilaista (lähi)burgeria! Lounaspaikkana uusi Vino on mahtava, buffet-tyyppinen Välimeren makuja tarjoileva paikka, illalla myös ala carte. Myös molemmat nepalilaiset hyviä. Kahviloita paikalliset Ramin konditoriat, huikeita jäätelöitä ja konditoriatuotteita. Nanda on myös symppis kahvila, kiva sisustus!

  Istuskelupaikkana suosittelen ehkäpä Einoa ihan keskustassa, KB on myös mukavan intiimi ja hyvän fiiliksen paikka! KB rennompi mesta. Perus ketjurafloja kans löytyy toki.

  Tekemistä; Mikkelin puisto on kesällä ihana kesäpuisto, istutuksia, lasten leikkipaikka, Saimaan rannalla ja nuotipaikkakin! Kannattaa googlailla. Miljöönä myös kenkävero on aivan ihana, Mikkelin yksi ylpeys. Kolmantena en tiedä kuinka naisvuoren näkötorni on auki, mutta ihan kiva sinne on mennä hyvällä ilmalla ulkoilemaankin jos ei itse torniin pääse. Satamassakin on ihan mukava leikkipaikka. Niitä toki ympöri kaupunkia.

  Jos kirppikset kiinnostaa niin keskustan Wilma ja wihtori on ihan kiva mutta ahdas, ja rantakylän Ajaton on myös hyvä!

 • Reply Jenni 25.4.2017 at 23:22

  Näin mikkeliläisenä hauskaa lukea näitä kommentteja, koska en olisi itse osannut suositella puoliakaan paikoista. Paluumuuton jälkeen täällä on vierähtänyt vasta/jo vuosi. Ramin konditoria on huippu! Lauantaisin Mikonkadun konditoriassa on kakkubuffet. Eepin grilliltä saa mahtavaa ruokaa erinomaisella asiakaspalvelulla. Kbssä on halpaa kaljaa ja kummallista seuraa. Tervetuloa Mikkeliin!

 • Reply pilvi 27.4.2017 at 07:56

  Kahvila Nanda! Eepin grilli!

 • Reply Letkeää lauantaita! | E2O 2.5.2017 at 21:31

  […] letkeämpiä aiheita ja sehän on passeli aloittaa musiikin avustuksella. Juuri saavuin kotiin Mikkelin minilomalta ja olipas mukava reissu. Raporttia luvassa ihan […]

 • Leave a Reply