Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Yksivuotiaan erikoishaastattelu!

3.4.2017

Yksivuotias lapsi päästelee suustaan jo ensimmäisiä sanojaan. Usein ne liittyvät rakkaisiin läheisiin: isi, äiti. Rakkaisiin esineisiin: tutti, lamppu. Rakkaisiin eritteisiin: kakka, pissi. Rakkaisiin isovanhempiin: pappa, mummo. Noin puolet yksivuotiasta ottaa ensimmäisiä hapuilevia askeleitaan. Muutaman kerran saattaa pää kopsahtaa kaapinkulmaan, mutta ylös vain ja toistojen kautta meno muuttuu tasaiseksi sekä askel varmaksi. Yksivuotias viettää ensimmäisiä oikeita syntymäpäiviään.

Yksivuotias blogi on päästellyt suustaan useita sanoja. Sanoja, jotka ovat puhuttaneet, hymyilyttäneet, ärsyttäneet, antaneet uskoa ja osaa myös säälittäneet. Yksivuotias blogi on ottanut aluksi hapuilevia askeleitaan. Aluksi askel oli herkkä ja särkynyt. Vuoden kuluessa meno on hieman tasaantunut. Ajoittain askeleet vievät taaksepäin, mutta kohti aurinkoa ovat nämä askeleet menneet. Yksivuotias blogi viettää tänään 3.4 ensimmäistä oikeaa syntymäpäiväänsä.

Sainkin erikoishaastatteluun yksivuotiaan E2o-blogin. Olkaapa hyvät:

MITEN ON ENSIMMÄINEN SYNTYMÄPÄIVÄ SUJUNUT?

Nooh, kiitos kysymästä. Oikein mukavasti on mennyt. Juhlistin synttäriäni kunnon koululounaalla. Tarjolla oli herkullista jauhelihakastiketta sekä makaronia. Jälkiruoaksi hörppäsin ykkösellä kupposen mustaa kahvia, jonka viilensin kylmällä vedellä. Oli hieman kiirus päivä.

Kotiin päästyäni söin vielä suurimman kevätherkkuni TuplaPätkisPuffetin, jonka olin jemmannut pakkaseen viime viikon kuvausten hätävaraksi.

MITÄ OLET OPPINUT VUODEN VARRELLA?

Ihan hirveästi olen oppinut. Blogin kirjoittaminen ei ole ihan helppoa hommaa. Vaatii paljon omistautumista, aikaa sekä ympäristön havainnointia. Tätä hommaa ei voi tehdä vain vasemmalla kädellä hutaisten. Henkilökohtaisista asioista kirjoittaessa on oltava aito, rehellinen ja ymmärtäväinen. Ei ole semmoista asiaa, etteikö siitä joku muodostaisi jotain kritisoitavaa. Ja sehän on kirjoittamisen rikkaus. Kirjoittaa tekstejä, jotka herättävät tunteita puolesta ja vastaan.

Olen oppinut haalimaan ympärilleni todella taitavia kuvaajia, jotka ovat rikastuttaneet sisältöäni. Olen itsekin oppinut jo hieman kuvailemaan. Paljon on harjoiteltavaa ja tietty rosoisuus on minun juttuni. Sekä kuvissa, että teksteissä.

KUINKA MONTA KERTAA SINUA ON KATSELTU VUODEN AIKANA?

Minua on katseltu noin 1,8 miljoonaa kertaa. Se tuntuu aivan käsittämättömältä ja hienolta.

MISTÄ TEKSTEISTÄ OLET ERITYISEN YLPEÄ?

Jokainen teksti on minulle omalla tavallaan tärkeä. Ajoittain on hyvä pohdiskella syvällisiä välillä hyvinkin tummia ajatuksia, ajoittain mennä kevyemmän kautta ja vinkkailla vaikkapa biiseistä, jotka keinuttavat kirjoittajaa lenkkipolulla ja auton ratissa. Jos nyt pari tähän nostaisin: Arvokkain timantti ja kohuttu Napakymppi…

MINKÄLAISIA OVAT TULEVAISUUDENSUUNNITELMASI?

Jatkaa samaan malliin. Elää ja kirjoittaa, kirjoittaa elämästä. Kehittää pikkuhiljaa Youtube-kanavaa…Täytynee etsiä joku ammattitaitoinen apumies/nainen.

TERVEISESI?

Minulle on muodostunut vuodessa todella vankka ja aktiivinen lukijakunta. Voitaneen puhua jopa virtuaaliystävistä. Miljoonasti kiiiiitos ihan kaikille, että olette olleet mukana menossa. Toivottavasti näitä vuosia on vielä paljon jäljellä, jes!

Nyt tämä yksivuotias lähtee lenkkipolulle ja siivoamaan, koska huomenna saapuu kuusivuotias ja Shopkinsien on oltava oikeilla paikoillaan.

Mukavaa viikkoa ja kiiiitos vielä kerran juuri sinulle!

Mitkä tekstit ovat sinua miellyttäneet/puhuttaneet/ärsyttäneet/hymyilyttäneet?

-Esko-

// Kuva: Markus Suntila //

Comments (15)

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Outi 3.4.2017 at 20:44

  Paljon onnea yksi vuotiaalle!
  Toivottelee tänään 42 vuotta täyttävä lukijasi ????

  • Reply Esko Kyrö 3.4.2017 at 20:46

   No, kiiiiiiitos Outi!! Olet ollut kauan matkassa mukana, hienoa!!…:)

 • Reply Mikaela 3.4.2017 at 21:20

  Onnea! Olen lukenut kaikki postauksesi, osan jopa pariin kertaan. Parasta on, että lukiessa voi oppia itsekin uusia ajatuksia ja näkökulmia. Keep on going!

  • Reply Esko Kyrö 3.4.2017 at 22:00

   Kiitos Mikaela!
   Todellakin ja onpas mukava kuulla…✌

 • Reply Elina 3.4.2017 at 22:08

  Onnea Taaperolle! 9-vuotta sitten minusta tuli äiti,puolentoista voipaketin painoiselle pojalle josta on kasvanut kelpo tokaluokkalainen<3

  • Reply Esko Kyrö 3.4.2017 at 22:09

   Mahtavaa!!!…:)

 • Reply T-Ooo 3.4.2017 at 22:18

  Tuli mieleen yksi onnittelulaulu…

  “syntymäpäivä on sulla, saammeko luoksesi tulla. Onnitella me tahdomme, sinua laulelulla! ”

  Miten nopeasti on aika mennyt! Hyvin olet selvinnyt ekasta kirjoitusurakasta, kiva että jatkuu. Vaikkei sitä joka päivä muista lukea, niin sitten on luettava kaikki postaukset sitten kun on aikaa eikä oo somelakko tms. (en kyl koe blogeja someen, kuten ehkä pitäisi..?)

  Mun blogi päivittyy silloin tällöin. En vaan ehdi kirjoittaa.. No that’s my life..

  ONNEAAA!

  • Reply Esko Kyrö 3.4.2017 at 22:34

   Kiiiitos OOOO!!!

 • Reply Heli 3.4.2017 at 22:19

  Onnea! Lukiessa olen yleensä hymyillyt, joskus itkenyt surusta, välillä hämmästellyt, usein nauranut ääneen ja jopa kyynelehtinyt ilosta 🙂 ja se on paljon se, joten ehdottomasti blogisi on rikastuttanut elämääni, koska et suodata mitään pois.

  • Reply Esko Kyrö 3.4.2017 at 22:34

   Kiitos Heli!!
   En suodata enkä tule suodattamaan…:) Ja niin mukava kuulla.

 • Reply Hk77 3.4.2017 at 23:25

  Onnea 1veelle 🙂 Jatka samaan malliin, tämä yksi parhaista blogeista mitä käyn lukemassa 🙂

  • Reply Esko Kyrö 4.4.2017 at 07:08

   Oi, kiva kuulla Hannakaisa!…Jatkan, tietysti!…✌

 • Reply Sanna 5.4.2017 at 09:43

  Onnea yksivuotiaalle Taaperolle! Pitääpä itsekin alkaa tuota Youtube-kanavaa katselemaan. Omat teinit kun seuraavat sieltä tubettajia, niin hauskaa jos itsekin löydän hyviä aikuisia tubettajia, joiden jorinoita kuunnella ja katsella 🙂

  • Reply Esko Kyrö 5.4.2017 at 09:57

   Kiitos Sanna!
   En tiedä jaksaako näitäkään…????????

 • Reply Anne 8.4.2017 at 18:27

  Vuosi jo. Ihanaa. Onnea vuodesta. Ja kiitos miellyttävästä tavasta kirjoittaa, saat todella lukijan vakuutettua tekstilläsi. <3

 • Leave a Reply