Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Minä tykkään Mikkelistä!

2.5.2017

Kaupallinen yhteistyö: E2O-blogi ja Sokoshotels

Voiko ystävyys alkaa noin kolmekymmentä vuotta vanhoista lastenhuoneen lehmätapeteista? Kyllä, ystävyys voi alkaa myös näin. Otin puolisentoista vuotta sitten selfien vanhempieni kotoa, omasta vanhasta huoneestani. Taustalla näkyi tämä kyseinen tapetti. Meni hetki ja Olli laittoi Instagramissa viestiä, että mistä tuo kuva mahtaa olla? Tapetti näyttää kaukaisesti tutulta. Tästä asiayhteydestä kävi ilmi, että vanhempieni talo on Ollin isän rakentama ja Ollin lapsuudenkoti. Aikamoinen sattuma ja siitä se homma sitten lähti.

Hommahan lähti myös niin, että huristelimme Ollin kanssa vappuperjantaina Mikkeliin viettämään minilomaa. Hyppäsimme autoon. Olli toimi dj:nä ja minä hoidin ajamispuolen. Matka meni oikein rattoisasti ja saavuttuamme Sokoshotel Vaakunan parkkihalliin olimme molemmat ihan fiiliksissä. Niin kiva olla lähellä ja samalla kuitenkin niin kaukana. Heitimme kamppeet huoneeseen ja lähdimme tekemään ekskursiota Mikkelin keskustaan. Suomalainen pikkukaupunki toreineen ja leppoisine ihmisineen. Eepin grilliltä välipala ja huoneeseen päiväunille.

Visulahden vierailua lukuunottamatta emme olleet suunnitelleet reissuamme lainkaan. Tarkoituksena oli vain syödä hyvin ja ottaa rennosti. Päiväunien jälkeen suuntasimme hotellin yläkerran todella valoisaan saunaosastoon. Siellä me saunoimme ja poreilimme Mikkelin kattojen yllä. Ilta-aurinko paisteli mukavasti kattoterassille, jossa kaksi erikoisella tavalla ystävystynyttä kaverusta kertoili toisille mitä erikoisempia tarinoita. Tarinoiden siirtyessä alakerran Frans & Michelle ravintolan ruokalistaan, oli se lähdettävä tarkastamaan ihan paikanpäälle.

Kuvat puhukoon puolestaan. Ruoka oli aivan tajuttoman hyvää ja kruunuksi kahdeksan minuuttia uunissa ollut suklaakakku. Lusikan murtaessa kuoren sisältä valui lämmintä suklaata vaniljajäätelön sekaan. Herkkumiehille aikamoinen onnistuminen. Tarjoilijamme oli todella ystävällinen ja oli mukava kuulla kuinka he pyrkivät käyttämään Mikkelin ja lähialueiden tuotteita listansa tarjonnassa. Söimme vatsamme niin täyteen, että meinasimme suunnata suoraan huoneeseen ja nukkumaan. Päätimme kuitenkin käydä katsastamassa hotellimme yökerhon ja siellähän sitten jutusteltiin hittibiisien tahtiin aamuyön tunneille.

Aamupalan jälkeen oli vuorossa paikka, jonne pääsyä olin odottanut kuin kuuta nousevaa. Visulahden vahakabinetti. Vahakabinetti oli mahtava kokemus. Rakastan nostalgisia paikkoja. Tämä todellakin oli semmoinen. Niinistön Sauli ja muut valtioiden päämiehet ottivat meidät vastaan ja kierroksellamme törmäsimme mm. Juiceen, Sibeliukseen, Frank Pappaan ja Joel Hallikaiseen. Vahakabinettia voin suositella ihan jokaisen matkakohteeksi. Visulahti, Visulahti, siinä on…Kyllä, lähes jokainen osaa jatkaa biisiä tuosta kohdasta.

Mikkeli, tuo ystävällisten ihmisten tyyssija. Ohessa vielä matkakumppanini Ollin kolmen kohdan yhteenveto reissustamme:

 1. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja palvelu oli joka paikassa erinomaista. R-kioskin tiskiltä, vastaanotosta hotellimme ravintolan tarjoilijaan…
 2. Matkailu avartaa, kun on asenne kohdallaan. Niin ulkomailla kuin kotoSuomessakin. Jotkut tykkää matkustaa yksin, toiset seurassa. Itse olen yli viisikymmentä prosenttia sitä mieltä, että vähintään kaksin aina kaunihimpi.
 3. Irtiotto arjesta takaa usein lyömättömän lopputuloksen.

Kiitos Mikkeli!

-Esko-

// Osa kuvista: Olli Laine //

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Muffin 2.5.2017 at 19:18

  Mielenkiintoinen ja erikoinen ystävystymistarina ☺️Kumpi oli ensin, lempinimi Eepi vai Eepin grilli?

  • Reply Esko Kyrö 2.5.2017 at 19:42

   Kyllä Muffin!
   Erikoisista tarinoista syntyy erikoisia tarinoita…???? Niinpä, kumpi oli, kumpi oli…ehkä grilli. Ei Eepi…✌????

 • Reply minttu 2.5.2017 at 20:53

  Ihana ystävystymistarina! Samankaltaiset ihmiset löytävät toistensa luokse:) Maisemanvaihdos vaikka lyhytkin tuntuu aina lomalta. Mikkeli vaikutti oikein leppoisalta paikalta:)

  • Reply Esko Kyrö 2.5.2017 at 23:17

   Iltoja Minttu!
   Kyllä, näemmä löytävät…keinolla millä hyvänsä.???? Mikkeli oli just kova.

 • Reply Niina 2.5.2017 at 21:04

  Ai että, houkutteleva postaus! pakko sovittaa Mikkeli kesän ohjelmaan! Muutama vuosi sitten tuli käytyä päivän reissulla. Vahakabinetti oli kyllä huippu. Seuraavaksi katsastan myös ravinteli tarjonnan:)

  • Reply Esko 2.5.2017 at 23:02

   Iltaa Niina!
   No, kyllä kannattaa. Oli kyllä lepposa meininki…✌

 • Reply Satu 2.5.2017 at 21:42

  *huutonaurua* Katsoin että Olli on keskellä päivää keskellä katua kusella. ????Arvasin että tuskin näin on, mutta pakko oli varmistaa mikä siinä on. Harittaako kenenkään muun silmät ????

  • Reply Esko 2.5.2017 at 23:02

   Satu…????
   Olli veteli kuvassa moonwalkia pitkin Mikkelin katuja…????

 • Reply LukijaTee 2.5.2017 at 21:59

  Jänne miten elämän tapahtumat on välillä kiinni niin pienistä jutuista.. hauska sattuma kyllä☺ Itse aina lähden kelailemaan elämääni taaksepäin ja miettimään miten pienistä valinnoista on kiinni vaikka se missä nyt asun.

  Kiva reissu teillä. Eipä ole tullut käytyä kun Mikkelin asemalla.

  • Reply Esko 2.5.2017 at 23:04

   Heippa Lukijatee!
   Pienestä voi olla kiinni nämä elämäntaipaleet…???? No, eikun asemalta keskustaan seuraavalla kerralla.

 • Reply Maija Elomaa 2.5.2017 at 23:25

  Hei! Sulla on kyllä yks parhaimmista blogeista! Illan kohokohta on käydä tsekkaa onko sulta tullut uus postaus! En haluaisi kysyä seuraava, mutta Pakko kysyä viime viikkoisesta vielä yks juttu. Luin tänään Kolmistaan blogia ja siellä Karkki antaisi ymmärtää, että lapsen isä olisi tehnyt jotain karmaisevaa ja siksikin oli pakko muuttaa pois Hki.stä. En voisi kyllä uskoa moista! Huh huh! Jos et halua vastaa niin ymmärrän! Kaikkea hyvää sulle ja jatka samaan malliin! Ympäröi itsesi positiivisella energialla????

  • Reply Esko Kyrö 2.5.2017 at 23:33

   Heippa Maija!
   Onpa kiva kuulla, että tykkäät. Tosi kiva. Kyllä tässä on vaan nostettava pää ylös ja ympäröitävä itsensä hyvillä ihmisillä ja positiivisuuden pyörteellä.
   Antti Tuiskun sanoin: En kommentoi…✌

 • Reply sami 3.5.2017 at 08:16

  Kyllä sinulla Maija Elomaa taitaa olla luetun ymmärtämisen ongelmia. Ainoa, mitä Karoliina sanoo on seuraavaa:
  “Voin vannoa, että ilman sen enempää yksityiskohtia käyden läpi, tämä päätös – kuten kaikki päätökset, jotka äitinä teen – on pohdittu ja punnittu monelta kannalta. Se, mikä lapsen etu meidän perheessämme on ja mitä sen suhteen on sovittu yhdessä, on asia, jonka vain meidän perhe tietää. Niin on hyvä. ”
  Voi olla, että minulla on luetun ymmärtämisen ongelma, mutta minä en näe tässä kyllä minkäänlaista syytöstä ketään kohtaan saatikka jotain “karmaisevaa vihjailua”. Ymmärrän tämän niin, että perhe – johon Eskokin luonnollisesti lapsen isänä kuuluu – on punninnut asioita YHDESSÄ muutopäätöksen edessä ja päätytnyt ratkaisuun, joka on ollut kaikkien reposteltavana viimeisen viikon. Tämän YHDESSÄ asioista sopimisen tässä tilanteessahan Eskokin myönsi tapahtuneen, kun hiukan korjaili ensimmäistä maailmoille sylkäistyä mielikuvaa (jossa siinä sen sijaan ei kyllä vihjauksia puuttunut…) Se, että he kumpikaan eivät toitota maailmalle, mitä on sovittu ja miksi, on kyllä täysin heidän yksityisasiansa ja semmoisena toivottavasti pysyy. Joku kommentoija sen sijaan pyrki tällaista kuvaamaasi mielikuvaa Eskosta kaivamaan esille. Siihenhän Karoliina vastasi hyvin tiukasti yksityisasioiden olevan yksityisasioita. Ollaanpa mekin kommentoijat nyt fiksulla linjalla eikä lähdetä tekemään liikaa omia päätelmiä.

  • Reply Esko Kyrö 3.5.2017 at 10:00

   Heippa Sami!
   Jokaisesta asiasta saa jokaisella olla omat näkemyksensä ja asioita voi kokea hyvin monella eri tavalla. Mukavaa ja aurinkoista päivänjatkoa!…????????????

  Leave a Reply