Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Kyllä tytär isänsä tuntee

28.12.2017

Aina on kiva saada lahjoja ja yllätyksiä. Joskin näin iän karttuessa altruistinen ajattelumalli tuottaa itselleni huomattavasti suurempaa onnellisuuden tunnetta. Vaikka kyllähän ihan spesiaalia on saada lahja omalta lapselta. Siltä pieneltä tyypiltä, joka on itse saanut valita lahjansa. Ja yrittänyt ja taistellut sitä lipsautusta vastaan. Tiedättehän tunteen. Tekisi mieli kertoa, tekisi mieli edes ihan vähän vihjailla. Pikkumimmin lahjat ovat olleet kyllä ihan huippuja. Hän kyllä tuntee isänsä ja hänen antamat lahjansa tulevat arkiseen käyttöön ja ovat niinsanottuja hyötyesineitä. Saavat aina käytettäessä hymyn huulille.

Isänpäivälahjaksi askarteltu parkkikiekko on ollut kovassa käytössä ja varmasti tuo hyvää mieltä myös “parkkipirkoille/henkilöille”. Tylsähän se on ollu heidänkin vain katsoa niitä homogeenisiä sinisiä muoviläpysköjä. Ja joululahjaksi sain todellisen helmen suoraan Jenni Vartiaisen live-konsertista. “Isi voitko sä ottaa ton Jennin?” Hän silloin aiemmin kysyi. Nyt hän oli itse halunnut hankkia minulle Jenni-kahvimukin. Kyllä tuosta mukista maistuu aamukahvi erityisen hyvältä. Vai saakohan tuosta mukista juoda muuta kuin mustaa kahvia?

Kyllähän hyvistä pienistä teoista ja sanoista tulee hyvä mieli ja tämä on yksi asia, jota haluan tulevaisuudessa vaalia. Kiinnittää siihen erityistä huomiota. Paljon olen kirjoittanut, kuinka olen tässä parin vuoden aikana pyrkinyt kasvamaan ihmisenä ja tutkiskellut omaa itseäni. Tässä on yksi konkreettinen asia, jossa olen huomannut itsessäni jo hienoista muutosta ja onneksi parempaan suuntaan. Aiemmin olen ollut vähän itsekeskeinen ja itsekäs ihminen. En ole välttämättä osannut nauttia muiden onnistumisista tarpeeksi. En ole osannut asettaa toisen etua omani edelle. Onneksi tässä elämässä on mahdollisuus korjata käyttätymismallejaan. On mahdollisuus kasvaa ja muuttua, tai ainakin muuttaa omia huonoksi havaittuja piirteitään.

Selatessani tänään Instagramia tuli eteeni ilmoitus Esa Saarisen haastattelusta Helsingin sanomissa. Lukaisin pikaisesti läpi vaan otsikon ja vähän ensimmäistä kappaletta. Jo nämä muutamat lauseet saivat minut taas ymmärtämään tämän jo varmasti kaikille tutuksi tulleen mantran. Hyvä tuo ympärilleen hyvää. Pienillä sanoilla voi olla suuri merkitys ja kuten Saarinen sanoo. “Jos puhuu vitsillä kumppanistaan eukkona eikä rakkaana, se alkaa ennen pitkää vaikuttaa ajatteluun..” Hienosti sanottu ja pitää varmasti paikkaansa, muissakin kuin parisuhdeasioissa.

Nyt vielä iltakahvit tippumaan. Tästä muuten tulikin mieleen varmasti jokaiselle suomalaiselle tuttu kysymys ja ennenkaikkea vastaus. “Keitänkö kahvit?” Miksi me suomalaiset vastaamme tähän hyvin usein näin: ” Ei, ei minun takia tarvitse keittää, mutta jos itse juot, niin voin toki ottaa…” Tätä pohdimme sukulaislounaallamme.

Kuulostaako tutulta? 

Mukavaa iltaa!!

-Esko-

// Lähde: HS 28.12.2017 //

Comments (12)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Ansku 28.12.2017 at 23:06

  Hauska kirjoitus. Jotenkin minun vaan on hiukan vaikea liittää sinuun tai muuhun kaltaiseesi ihmiseen määritelmä “altruistinen”, jonka ainakin minä liitän äiti Teresan kaltaiseen henkilöön: )

  • Reply Esko Kyrö 29.12.2017 at 10:52

   Heippa Ansku!
   Mukava, että kirjoitus sai hymyn huulillesi. Korostin lähinnä altruistista ajattelutapaa, ei ollut tarkoitukseni itseäni ihan Äiti Teresan rinnalle nostaa. Oikein kivaa loppuviikkoa!!…????

 • Reply Outi 29.12.2017 at 00:07

  Meillä kotona ei vierailta kahveista ole kyselty, ne keitetään aina. Teerä sitten joutuu vieras itse pyytämään 🙂
  Ihan huippuhienot lahjat olet saanut!
  Minä tässä jo toivottelen sinulle hyvät uudet vuodet. On ollut kiva lueskella sinun juttuja!

  • Reply Esko Kyrö 29.12.2017 at 10:53

   Hyvä Outi! Aina sumpit tulille, kyllä! Joo, älyttömiä ja hyviä lahjoja. Jes! Oikein kivaa uutta vuotta teillekin!…????

 • Reply Anna 29.12.2017 at 14:23

  Suomalaisten “kursailu” on minun mielestäni hellyyttävää ja aika huvittavaakin 🙂

  • Reply Esko Kyrö 2.1.2018 at 21:21

   Heippa Anna!
   Pahoittelen myöhäistä vastaamista. Hellyttävää, kyllä. Omalla tavallaan…????✌

 • Reply Lukijatee 29.12.2017 at 20:33

  Meillä keitetään aina kahvit ihan kyselemättä eikä kyllä koskaan ole tullut tilannetta vastaan, että jompi kumpi olisi ruvennut kursailemaan. Nyt pyörii telkkarissa joku kahvimainos jota juuri miehen kanssa ihmeteltiin kun siinä oli että kursailu kuuluu osaksi suomalaista kahvi kulttuuria eikä kyllä koskaan olla törmätty moiseen. Juon kyllä ihan älyttömästi kahvia ja illalla viimeisenä kun lapset nukkuu ja muut hommat on tehty keitän pari kuppia kahvia ja istahdan alas. En herää enkä myöskään nukahda ilman????

  • Reply Esko Kyrö 2.1.2018 at 21:23

   Heippa LukijaTee!
   Siis luinko oikein, että juot kahvit ennen unia? Ah, itse en nukkuisi varmasti silmäystäkään. Ai, meidän suvussa tuo “kursailu” kuuluu asiaan…✌ Kivaa viikkoa!!

   • Reply Lukijatee 3.1.2018 at 00:02

    Luit oikein????. Jos en saa kahvia hyörin ja pyörin koko yön ja päätä särkee. Taidan olla pahasti koukussa kofeiiniin????

    • Reply Esko Kyrö 3.1.2018 at 15:55

     Öö, niin taidat!…????

 • Reply Whinney 1.1.2018 at 22:07

  Olen tämän asian suhteen erilainen ihminen. Kummajainen, joka ei juo kahvia eikä edes omista kahvinkeitintä. Onneksi vieraat ovat sopeutuneet kahvittomaankin kotiin 🙂

  • Reply Esko Kyrö 2.1.2018 at 21:27

   Tee on hyvä korvike. Itsekin aloitin kahvittelun vasta kolmenkympin paremmalla puolella. Kerkiää tuota! Hyvää uutta vuotta!…????

  Leave a Reply