Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Ostos, joka oli vaan pakko saada…

19.12.2017

Heräteostos, tuo Konmarin suurin vihollinen. Niitä tulee ajoittain napsittua mukaan. Usein ne tuntuvat sen yhden hetken niin hyvältä valinnalta. Juuri tuollaista olen aina tarvinnut. Siis miten se voikaan löytyä näin yhtäkkiä ja yllättäen? Niin ja yhtä usein ne hetken huumassa ostetut maailman ”tarpeellisimmat” tuotteet päätyvät niiden vähän kaukaisempien sukulaisten joulu- tai tupaantuliaislahjoiksi. Pitkästä aikaa hankin viime sunnuntaina Itäkeskuksen Stockmanilta aivan pesunkestävän heräteostoksen, ruusukultaisen ranskanbulldogin. Ostosta maksaessani mietin mielessäni kuinka moni ikäiseni mies kokee palavaa tarvetta kyseisen koiran hankintaan?

Tämä täytttää vihdoin tyhjiön, joka on elämässäni aina minua seurannut. Koskaan en ole mitään karvaista lemmikkiä omistanut. Akvaario oli hetken, mutta eläinkaupan myyjä möi tietämättömälle kaloja, jotka alkoivat pyydystää toisiaan. Näin paremmaksi luopua siitä. Pikkupoikana halusin aina luppakorvakania. Isäni ja veljeni ovat allergisia. Olin sanonut äidilleni, että isä ja velipoika voivat muuttaa pois, jotta saisin hankkia kanin tilalle. Ihan hyvä, että äiti pysyi tiukkana. Säästyi perhesuhteet ja sähköjohdot.

Uudessa sisustuselementissäni yhdistyy kaksi asiaa, joista pidän. Ruusukulta on värinä kiehtova. Timantti minulla jo löytyykin ja tämä toimii samalla myös säästöpossuna. Olen mies, joka edelleen vaalii käteistä rahaa, joten kukkaro täyttyy usein kolikoista. No, nyt on paikka minne niitä tiputella. Ties minkälaisen summan tuonne saa kerättyä. Sitten voi kaikkien takanajonottajien kauhuksi mennä niitä pudottelemaan sinne pankkitoimihenkilöitä todennäköisesti lomauttaneisiin talletusautomaatteihin.

Nimeä olen nyt päässäni pyöritellyt. Lennu minulla kävi mielessä. Ei, ei annetaan se kunnia tänään harmittavasti koiraflunssaa sairastaneelle tasavallan kuuluisimmalle koiralle. No, ehkä tuo on vain säästöpossu. Saa nähdä kääräisenkö tasavallan kakkoskoiran ensi vuonna pikkuserkkuni joulupakettiin vai seuraako tämä mukanani useampia vuosia?

Ja asiasta ihan toiseen. Ammatissani on muuten sekin hyvä puoli, että alkaa väkisinkin hieman virittäytyä joulutunnelmaan. Tänään oppilaskuoron esittäessä mielestäni yhden kauneimmista joululauluista, Tulkoon joulu. Alkoi jouluviikonlopun läheisyys puskemaan päähäni. Vaikka ulkona näyttää samalta kuin juhannuksena, niin kyllä. Tulkoon joulu!

Mikä on mielestänne kaunein joululaulu?

-Esko-

Comments (17)

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Emmi 19.12.2017 at 21:32

  Varpunen Jouluaamuna ja tietenkin Suvi Teräsniskan laulamana <3

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2017 at 22:48

   Ai, että! On muuten hyvä!…????????????????

   • Reply Emmi 19.12.2017 at 23:45

    Varmat kyyneleet aina ????????

    • Reply Esko 20.12.2017 at 17:43

     Herkkä on, herkkä on…????

 • Reply Veera 19.12.2017 at 21:33

  Ehdottomasti juuri Tulkoon joulu. Tiktak sen aikoinaan lauleli minun sydämeeni. Biisissä on jotain joka itkettää joka kerta kun sen kuulen.

  • Reply Esko Kyrö 19.12.2017 at 22:48

   Tiktak? No, se on käytävä kuuntelemassa. Kiitos vinkistä ja hyväääää joulua!…????????

 • Reply Heidi 19.12.2017 at 23:46

  Tulkoon joulu on myös on myös mun suosikkini. Ja hienoja versioita löytyy niin Raskasta joulua-osastolta kuin Robiniltakin. Joka vuosi tuo laulu saa kylmät väreet ja kyyneleet aikaiseksi ????

  • Reply Esko 20.12.2017 at 17:44

   Moikka Heidi! Raskasta joulua- versio onkin hyvin tuttu. Hieno laulu, kertakaikkiaan!…????

 • Reply Ellis 20.12.2017 at 08:43

  Kotimaiset joululaulut on tietysti ihan omaa luokkaansa, mutta yksi poikkeus mulla on: Chris Rean Driving home for christmas. Just sellainen kipale, mikä nostattaa hymyn huulille joka kerta. Ja on tietty mitä parhain autoajelubiisi ????

  • Reply Esko 20.12.2017 at 17:45

   No, sehän on Ellis ehdottomasti käytävä kuuntelemassa…????????????

   • Reply Ellis 21.12.2017 at 08:08

    Kuuntele kuuntele ???? Ai niin ja mitä koiraan tulee, onhan se nyt hieno! Hänen nimensä vois tietysti olla Ted? Tai jos on liian itsestäänselvä nimi se, niin ehkä neiti F keksii koiralle jonkun hyvän nimen ????

 • Reply Heidi 20.12.2017 at 10:27

  Tulkoon joulu suomenkielisistä ja Himlen i min famn sekä julen är här ruotsinkielisistä 🙂

  • Reply Esko 20.12.2017 at 17:45

   Samoilla linjoilla siis Heidi suomenkielisissä…????????????????

 • Reply Heli 20.12.2017 at 13:14

  Meillä kuunnellaan raskasta joulua, tulkoon joulu, enkelikello ja varpunen jouluaamuna ❄️⛄️????????????????

 • Reply Lukijatee 20.12.2017 at 13:22

  Loirin tulkitsemana Tähti, tähdistä kirkkain. En voi kuunnella itkemättä.

  • Reply Esko Kyrö 20.12.2017 at 17:48

   Tuttu, kyllä ja hyvä! Aikanaan tätä todistin myös Veskun joulukonsertissa. Hyvää joulua Lukijatee!!

 • Reply Inkuli 20.12.2017 at 21:40

  Tulkoon joulu ja Hei mummo…jälkimmäistä sain kuunnella livenä muutama viikko sitten Hartwall Areenalla.Kummatkin hieman surullisia,mutta myös toivoa herättäviä lauluja.Sitähän se joulun aika lyhyesti kiteytettynä on,onnen ja riemun lisäksi.Hyvää Joulua! ????????????

 • Leave a Reply