Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Ykköspesälle!

4.5.2018

Kevät ja liikuntatuntien pesäpallo. Se on aina yhtä lyömätön kombo. Tuo kansallispelimme on todella hyvä urheilulaji, joka ei ole varsinaisesti lyönyt läpi rajojemme ulkopuolella. Joskus sitä ihmettelee, miksi näin? Taktinen ja myös äärimmäisen mukava laji pelata. Itseasiassa koskaan en ole käynyt paikanpäällä katsomassa kokonaista pesäpallo-ottelua. Sepä täytyisikin joskus toteuttaa. Harmi, että Kaisaniemen Tiikereiden ottelut päättyivät kaksikymmentä vuotta sitten ja eipä ole senkoommin Helsingissä Superpesistä pelattu kuin näytösotteluita, vai olenkohan ihan väärässä?

Jokaisella meistä on varmasti jonkinmoisia muistoja pesäpallon pelaamisesta ja uskoakseni suurimmalla osalla ne liittyvät koulumaailmaan. Olemme monena vuonna puhuneet, että täytyisi kerätä kaveriporukka kasaan ja laittaa pelit pystyyn. Siinä on vaan aina ne kamppeet ja onnistunut peli vaatii myös melkoisen paljon pelaajia. Pesäpallo olisi kyllä hyvä laji, koska pelaajien eri taitotasot eivät niinkään vaikuta onnistuneen harrasteottelun toteuttamiseen. Eskon lenkkikerho vaihtuisikin Eskon pesäpallopelikerhoksi, hmm…

Omia muistojani liittyen tähän Lauri “Tahko” Pihkalan kehittämään pallopeliin:

 • Keväiset kutoset vs. opet- ottelut. Eräänä vuonna sain täydellisen osuman ja pallo kolahti hiekkakentän takana olevan päiväkodin katolle. Takalaiton!
 • Viidennellä luokalla heittelimme palloa kaverini kanssa. Hän seisoi suoraan opettajamme edessä, joka oli siis selin meitä päin. Heitin niin kovaa kuin pikkupojan kädestä lähtee ja kaverini “vahingossa” laski räpylänsä eikä ottanut palloa kiinni. Sehän sitten kolahti auktoriteettista opettajaamme takaraivoon. En muista jälkiseuraamuksia.
 • Jännitys aina ennen omaa lyötivuoroa. Kolmannella näpy, klassikko!
 • Palloonosumisen taika
 • Palloonosumattomuuden taika

Väärä, laiton, haava, ykköspesä ja ajolähtö!!

-Esko-

Comments (6)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply sofia 4.5.2018 at 19:15

  Jäi hyvä fiilis tän lukemisesta, kiitos että kirjoitat! Pesiksessä olikin ja on edelleen taikaa, parhaat muistot oppitunneista on kevään peleistä ????????

 • Reply Esko 4.5.2018 at 20:19

  No, onpa Sofia kiva kuulla…☀ Pesis on just hyvä. Mukavaa viikonloppua!!

 • Reply Sanni Hakkarainen 4.5.2018 at 22:11

  Pesis oli mystinen laji. Olin siinä sysisurkea, mutta jostakin ihmeen syystä tykkäsin lajista silti. Vakipaikkani oli kaiken lisäksi kolmospesällä, jolloin tekniikaltaan armottoman huonot “tyttöheittoni” laskeutuivat etukenttäläisten kantapäille. Tähtihetkeni oli se, kun juoksemaan lähtiessäni heitin syöttämässä olevaa opettajaani pesäpallomailalla mahaan. Voisi kyllä lähteä verestämään muistoja. Ei ne taidot voi olla taantuneetkaan.

  https://aatenarikka.blogspot.fi/

  • Reply Esko Kyrö 4.5.2018 at 22:13

   Iltaa Sanni!
   Kiitos tästä viestistäsi. Hymy huulilla oli kyllä tämän luettuani…???????????? Mukavaa viikonloppua!!

 • Reply Susanna 5.5.2018 at 09:49

  TAHKO! TAHKO!
  Pelata en osaa…vaikka säännöt osaankin (todella) hyvin. Lyöntivuorooni tullessa kuului sina kouluaikans: “Näpy tulee!!!” Ja tulihan se!????
  Mutta 90-luvulla istuin yksin peleissä kannustamassa ja pelien jälkeen kävin nimmarit kaikilta keräämässä.????
  Nyt taas istun katsomossa maailman parhaan pesiskaverin kanssa, mutta nimmareita en joka pelin jälkeen ole kehdannut vielä kerätä.

  • Reply Esko Kyrö 5.5.2018 at 17:09

   Aurinkoista päivää Susanna!
   No, käyppähän nyt ainakin yksi nimmari metsästämässä…:) Hyvinkää olisi toki lähellä, joten josko sitä Tahkon peliä kesällä tulisi katsomaan? Näpy tulee ja kivaa viikonloppua!!

  Leave a Reply