Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Sinkkuus on räjähtänyt

19.8.2018

Ajelimme autolla kesäisellä maantiellä ja autoradion uutisista heleääninen naistoimittaja kertoi päivän polttavista uutisaiheista. Yksi niistä oli sinkkuuden räjähdysmäinen kasvu. Lueskelin eilen iltapäivälehtiä ja siellä vilisi tämä samainen aihepiiri. Aihepiiri, josta olen itsekin kirjoittanut paljon. En kylläkään pitkään aikaan, joten hyvähän se on tähän aiheeseen hieman palailla.

Harmoninen parisuhde. Ei ole ihan mutkatonta lähteä tässä ajassamme lähteä rakentamaan harmonista parisuhdetta. Semmoisesta minäkin haaveilen. Näin pimeiden syysiltojen koittaessa uskoisin, että en ole asian kanssa ihan yksin. Tietysti on ihmisiä, joille sinkkuus ja yksineläminen ovat ihan tietoisia valintoja. Itse en kuulu tähän kategoriaan. Olen tässä lähivuosina saanut tutustua aivan mielettömän hienoihin ihmisiin. Alku on ollut usein vallan lemmen ilotulitusta. Vaaleanpunaiset raketit räiskyvät taivaalle, vaan sitten aina tapahtuu jotain.

Sitä aina ajoittain pohtii. Tuijottelee kattoon ja miettii, että mitä? Löytyykö täältä universumista ihmistä kenen kanssa ei sitä jotain tapahtuisi? On se vaan uskottava, että löytyy. Ah, nyt tämä alkaa kuulostamaan jo hieman epätoivoiselta. En, en minä ole epätoivoinen. Iltalehden artikkelissa silmiini iski sana perfektionismi. Kumppanin tulee täyttää tietyt kriteerit, jotka saattavat nousta aivan tähtitieteellisiin mittoihin.

Tämä ei ole ylimielinen kappale. Itselläni on korkeakoulutus, keskiluokkainen tulotaso, vakituinen työpaikka ja ajoittain ihan hyvät jutut (ainakin omasta mielestäni). Jollain mittakaavalla kriteeristö siis varmasti kunnossa. Miksi sitten tuijottelen satunnaisina hetkinä kattoon ja pohdiskelen parisuhdestatustani? Ehkäpä siksi, että sitä juuri oikeaa kumppania juuri minulle ei vain ole vielä vastaan kävellyt tai vihreää sydäntä painanut.

Olenko minä kirjoittanut itseni ikuiseksi peräkammarin pojaksi? Tätäkin aihetta olen joskus päässäni pyöritellyt. Googlettamalla saa minustakin selville melkoisen määrän asioita. Blogini on melkoisen helppo väylä saada ensikosketus viime vuosien kiemuroihini. Tämmöisiä asioita nyt on varmasti hieman turha miettiä. Se juuri oikea ihminen hyväksyy minut juuri semmoisena kuin minä olen, ilman ennakko-oletuksia. Minä ja menneisyyteni. Kaikilla on eletty elämä takanaan ja enemmän sitä on vielä toivottavasti edessäpäin.

Tulipahan nyt vuodatus tänne sunnuntain ratoksi. 

-Esko-

// Kuvat: Amanda Aho //

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Muffin 19.8.2018 at 22:30

  Se oli hyvä sunnuntai-illan vuodatus ☺️ Tiedän, että mun oli tarkoitus aktivoitua parisuhteen etsimisen saralla edes jollain tavalla jo jokin aika sitten (sinkkuna 3,5v) mutta nyt mä olen todella siirtynyt tohon ryhmään ”omasta valinnasta ja tyytyväiset sinkut”. Elämä on vaan niin helppoa näin… Enkä olis kyllä ikinä parisuhteessa pitkään ollessani uskonut, että tää tilanne voi tuntua näin hyvältä. Olen saanut niin paljon muuta ja uutta parisuhteen tilalle. Välillä mietin, että kumppani olisi kiva, enkä halua olla lopun ikääni yksin/perheetön, mut nyt ei vaan ole mihinkään kiire. Joskus sitten ☺️ Nyt on vaan niin paljon kaikkea muuta mielenkiintoista, jotka priorisoin parisuhteen etsimisen edelle!

  • Reply Esko 20.8.2018 at 21:31

   Hienosti ajateltu Muffin!…???????? Minä en ihan vielä tuohon moodiin ole päässyt ja liekö tulen pääsemäänkään. Aika näyttää…Kivaa iltaa!

 • Reply Heli 19.8.2018 at 23:51

  Hyvää pohdintaa ???? omalla kohdallani asiat on yksinkin hyvin, mutta kyllä haluaisin myös tasavertaisen kumppanin. Jos Esko joku sinusta pysyvän mielikuvan tekee pelkästään sen perusteella mitä google sinusta kertoo niin enpä löisi vetoa sen suhteen puolesta???? kyllä fiksut tyypit jättää ennakko-oletukset tekemättä????

  • Reply Esko 20.8.2018 at 21:32

   Kiitos Heli!
   Varmasti niin moni semmoisen haluaisi löytää…???????? Ja, niinpä! Toivottavasti näin on…

 • Reply Takaisin 50-luvulle 20.8.2018 at 10:05

  Mäkin olen huomannut olevani ilmeisesti sitä vähemmistöä, joka olisi valmis tekemään suhteen eteen jotain vielä siinäkin vaiheessa, kun vastapuolet ovat jo etsimässä sitä vihreämpää aidan toista puolta. Vaikka tinder onkin ihan ok keksintö, niin kyllä se myös tuntuu ylläpitävän tätä nopeahkoa kierrätysmentaliteettia. Että aina löytyisi muka parempaa. Miten tällainen kaltaiseni ”ensitreffit alttarilla/jos jotain päätetään, se pitää/opitaan rakastumaan uudelleen ja uudelleen (siihen samaan puolisoon)” -ihminen oikein löytää ketään. Ilmeisen huonosti ???? Ei ole mun juttuni kerätä matcheja hillittömiä määriä ja sitten olla vastaamatta/viestittelemättä ollenkaan – tai viritellä kahdeksan kanssa keskusteluja yhtäaikaa. Äh. On tämä vaikea.

  • Reply Esko 20.8.2018 at 21:35

   Siinäpä se oli hyvin kiteytetty…???????? Ei lisättävää ja tosiaan. Takaisin 50-luvulle. Sieltäkin voisin kyllä pikkuhiljaa tulla eteenpäin. Vuosikymmen kerrallaan…

 • Reply Outi 20.8.2018 at 10:22

  Ihan asiallista pohdintaa. Vaikutat symppikseltä kaverilta, jolla on hyviä juttuja ja jalat maassa. Mun mielestä oot oikein hyvää poikaystävämateriaalia. Onko sius tosiaan niin, että kriteerit ovat niin korkeat, että kukaan ei niitä enää täytä.
  Tsemppiä Esko. Tänään muuten saan mun perheen miehet kotiin kuukauden reissulta.

  • Reply Esko 20.8.2018 at 21:34

   Kiitos Outi!
   Tämmöinen tavallinen tallaaja, jolla onn vilkas mielikuvutus ja välillä ihan tosielämääkin tulee mietittyä! Mahtavaa Outi! Miehet on hyviä…????????

 • Reply Henna 20.8.2018 at 22:05

  Tämä sinkkuelämä on ihan tosi kummallista näiden kaikkien sovellusten ja somen aikana. On helpompaa ja vaivattomampaa vaihtaa seuraavaan tai pitää monta ehdokasta hollilla yhtäaikaa. Tuntuu tosi pahalta olla itse vain kierrätettävänä ja aikataulutettavana. Tinderistä jo luovuin. En tiedä palaanko sinne enää. Oli aika pinnallista touhua. Mulla ei omasta mielestäni oo kauheen korkeet tai tähtitieteelliset tavoitteet. Haluaisin kumppanin, kenen kanssa löytyisi molemminpuolinen rakkaus, kunnioitus ja arvostus sekä se kuuluisa kemia ja vetovoima. Ulkoiset asiat ja tulotasot yms. Jää silloin ihan sivuseikoiksi. Tsemppiä tähän vaiheeseen sinullekin, Esko!

  • Reply Esko 24.8.2018 at 20:05

   Heippa Henna!
   Olen kanssasi aikasen samaa mieltä. Hieman on erikoista meininkiä. Ottaa hieman aikaa totutella…✌???? Sitäpä, molemminpuolista vetovoimaa sitä kai melkoisen moni haluaisi, vaan eipä ole ihan simppeliä. Samoin sinulle ja oikein kivaa syksyä!…????????

  • Reply Esko 30.8.2018 at 20:22

   🙂

 • Reply Linda 28.8.2018 at 16:05

  Luulis, että sulla on ihan mielettömästi vientiä. Ei se silti niin helppoa ole, tiedän. Välillä on myös raskasta olla fiksu JA hyvännäköinen. 😉
  Meidän katseet itse asiassa kohtas Flow’ssa ja mielestäni siinä oli sitä kuuluisaa sähköä. Olisin oitis tullut juttelemaan, jos olisin sinkku.

  • Reply Esko 30.8.2018 at 20:21

   Moikka Linda!
   Ohoh. Voihan sitä toki jutella vaikkei sitä sinkku olisikaan…Muihin en kommentoi…:)

  Leave a Reply