Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Jo joutuu armas aika

23.4.2019

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Suomen Blogimedia ja Sokos

Siis ei voi olla totta. Katselin tuossa luokanopettajan kalenteriani ja töitä ennen kohtalaisen kattavaa opettajan kesälomaa on viikkoja jäljellä enää kuusi. Niistäkin osa on niinsanottuja vajaita viikkoja. Mihin nämä päivät ja kuukaudet oikein häviävät? Kevät ja valo saavat ajan hurisemaan kuin siivillä ja ihan nurkan takana on taas se hetki, kun Suvivirsi koulumme juhlasalissa kajahtaa. Sen hetken tunnelmia on todella vaikea edes kuvailla. Uskoisin, että vain opettajat sen fiiliksen pystyvät aistimaan. Samalla haikea, mutta samalla niin mielettömän hyvä ja lupaus totaalisesta rentoutumisesta.

Kevätjuhla, siinäpä asia, josta varmasti meillä jokaisella on jonkinmoisia muistoja. Lapsena on saattanut lohjeta paikka opettajan ideoimasta näytelmästä. Roolit ovat tosin saattaneet olla hyvinkin monisävyisiä. Itse olen esittänyt ainakin kiveä ja nilviäistä. Vanhemman roolissa onkin hellyttävä seurata, kun se oma jälkikasvu lavalla touhuaa. Salamavalot räpsyvät ja pienten ihmisten katseet hakevat turvaa sieltä yleisössä istuvista vanhemmista. Ja ne suuret aplodit laukaisevat sen hurjan jännityksen. 

Kevätjuhla ja toki muutkin juhlasalissa järjestettävät juhlat ovat myös tapahtumia, joita haluan kunnioittaa hieman paremmalla pukeutumisella. Yleensä työvaatetukseni on täysin arkista. Verkkarit ja t-paita ehkäpä kevään käytetyin asuste. Sokoksen kanssa olen tehnyt aiemminkin mukavia yhteistöitä ja keväälle sain käydä valitsemassa kuvauslainaan itseäni miellyttävää rentoa juhlapukeutumista. Keväällähän on useampia tilaisuuksia, jolloin asukokonaisuuksia voisi käyttää. On Vappua, tosin vapun sää saattaa olla vielä hienoisen vaihteleva. Yhtenä vuonna olin Kaivopuistossa nahkatakki päällä. Yhtenä vuonna untuvatakissa. Kevätjuhlia, ylioppilasjuhlia ja vaikka sun mitä.

Sokoksen miestenosasto on nykypäivänä rakennettu todella toimivaksi. Tuotemerkeillä on omat ”lohkonsa” ja ne ovat ripoteltu kätevästi vierekkäin. Vaatteiden valitseminen ammattimaisten ja ystävällisten myyjien avustuksella oli niin helppoa. Sattuivatpa istumaan päälleni vielä oikein mukavasti. Tuollaista rentoa tummaa ”pukua” minulla ei kaapista löydy. Sitä päälleni sovitellessa tuli kyllä vahvasti fiilis, että nyt on kyllä tyylikäs. Olipa vielä kotimaista designia. Hienoa työtä Frenn.

Ongelma näissä Sokos-yhteistöissä toistui jälleen kerran. Tekisi mieleni hankkia itselleen nuo kaikki valitsemani vaatteet.

Kevät on kyllä mukava vuodenaika. Kesä on vielä himppasen mukavampi. Mistä lie johtuu?

Minkälaisia kevätjuhlamuistoja teillä mahtaa olla? Esiintyjänä tai yleisössä?

-Esko-

// Kuvat: Pasi Salervo //

Kuvien vaatteet: tumma puku, FRENN 0200418121483, t-paita, TIGER OF SWEDEN 5713110093194, kengät VAGABOND 7320562429808, vaalea takki, TIGER OF SWEDEN 5713113082300, vaaleat farkut, TIGER OF SWEDEN 5713113440575, kengät, VAGABOND 7320562304662

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply 6tytönäiti 23.4.2019 at 20:51

  Kevätjuhlista on kivoja muistoja. Omista on jo niin monta vuotta ettei paljoa muista. Kuorossa lauloin monena vuotena 😊 Omien lasten kevätjuhlat on olleet pienenä suloisia ja siitä muuttuneet aina vaan haikeammiksi 😢”On aika hiljaa kiittää ja kättä puristaa, nyt meidät yhteen liittää vaan muistojemme maa” saa takuu varmasti itkemään. Ylioppilasjuhlissa on tullut myös mietittyä sitä niin tuttua että miten ihmeessä nämä vuodet ovat menneet näin nopeasti… 🥰🙄

  • Reply Esko 24.4.2019 at 22:21

   Moikkamoi!
   Minä en ole kuoroon koskaan “eksynyt”. Tosin laulamme aina opekuoron kanssa juuri tuon kyseisen kappaleen lähteville kutosille. Nyt, kun itselläni jälleen kutoset, niin se on aina hienoisen haikea hetki. Kyllä, aika todella rientää. Johan sitä ollaan kohta jo kesälomalla. ☀☀

  Leave a Reply