Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Tämä aforismi päätyi opettajan kalenteriin

5.8.2019

Minne laitoin työavaimet silloin kesäkuussa? Tämä oli ensimmäinen merkki huomenna alkavasta arjesta. Sieltä ne löytyivät autoni keskikonsolista. Sinne olin ne kevätjuhlien jälkeen sujauttanut. Sama Quiksilverin avainauha saa jatkaa palvelustaan. Ostin sen vuonna 2009 Barcelonasta ja hyvin on kestänyt. Avainnippuuni on vuosien varrella kertynyt jos jonkinmoisia härpäkkeitä. On 3D-printattua Vantaa-logoa, on Rainbow Dash- figuuria, on vanhan opetusryhmämme kanssa hankittua luokkasormusta. Siinäpä ne tulevat taas kaulassa roikkumaan tulevan lukuvuoden.

Tuleva lukuvuosi alkaa taas niillä tutuilla toimenpiteillä. Vakiopuhelu Helpdeskiin ja unohtuneiden salasanojen tilaaminen. Tämä puhelu alkaa aina tällä lausahduksella: Heh, en taida olla ainut, joka soittelee tällä asialla, mutta… Veikkaan, että on ihan yleinen vitsi ”helpparin” työntekijöiden keskuudessa. Sitten täytyy kaivaa työläppäri kaapin pohjalta, jonne sen lomanodotusfiiliksissä tungin. Siitäpä se pikkuhiljaa alkaa taas rakentua.

Oppilaat saapuvat torstaina ja minulla onkin ilo ottaa vastaan itselleni ihan uudet kakkosluokkalaiset pikkutirpat. Pedagoginen katse on myös päässyt ruostumaan tässä kesän tiimellyksessä, joten sehän on myös reenattava kuntoon peilin edessä. On muuten erittäin tehokas.

En ole aikoihin opettanut kakkosluokkaa, mutta eipä hätiä. Minulla on pieni innokas mentori hyvinkin lähellä, joka on juuri käynyt kakkosluokan. F onkin jo jakanut minulle kuvisvinkkejä ja erilaisia tutustumisleikkejä ensimmäisiksi päiviksi. Nimikyltit, Ferrarileikki jne…

Digiloikasta puhutaan paljon, mutta tämä maisteri ei ole lopullista digiloikkaa vielä ottanut. Paperikalenteri on asia, josta en vain osaa luopua. Opettajan kalenteri on itselleni erittäin tärkeä työväline. Olen niin tottunut käyttämään sitä. Ei sitä mitkään Googlet tai muut korvaa. Itse kirjoitettuna asiat jäsentyvät päähäni huomattavasti helpommin. Kävipä tänä vuonna niinkin erikoinen asia, että lähettämäni aforismi päätyi sinne kansien väliin.

”Ajattele mitä sanot, ettet sano mitä ajattelet.” Siinäpä sitä ohjenuoraa aika moneenkin tilanteeseen tähän elontaipaleelle. Huomenna kello soimaan ja työpaikalle. Huhheijjaaa!!!

-Esko- 

Comments (16)

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply Nanna 5.8.2019 at 20:52

  Kivaa lukuvuotta!
  Ite aloitan ekaa kertaa kolmosten kanssa, liki 15 vuotta meni alkuopetuksessa.

  • Reply Esko 5.8.2019 at 21:44

   Kivaa lukuvuotta Nanna sinullekin!!! ☀☀🙏🏻🙏🏻

   • Reply HmL 5.8.2019 at 22:21

    Itse aloitan ip-kerhon ohjaajana. Jännittää yhtä paljon ellei enemmän kuin niitä pieniä kerholaisia.

    • Reply Esko 5.8.2019 at 22:34

     Elähän turhaan jännitä!! Hyvin menee, hyvin menee! ☀

 • Reply Emmi 5.8.2019 at 22:25

  Kivaa lukuvuotta Esko 😊 Varmasti mukavaa vaihtelua opettaa pikkuisia ♥️

  • Reply Esko 5.8.2019 at 22:34

   Kiitos Emmi! Joo, oikein mukavaa! 🙏🏻

 • Reply LiisaL 6.8.2019 at 08:10

  Ihan itse keksitty aforismi….ei ookkaan kuultu ennen missään. Jep, jep.

  • Reply Esko 6.8.2019 at 14:02

   Heippa LiisaL!
   Varmasti on kuultu ja tullaan kuulemaan jatkossakin. Kivaa viikkoa! ☀☀

 • Reply Muffin 6.8.2019 at 08:58

  Hyvää lukuvuotta! ☺️

  • Reply Esko 6.8.2019 at 14:03

   Kiitos Muffin! ☀

 • Reply Minttu 6.8.2019 at 09:35

  Hyvää uuden lukuvuoden alkua! Varmasti mukava olla vaihteeksi innokkaiden kakkosten kanssa:)

  • Reply Esko 6.8.2019 at 15:31

   Kiitos Minttu! ☀☀

 • Reply Merja81 6.8.2019 at 11:08

  Samaa sarjaa työhuoneeni lausahduksen kanssa:
  If nobody hates you, you`re doing something wrong 🙂

  • Reply Esko 6.8.2019 at 15:31

   Just hyvää sarjaa Merja! ☀ Ja totuudensiemen molemmissa.

 • Reply Aina jännittävä tilanne – E2O 4.2.2020 at 18:31

  […] on taas yksi virstanpylväs opeuralla saavutettu. On tehty työhaastattelu, on saatu aforismi opekalenteriin. Ehkä vielä joskus ne linnanjuhlat vuoden luokanopettajana, ehkä. Työhaastattelu on muuten yksi […]

 • Reply Esko Kyrö Linnan juhliin vuonna 2021 – E2O 24.11.2020 at 17:19

  […] Tämä on toteutunut. Vuoden 2019 vihreäkantisesta kalenterista löytyy ehdottamani mietelause: Ajattele mitä sanot, ettet sano mitä ajattelet. Tämä ei suinkaan ole itse keksimäni juttu. Jostain se on päähäni pinttynyt ja sinne se […]

 • Leave a Reply