Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Onko Esko-opettaja nillittävä käpykaartilainen? Miten minä nyt tämän muotoilisin?

27.4.2020

En ole epidemologi tai virologi, en voi vilkaista enkä haluakaan. Kirjoittamani tarinallinen juttu koulumaailman videopelistä sai aikamoisen kuhinan ympärilleen. Se niinsanotusti lähti kiertelemään ympäri maita sekä mantuja. Yritin omalla noin parinkymmenen vuoden koulumaailmakokemuksella antaa jonkinlaista realismia tuolta alakoulun sisältä. Huumoria tietenkään unohtamatta.

Kuvailemani peli on vaikea ja lähes mahdoton toteuttaa nykyisiä Koronan turvamääräyksiä noudattaen. En onneksi ole epidemologi, en virologi tai ministeri, joka joutuu tämän äärimmäisen haastavan päätöksen koulujen avaamisesta tekemään.

Eräässä yhteydessä luin vertauksen opettajan olevan nillittävä käpykaartilainen. Tiesin käpykaartilaisen liittyvän tuonne hieman erilaiselle taistelutantereelle ja näin Wikipedia kertoi: “Metsäkaartilla tai käpykaartilla tarkoitetaan Suomessa sodanaikaisia rintamakarkureita.” Tähän on nyt selvennyksenä sen verran sanottava, jotta olen käynyt toteuttamassa etäopetuksen lisäksi tiettyinä päivinä myös lähiopetusta ja mikäli koulut aukeavat, niin tietysti minä työni hoidan samalla omalaatuisella tyylillä, kun olen aina tehnyt. Käpylehmiä voi sitten rakennella pikkuoppilaideni kanssa vaikkapa käsityötunnilla kevätauringon paistellessa läheisessä metsikössä.

Tällä hetkellä tuota koekäytössä ollutta videopeliä pelataan lähiopetuksessa helpoimmalla tasolla. Entäs sitten, jos koulut aukeavat kaikille? Sitä ei sitten tiedä kuinka paljon tuota vaikeusruuvia kiristellään ja ennenkaikkea onko se turvallista? Keskustelu aiheen ympäriltä alkaa jo hieman tulemaan korvista ulos ja ehkäpä on nyt vain parempi keskittyä ihan muihin asioihin ja odotella hallituksen päätöstä. Syön vaikkapa noita tänään ostamiani Pätkismunkkeja. Ostin kilon.

Aurinkoista viikkoa!!

-Esko-

// Lainaus: Wikipedia //

Comments (2)

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Nimetön 28.4.2020 at 19:55

    Minun puolestani koulut saisivat olla kiinni myös toukokuun. Mitä siellä nyt enää, kahdella viimeisellä viikolla, tekee? Kerää oppilailta kirjat ja muut lainamateriaalit pois ja siivoaa pulpetin?

    • Reply Esko 6.5.2020 at 20:29

      Kiitos viestistä ja kivaa iltaa! ☀️

    Leave a Reply