Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , ,

Opettajien mahdoton tehtävä! Tässä pelissä on vain yksi elämä käytössä

24.4.2020

Tästä pelistä puhuu nyt lähes kaikki. Oli onni päästä kokeilemaan sitä jo testi- ja kehittelyvaiheessa. Levy ui sulavasti konsolin uumeniin. Itse otan hyvän asennon nojatuolistani. Avaan lasipullolimpparin ja nyt se on menoa. Mariossa olin todella hyvä. Loppuvastustajat talttuivat kovan harjoittelun tuloksena. Crash Bandicootissa Cortex tuottaa edelleen ajoittain päänvaivaa, mutta harjoittelulla oikeat näppäinyhdistelmät alkavat löytyä. Tässä seikkailupelissä hypätäänkin virtuaalisesti koulumaailmaan seikkailemaan. Taistellaan jotain näkymätöntä mörköä vastaan, jonka selästä kasvaa korvasieniä. Todella vaikea loppuvastustaja.

Noniin, pelissä voi valita monia eri hahmoja. On reppuselkäiset, rehtorit, koulunkäynninohjaajat, keittäjät, siistijät, koulusihteerit, psykologit, kuraattorit, vartijat, opettajat jne. Itse lähden ihan ammattini puolesta ratkomaan kenttiä opettajan roolissa. Äh, tälle hahmolle ei saa mitään suojavarusteita. Käsidesipullokin täytyy ostaa itse sovelluskaupasta. Yleensä en pelien sisältä tee mitään hankintoja, mutta olen lukenut, että tämä kannattaa ostaa. Karttakepillä huitominen ei tähän mörköön tehoa ja taikaloitsulle: muistetaan tintturat kaaahden metrin turvaväli, se vain nauraa räkäisesti.  

Pelissä täytyy hallita satoja reppuselkäisiä. Saada heidät noudattamaan täydellistä käsihygieniaa sekä noudattamaan suositeltavaa kahden metrin turvaväliä. Nämä kaikki tulee tehdä rajatussa kouluksi nimetyssä rakennuksessa. Painetaan starttia ja lähdetään kokeilemaan. Näin lähtökohtaisesti kuulostaa todella vaikealta seikkailulta. Ensimmäisessä radassa reppuselkäiset saapuvat kouluun etäopetusjakson jälkeen. Nyt täytyy olla tarkkana ettei kukaan mene tervehtimään pitkän tauon jälkeen niitä tärkeitä luokkakavereita liian lähelle. Ei prkl! Siellä Antero kerkesi heittää jo yläfemman ja vihreä energiamittarini sai ensimmäisen kolauksen.

Saavutaan sisälle ja naulakoille. Siellä ovat linolevytekniikalla toteutetut nimikyltit noin kymmenen sentin päässä toisistaan. Tämä ensimmäinen kenttä on jo melkoisen haastava. Reppuselkäiset asettelevat ulkovaatteitaan porrastetusti ja kaikkien sisälle ohjaaminen on kestänyt noin puolisen tuntia, ei menetyksiä energiamittarissa. Jes! Siirtyminen käsienpesualtaalle ja koko ajan täytyy muistaa se turvaväli. Tila alkaa loppumaan kesken, mutta Kalle Käärmejono mutkittelee ympäri koulua minun samalla laulaen jokaisen kohdalla kaksikymmentä sekuntia kestävää käsienpesulaulua. Kappaleeksi pelissä valikoitui Fröbelin palikoiden Meidän laivassa. Alkaa tulemaan korvista ulos toukokuun loppupuolella. Siinä on iiiiso reikä pohjassa. Sinikan kohdalla loppui saippua, joten energiamittari ohenee.

Selvisin toiseen kenttään ja tässä onkin alkamassa matematiikan oppitunti. Laitoin alussa aivan vahingossa tasoksi extra hard. Edessä onkin uusi ja uljas avoin oppimisympäristö. Samassa tilassa kokoontuu noin kuusikymmentä reppuselkäistä ja kahden metrin turvavälin säilyttämiseksi helpoimmalla tasolla olisi päässyt toteuttamaan tämän Messukeskukseen. Nyt ollaan extra hardilla ja energiamittari kokee jälleen kolauksen. Nyt se on jo keltaisella. Pauli on unohtanut penaalin kotiin ja lainakynät käyttöön. Kärkien pureskelua en huomaa ja yhtäkkiä se onkin jo Nelliinan kädessä. Ope saanko mennä vessaan? Kysyy Rauli, Kake ja Anniina. Joo, mutta muistakaa se Meidän laivassa, meidän laivassa ja kaksikymmentä sekuntia käsien pesua. Tämä on vaikea peli. 

Kolmoskenttään lähdetään jo energiamittarin ollessa siis keltaisella. Pliiiing, kellot soivat ja siirrytään välitunnille. Jes, löydän salakätköistä ensimmäisen turvavarusteen, neonkeltaisen heijastinliivin. Näytän jo vähän supersankarilta ja lähden ulos pitämään huolta siitä turvavälistä. Reppuselkäisiä vilisee ympäriinsä ja eihän tästä liivistä ole tässä pelissä yhtään mitään hyötyä. Pekka, Kanerva ja Unto ovat innostuneet ottamaan juoksukilpailun ja tietysti valitsivat taistelutantereeksi sora-alustan. Loppukirissä Unton jalat sotkeutuvat hieman hätäisesti solmittuihin kengännauhoihin ja polvihan siinä aukeaa. Verta vuotava haava polvessa. Nyt on pakko jälleen käydä sovelluskaupassa ostoksilla. Teleskooppivarrella asettelen Hansaplastin paikoilleen. Lohduttelen itkevää pikajuoksijaa kahden metrin päästä.

On aika siirtyä ruokailuun ja neloskenttään. Tämä on joidenkin tietojen mukaan yksi pelin vaikeimmista radoista. Samoilla ottimilla reppuselkäiset napsivat keittäjien loihtimia herkkuruokia. Sami maistaa hieman toisiinsa kiinnittyneistä juustoista. Ei ole samaa kuin kotona, joten hän laittaa sen takaisin tarjolle. Mittarit punaisella. Annukalla on heinäallergiaa ja näen jo kaukaa, kun aivastus on tulossa juuri siinä makkarakastikkeen kohdalla. Supersankarimaisesti otan jättimäisiä loikkia, mutta on liian myöhäistä. Jättimäinen aivastus ja hidastettuna pieni räkäklöntti lentää kaaressa ja uppoaa sinne ruskeaan kastikkeeseen. GAME OVER!

Aivan helvetin vaikea peli. Lähes mahdoton, mutta joku tämänkin varmasti pystyy ratkaisemaan. Ei tämmöisiä muuten tehtäisi. Super Mariossa sai lisäelämiä. Crash Bandicootissa sai lisäelämiä. Tässä pelissä on käytössä vain yksi elämä. Toivottavasti Lee Anderson, Sandy Marin ja kumppanit tekevät järkeviä ja kaikkien terveyden kannalta oikeita ja viisaita päätöksiä. Onneksi tämä oli vain kuvitteellinen videopeli ja sekin vasta testiversio.

Ihanaa viikonloppua!!

-Esko-

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Anu 24.4.2020 at 20:13

  Huippua Esko! Ollaan muuten vuosikurssikavereita Kajaanista :-)! Tämän jaan seinälläni – ihan huippu! Tsemppiä etäilyyn & yleensä elämään ja kevääseen! Olet huipputyyppi!
  T. Anu Kuopiosta

  • Reply Esko 24.4.2020 at 23:02

   Moikka Anu!
   Oi, Kajaani. En ole sitten muuttoni siellä käynytkään. 🙋🏼‍♂️
   Ihanaa kevättä sinullekin ja tsemppiä etäilyyn myös Kuopioon.

 • Reply Ope 24.4.2020 at 22:35

  Laitappa tämä menemään opetusministerille privana!

  • Reply Esko 24.4.2020 at 23:00

   Iltoja, iltoja!
   Uskoisin, että tämmöisen erikoisen ukon erikoistarinat eivät mene hänellä juuri tällä hetkellä prioriteettilistalle kovinkaan korkealle. ☺️ Kivaa viikonloppua!!

 • Reply Heidi 25.4.2020 at 11:11

  Loistava!

  • Reply Esko 25.4.2020 at 19:58

   Oi, kiitos Heidi! ☀️☀️

   • Reply LottaVee 25.4.2020 at 20:58

    Illan naurut 😂-kaikesta huolimatta-
    Kiitos!
    Lotta-ope

    • Reply Esko 25.4.2020 at 21:05

     Se on Lotta-ope välillä hyvä, jotta naurattaa…😂 Kivaa iltaa!

 • Reply Kaitsu 26.4.2020 at 00:41

  Enpä ole piiiitkään aikaan näin makeasti nauranut. 😅Normipäivä loppukevään, jos Sandy niin päättää. En ole kyllä noilla säännöillä ennen pelannut. Vähän jännittää, miten sitä pärjää.

  • Reply Esko 26.4.2020 at 08:47

   Huomenta Kaitsu!
   No, sehän on pärjättävä. Kaikki otetaan vastaan, mitä on tulossa. Hyvä, että voi hieman mielikuvaharjoitella. Aurinkoa sunnuntaihin! ☀️

 • Reply Piitsu 26.4.2020 at 09:58

  Go Esko!!! 🤛
  Samassa opeveneessä ollaan! Ei mitään järkeä, ei sitten pienintäkään järkeä. Ja silti – näillä mennään!

  • Reply Esko 26.4.2020 at 11:32

   Moro Piitsu!
   Näillä mennään, näillä mennään. Aurinkoa sunnuntaihin…☀️☀️

 • Reply Onko Esko-opettaja nillittävä käpykaartilainen? Miten minä nyt tämän muotoilisin? – E2O 27.4.2020 at 19:22

  […] ole epidemologi tai virologi, en voi vilkaista enkä haluakaan. Kirjoittamani tarinallinen juttu koulumaailman videopelistä sai aikamoisen kuhinan ympärilleen. Se niinsanotusti lähti kiertelemään ympäri maita sekä mantuja. Yritin omalla noin […]

 • Reply Negapeli Delta ja terveysturvallista lukuvuotta – E2O 10.8.2021 at 20:30

  […] Tämän vanhan pelin tuotanto aloitettiin uuden ja ihmeellisen edessä. Nyt on tullut kuitenkin aivan uusi versio, jota ei kyllä ensimmäisten kaavailujen mukaan pitänyt julkaista Suomessa ollenkaan. Kyllä se jostain tänne kotimaan markkinoille kuitenkin rantautui: Negapeli Delta. Pelin ideana on seikkailla koulumaailmassa, jota sekoittaa edelleen sama pallo, jonka selkää ne torvisienet koristavat. Pelin suurimpina sankareina seikkailevat lapset. He ovatkin sen sankariviittansa ansainneet. Lähdetäänpäs siis kokeilemaan. […]

 • Leave a Reply