Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Huomenna alkaa koulu. Isällä ja tyttärellä

9.8.2017

” Tuossa istuu Esko. Esko on semmoinen luova kaveri. ” Jotenkin näin kollegani esitteli minut koulumme uusille opettajille. Tätä luovuuttani käytin, kun tuunasin itselleni iltalampun. Iltalampun, joka valaisee tuossa televisioni alla. Käväisin kesällä Design-museossa ja sieltä tarttui mukaani Harri Koskisen Block-valaisin. Block-valaisin mallia mini. Ja niin se olikin. Ihan liian mini tuohon suunnittelemaani paikkaan. Kollegani mielestä luovana miehenä katselin ympärilleni ja ikkunalaudallani oli tuommoinen vanha Tigerin “kehikko”. Lamppu syttyi päässäni, (heh, sopipa hyvin tähän.) ja laitoin Blockin tuonne kehikkoon. Sinnehän se mahtui juuri sopivasti. Ja nyt se on kuin tehty televisioni alle.

Joskus sitä pohtii, että kuinka moni ikäiseni mies tuunailee asunnossaan iltavalaisimia? En tiedä, mutta huomenna tuunaillaan taas töissä nimikylttejä ja opekalenterin kansikoristeita. Huomenna on monella lapsella suuri päivä elämässään. Se päivä, joka tapahtuu ihmisen elämäntaipaleella tasan yhden kerran. Alkaa koulu. Alkaa se matka, joka kestää useita ja useita vuosia. Huomenna kouluun menee isä. Huomenna kouluun menee myös tytär. Toinen ensimmäistä kertaa. Merkittävä etappi pienen ihmisen elämässä. Toinen on käynyt hieman useammin, joten ei enää ihan niin merkittävä etappi isomman ihmisen elämässä.

Nyt videopuhelu tulevalle reippaalle ekaluokkalaiselle. Ekaluokkalaiselle, joka laittaa huomenna päähänsä sen “keltanokka liikenteessä”-lippiksen. Ollaan me autoilevat aikuiset tarkkana, koska näitä pieniä keltanokkia vaeltelee siellä kaduilla niiden lähes itsensä kokoisten reppujensa kanssa. Aikamoisen aasinsillan kautta hyppäsin iltalampun tuunaamisesta koulun aloitukseen. Noh, illalla lamppu ja televisio päälle. Leffa pyörimään ja ajoissa nukkumaan, että on sitten pirteä opettaja vastassa oppilaitaan.

Tsemppiä huomenna kouluun suuntaaville. Pienille ja isoille!!

-Esko-

Comments (13)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Inkuli 9.8.2017 at 19:44

  Tsemppiä huomiseen! Täällä yx “ruuhkatukka” (takajeejee) odottaa 6. luokan alkua…viimeinen vuosi ala-astetta…hurjaa!!!

  • Reply Esko Kyrö 9.8.2017 at 22:44

   Takajeejee, takajee…:) Kyllä, niin se aika vierii. Kiitos, niin kiva mennä!!

 • Reply Nippe 9.8.2017 at 20:22

  Täälläkin tytär aloittaa eka luokan ensi viikolla.????
  Äitiä varmaan jännittää enemmän…ja eniten koulumatkat.
  Onnea syksyn aloitukseen!
  Ja hieno on lamppu????

  • Reply Esko Kyrö 9.8.2017 at 22:45

   Kiitos ja hirmuisesti tsemppiä teille. Pienelle ja isommalle…:)

   • Reply Nippe 12.8.2017 at 21:53

    ????

 • Reply Siiri Kiviharju 9.8.2017 at 21:22

  Block valaisin on hyvä ostos. Ostin omani 16 -vuotiaana ja se on jokaisessa kodissani aina löytänyt paikan. Kivasti yhdistit omasi!

  Koulun aloitukseen onnea ja menestystä. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 9.8.2017 at 22:46

   Kiitos Siiri!
   Joo. Tykkään tuosta kovasti. Ja yleensä pyrin hankkimaan juurikin tuotteita, jotka ajattomuutensa takia voivat seurata mukana asunnosta toiseen.

 • Reply Tätioranssi vaan 9.8.2017 at 22:05

  Äitejä isejä ja kaikki jännittää. Voi kun koululaiset, isot ja pienet saisivat koulumatkansa turvallisesti kulkea. Laitathan viestin kun olet koulussa? Että tiedä että olet perillä.

  “Äiti, mä oon jo 16v, enkä ekaluokkalainen! ” mutta silti, huoli on silti. Uusi matka, uusi pysäkki..

  Huoli ei häviä.

  Hauskaa koulunalkua kaikille sinne!

  • Reply Esko Kyrö 9.8.2017 at 22:47

   Kiitos O, myös kaikille sinne!
   Huoli varmasti pysyy, joskin varmasti hieman muuttaa muotoaan, ehkä…:)

 • Reply Heidi 10.8.2017 at 21:54

  Oli hyvä fiilis palata kouluun ja nähdä taas oppilaat. Rentoutuneesta olotilasta lomalla kertonee myös se, että kaikki tunnukset olivat hetken aikaa ihan hukassa. Pienellä kaivelulla ne sieltä päästä palautuivat 🙂 Huomenna pääsen tutustuttamaan 6-luokkalaisia ruotsin kieleen heti aamulla tuplatunnilla ruotsia. Tästä se taas lähtee… 🙂 mukavaa viikonloppua!

  • Reply Esko Kyrö 10.8.2017 at 23:23

   Kiitos, samoin sinulle Heidi!
   Ja oikein hyvää alkanutta lukuvuotta sekä ruotsin tuplatuntia…????

 • Reply Alli 10.8.2017 at 23:31

  Tätä opea jännitti valtavasti tänä syksynä; uusi koulu ja uudet oppilaat! Turhaanpa jännitin, hauskaa oli! Tosin joku taisi opehuoneessa mainita, että on 10 viikkoa seuraavaan lomaan… ???? Mainiota uutta lukuvuotta!

  • Reply Esko Kyrö 10.8.2017 at 23:54

   No, niinpä!…Turhaan, aivan turhaan taisi laulaa Hallikainenkin. Kiitos, samoin sinulle Alli!…????✌

  Leave a Reply