Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Juuri nyt onnellisuus koostuu

8.8.2017

Minä tiesin tämän. Minä niin tiesin tämän. Ystäväni lähetti eilen Facebook-seinälleni linkin Hesarin juttuun, jonka otsikossa oli mainittu, että siivoojan palkkaaminen ja noutoruoka tekevät onnelliseksi. Jutussa, joka perustui kansainväliseen tutkimukseen oli muitakin vinkkejä, joilla voit tehdä syksystäsi paremman. Vinkkejä, joilla voit kontrolloida ajankäyttöäsi ja tätä kautta vähentää arjen mahdollista stressiä. Syksyhän ei ole vielä käsillä, mutta myönnettävä on, että yllättävän nopeasti se sieltä hiipii luoksemme. Loka- ja marraskuu eivät kuulu suosikkikuukausiini. Tai miksei kuuluisi? Itsehän sitä oman elämänsä rakentaa. Itsehän sitä voi tehdä myös noista kuukausista mieluisia. Noita Hesarin kirjoituksen otsikossa mainittuja asioita olenkin jo kokeillut. Jälkimmäistä hyvinkin ahkerasti.

Olen ihminen, joka ei nauti ruoanlaitosta. En sitten ollenkaan. F:n ollessa luonani toki teen perusruokia, mutta yksin ollessani en kokkaa juuri koskaan. Tämä ei ole todellakaan mikään ylpeilyn aihe. Ei vaan ole minun juttuni. Noutoruoka ja ulkona syöminen tekevät minut onnelliseksi. Nyt se on tutkimuksessakin todettu, joten jatkan tällä hyväksi havaitulla linjalla. Kyllä, hyvällä omalla tunnolla.

Siivoaminen nyt tuskin on hirveän monen ihmisen lempipuuhaa. Muutaman kerran käytin siivoojaa vanhassa asunnossani. Olihan se luksusta palata töistä kotiin. Täysin puhtaaseen kotiin ja oli vielä suklaakonvehdit pöydällä sekä kortti, jossa luki: Tervetuloa! Eihän tämäkään ole välttämättä ylpeilyn aihe, ettei mielellään jaksaisi minikaksiotaan siivota. Nyt se on tutkimuksessakin todettu. Täytyy siis tilata vesisateen piiskatessa ikkunoihin siivooja kotiin. Kyllä, hyvällä omalla tunnolla.

Kirjoituksessa oli lueteltu myös muita asioita, joilla teet syksystä paremman ja mahdollisesti onnellisemman. Oli penkkiurheilua, seksiä, lempimusiikkia ja halauksia. Nuo asiat varmasti vaikuttavat mieleen positiivisesti vuodenajasta riippumatta. Ajellessani tänään töistä kotiin mietin juttuja, jotka juuri nyt tuottavat minulle hyvää mieltä, onnellisuutta.

 • Videopuhelut pikkumimmin kanssa.
 • Hyvä ja miellyttävä työ sekä työpaikka.
 • Onnistunut parturikäynti eilen.
 • Oma asuntoni ja uudet satiinilakanat.
 • Spotifyn Acoustic covers-soittolista.
 • Kuntosalikauden aloitus ja infrapunasauna.
 • Pimenevät illat ja iltaiset autolenkit.
 • Ystävät.

Tänään sain uuden opettajan päiväkirjakalenterin. Tuo pitää sisällään hienoja mietelauseita, joista tähän loppuun on hyvä laittaa lainaus Ernest Hemingwaylta: ” Onni! Voi se on yksinkertaista! Se on hyvä terveys ja huono muisti.”

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen Lähde: HS 7.8 //

Comments (4)

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Maarit 8.8.2017 at 21:34

  Meidät on piiskattu ajatukseen,ettei elämisestä selviä helpolla tai jos selviää,se on huono asia…harkinnut siivouspalveluja…Itse asiassa Instagramissa tarjoutui muutama nuori jeesaamaan siivouksissa. Mutta voiko luottaa? That’s the question…?

  • Reply Esko Kyrö 8.8.2017 at 21:43

   Aina kannattaa kokeilla…✌????

 • Reply Heli 8.8.2017 at 22:56

  Voisin siivota, jos joku raivaisi ensin nuo ylimääräiset vaatteeni pois sohvalta ja tuolilta 😀

  • Reply Esko Kyrö 8.8.2017 at 23:11

   Iltaa Heli!
   Täällä täysin sama ongelma!…????????

  Leave a Reply