Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Kyllä äiti osaa

7.8.2017

Yksi kesän tavoitteistani oli viimein saada asuntoni valmiiksi. Jes, ja siinä lähes (huom. lähes) onnistuin. Eihän se varmasti koskaan ole valmis, mutta pääpiirteittäin kaikki alkaa olla paikallaan. Tässäpä on jo alkanut hautua muutamia uudistusideoitakin päässäni. Nuo olisi ehkäpä ollut järkevämpi toteuttaa ennenkuin tuon tavaroitani sisälle. Asuntoni, kun oli muutaman viikon tyhjillään ennen muuttoani. Valkoinen lattia on hieman haastavahko tehdä huonekalujen ollessa paikoillaan. Jätetäänpäs tämä siis vielä hautumaan. Vai onkohan valkoinen lattia jo menneen talven lumia? En tiedä. Keittiön tiskialtaan ja kaappien välitilan voi toki laatoittaa ja yhden seinän maalata ilman sen suurempia ongelmia. Otetaan tavoitteeksi, ennen joulua.

Ottaessani oman asunnon hankinnan puheeksi äitini kanssa. Sanoi hän jo silloin, että saako hän hankkia minulle matot asuntooni? Tietystihän se sopi. Itse en matoista ymmärrä juuri mitään. Sen tiedän, että niitä halvimpia joudut imuroimaan jatkuvasti ja ne keräävät likaa aivan mielettömästi. Pesulassa pesu maksaa enemmän kuin itse matto. Äidilläni on hyvä maku ja hän on kyllä ajan hermoilla oleva mummeli, joten annoin hänelle täysin vapaat kädet. Nähdessäni hänen valintansa ei tarvinnut muuta kuin kiittää tuhannesti. Persialaiset matot sopivat asuntooni täydellisesti. Kyllä äidit osaavat.

Wikipediasta kurkkasin, että maailman vanhin persialainen matto on noin 2500 vuotta vanha. Löytynyt jäälohkareen sisältä eteläsiperialaisesta haudasta. Nämä minun mattoni tuskin säilyvät ihan yhtä kauaa ja ei välttämättä tarvitsekaan. Kauan ne kuitenkin varmasti kestävät ja ovat todella ajattomia. Sopivat asuntoon kuin asuntoon ja tulevat varmasti seuraamaan minua elämäni taipaleella. Samalla taipaleella mukana kulkevat myös äidiltäni saamani rautatuolit ja isoäitini vanha keittiöntuoli. Huonekaluissa säilyy henki ja se on hieno asia se.

Kiitos äiti!

-Esko-

// Matot saatu äidiltä. //

Comments (12)

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Nanna 7.8.2017 at 20:47

  Hienon näköistä!!! Lisää sisustus kuvia please…. Ja noi matot on tosiaan ihanat. Kiva väri läiskä, imee ääniä ja tuntuu jalkojen päällä pehmoiselta (tai tytön siinä maatessa). Hyvä valinta. Klassikoja

  Nanna Santa Monicasta

  • Reply Esko Kyrö 7.8.2017 at 23:03

   Iltaa Nanna sinne Santa Monicaan!
   Kyllä, nuo matot ovat ihan huiput. Ja vieläpä täyttävät nuo kaikki mainitsemasi asiat…:) Täytyypäs nyt alkaa siis napsia kuvia asunnostani. Nyt niitä voi jo ottaa, kun on kamppeet jotenkin paikallaan. Mukavaa viikkoa!!

 • Reply Katja 8.8.2017 at 00:55

  Äidit ❤

  • Reply Esko Kyrö 8.8.2017 at 07:37

   Todellakin…✌

 • Reply sofia 8.8.2017 at 01:28

  sulla on niin kiva koti! monta elementtiä, jotka haluan omaan tulevaan, uuteen kotiini myöskin. nuo matot on ihan superjees, onko niiden alkuperä jäljiteltävissä?

  • Reply Esko Kyrö 8.8.2017 at 07:38

   Huomenta Sofia!
   No, kiva kuulla. Tykkään kyllä itsekin kovasti. Alkuperästä en valitettavasti tiedä sen enempää. Aurinkoista viikkoa…????????

 • Reply Outi 8.8.2017 at 12:02

  Äideillä on jo niin vankka sisustamisen taito takana, että heitä voi tässä asiassa kutsua jo mestareiksi. Upeat matot sinulla, hyvä teidän mamma!

  • Reply Esko Kyrö 8.8.2017 at 21:45

   Kiitos ja näemmä!!…✌ Kivaa viikkoa Outi!!

 • Reply minttu 8.8.2017 at 13:22

  Onnea äidillesi mahtavista matto hankinnoista ! Niin upeat matot!! Ihastuttava, tunnelmallinen koti. Sisustuspostaukset olisi kyllä tosi kivoja 🙂 Iloista arjen alkua!

  • Reply Esko Kyrö 8.8.2017 at 21:45

   Kiitos Minttu!
   Tykkään kyllä tästä pikkukodistani hirveästi. Varmasti tulee juttuja lisää sisustuksesta…✌ Hyvää arkea sinullekin!!

 • Reply Elva 9.8.2017 at 14:23

  Komppaan Minttua????

  • Reply Esko Kyrö 9.8.2017 at 22:44

   🙂

  Leave a Reply