Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

“Rakkaudessa ja shoppailussa kaikki on sallittua…”

8.11.2017

Eilen illalla harrastin mielikuvamatkailua rakkaassa kotimaassamme. Te tarjositte siihen mukavan mahdollisuuden, kiitos. Kommentoitte ahkerasti eilistä kirjoitusta ja oikeassa olin. E2O-blogia luetaan todellakin ympäri Suomea. Salla, Lempäälä, Oulu, Savonlinna ja monia monia muita. Lueskelin vastauksianne ja samalla matkustin mielessäni kyseisiin kaupunkeihin sisältyviin tunnelmiin. Lähes kaikissa paikoissa olin käynyt ja lähes kaikkiin liittyi muistoja ja oli kiva palata niihin hetkiin. Oulussa söin rössypottua, koska luulin sen olevan röstiperunaa. Hymyillen vetäsin lautasen tyhjäksi ja kehuin makua tarjoilijalle. Lappeenrannassa olen pelannut useita koripallo-otteluita. Kakkosdivisioonassa pelatessani peli alkoi aina arkitiistaina kello 20:30 Kourulan palloiluhallissa. Ei ollut se vuoden toivotuin vieraspeli. Olisihan näitä muistoja vaikka kuinka paljon.

Elämäni aikana olen asunut vähän ympäri Suomea ja on ollut hienoa nähdä erilaisia kaupunkeja, vaikkei kaikista ihan tuoreita muistikuvia olekaan mielessä.

ORIMATTILA (asukasluku 16276)

Siellä asustelimme kolme ensimmäistä vuottani punaisessa kerrostalossa silloisen oikeustalon takana. Tuosta ajasta ei kovinkaan tarkkoja muistikuvia ole mielessä. Orimattilalla on aina paikka sydämessäni, koska siellä sijaitsee edelleen itselleni hyvin tärkeitä paikkoja ja sukulaisia tulee käytyä morjestamassa vuosittain. Orimattilan Jymyssä pelasin hienoja kausia koripalloparketilla. Orimattilan urheilutalolla olin myös todistamassa Raptorin konserttia, kun vuonna 1992 Orimattilasta tuli kaupunki. Kaupunki, jossa sijaitsee todella hyvällä sloganilla itseään mainostava Suomen suurin outlet, Megamyyntiareena. “Rakkaudessa ja shoppailussa kaikki on sallittua.

JOENSUU (asukasluku 76562)

Isäni työn perässä muutimme Pohjois-Karjalan sydämeen, Joensuuhun. Niskakadulla, siellä valkoisessa kerrostalossa kioskia vastapäätä asuimme. Koulutaipaleeni alkoi Kanervalan koulussa. Ensimmäisen diskoni tanssin kivipestyissä farkuissani kyseisen koulun liikuntasalissa. Pyysin hitaasta kymmenen markkaa, jonka kuitenkin jouduin nöyränä poikana palauttamaan tanssipartnerilleni. Kyllä siinä nolotti pientä parkettien partaveistä, kun vanhempien kanssa vietiin sitä vihreäoranssia seteliä tytön kotiovelle.

Joensuuhun muutin uudestaan pelailemaan koripalloa ja samalla suoritin Itä-Suomen liikuntaopistossa erityisryhmien liikunnanohjauskurssin. Tuolta kurssilta parhaana muistoina mieleeni on jäänyt se ratsastustunti. Muiden hevoset vetelivät nättiä ympyrää, mutta minun heppa suuntasi suoraan laitamainoksille ja alkoi niitä rouskutella. Neitsytratsastukseni ei mennyt, kuten saduissa. Prinssi valkoisella ratsullaan…joka söi Joensuun Osuuspankin laitamainoksia. Joensuussa tulee käytyä aina kerran vuodessa. Se heinäkuinen viikonloppu on aina yhtä mukava. Kaikki tutut ja laululavan tarjoamat puitteet. Ilosaarirock, nähdään taas ensi kesänä.

LAHTI (asukasluku 119 395)

Joensuusta muutimme Lahteen, siirtyessäni neljännelle luokalla Lotilan kouluun. Asuimme ihan keskustassa. Asunnossa, jossa oli kokolattiamatot, kylpyamme ja jostain syystä jättimäinen kassakaappi. Tuolta Lotilan koulun luokalta olen saanut ystäviä, joihin pidän edelleen lähes päivittäin yhteyttä. Muistan kuinka jouduin ottamaan paikkani luokan poikien keskuudessa. Tämä tapahtui välitunnilla ja jalkapallokentällä. Kolme maalia riitti vakuuttamaan Tuomaksen, Akin ja kumppanit. Täydellisellä vapaapotkulla aukesi paikka porukkaan. Niin ja se eturivin Sanna. Sanaakaan en hänelle uskaltanut sanoa, nyt jo uskaltaisin.

Lahtea pidän edelleen toisena kotikaupunkinani. Hyvin tärkeä paikka ja vanhempani asuvat siellä edelleen. Todella suuri osa ystävistäni asuu siellä edelleen. Siellä oli pikkumimmin hyvä ottaa ne ensimmäiset askeleensa. Rivitalo- ja farmariBemarihaaveideni toteuttamiseen Lahti tarjosi oivan ympäristön. Oli grilli ja takapiha. Grilli myytiin naapurille. Onkohan vielä toiminnassa?

KAJAANI (asukasluku 37 304)

Teppana, Osmonkatu, Niskantie, opettajankoulutuslaitos, Kalpea kukko ja keskustan S-market. Teppana on muuten todella hauskasti nimetty kaupunginosa. Kajaanissa aloitin opettajanopintoni ja enpä voisi tällä hetkellä olla kiitollisempi, että pakkasin kamppeeni ja muutin Kainuuseen. Kajaani oli itselleni täysin vieras kaupunki, mutta nopeasti tuli tutuksi ja vuodet siellä olivat kyllä oikein mukavia ja opettavaisia. Tästä suuri kiitos kuuluu silloiselle tyttöystävälleni, jonka kanssa orientoituminen kaupungin saloihin onnistui oikein vaivattomasti.

En ole muuttoni jälkeen käynyt Kajaanissa kertaakaan. Olisi kiva mennä käymään. Opettajankoulutusyksikkö on lakkautettu ja onkohan Kalpeaa kukkoa tai Bepoppiaankaan enää olemassa? Niin tai Makuunia, josta on haettu aika monet leffakarkit. Hyppyrimäkikin räjäytettiin. Asuin muuten juuri sinä vuonna Kajaanissa, kun Hokki voitti jääkiekon Mestiksen mestaruuden. Torilla tavattiin ja muistan tähtihyökkääjä Teemu Virtalan pinkit aurinkolasit aina, niin ja ne Nikoskelaisen tanssiliikkeet. Hienoja aikoja. Täytyykin siis laittaa ensi kesän tavoitteeksi tehdä reissu Kainuuseen.

HELSINKI (asukasluku 642 045)

Täälläpä sitä asustellaan. Saapa nähdä viekö tie vielä jonnekkin…

Aikahan sen näyttää.

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

// Otsikon lainaus: Megamyyntiareena, Orimattila. Asukasluvut: Wikipedia //

Comments (24)

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply Satu 8.11.2017 at 21:01

  Seurataan myös Veneziasta, Italiasta ????! Ei siis Lahen Venetsiasta ????

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2017 at 21:20

   Wau!!! Terveisiä Veneziaan. Lahen Venetsia huomattavasti tutumpi…????✌

 • Reply Muffin 8.11.2017 at 21:16

  Kunpa eturivin Sanna ilmoittautuisi kommenttiboxissa.. 🙂

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2017 at 21:19

   No, se olisi kyllä aikamoinen homma…????????

 • Reply Mima 8.11.2017 at 21:35

  Tervetulloa Kajjjaaniin! Kukko ja Makuuni löytyy edelleen 🙂

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2017 at 21:48

   Ai, mahtavaa. Onko Kukko siellä keltaisen (muistaakseni) sisäpihalla ja Makuuni siinä S-marketin lähistöllä?…No, oishan se tultava…⭐

   • Reply Mima 9.11.2017 at 06:34

    Kukko sijaisee edelleen ns. Luotikujan välikössä jossa monta muutakin kapakkaa. Ja Makuuni siellä toisessa välikössä Kauppakadun toisella puolella. Suurin mullistus keskustassa viime vuosina lienee Anttilan loppuminen.

    • Reply Esko Kyrö 9.11.2017 at 21:02

     Pakkohan sinne olisi Mima päästä. Mitä lienee siellä hienolla kampusalueella?…✌

 • Reply Emmi 8.11.2017 at 21:59

  Ilosaarirock❤️

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2017 at 22:12

   No Ilosaari on niiiiiin…❤❤❤❤????????

 • Reply Moro 8.11.2017 at 22:00

  Minäki luen joka ilta ja oon hiukan oulua pohojosemasta, keskesltä sivistyksen syvvää kehtoa haukiputtaalta.

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2017 at 22:13

   Kiva kuulla Moro! Haukiputtaalla en ole ehkä käynyt. Opiskelukaverini taisi olla sieltä…???????? Terveiset!!

 • Reply jenni 8.11.2017 at 22:02

  Olipa kiva lukea Kajaanista, kun itsekin siellä asunut ja ihanat muistot jäänyt 🙂 Muuttoni jälkeen olen pari kertaa siellä käynyt viikonloppureissuilla. Käyhän ensi kesänä Kainuussa!

  • Reply Esko Kyrö 8.11.2017 at 22:14

   Iltoja Jenni! No täytyisi kyllä mennä!! Roadtrip Suomessa ois just hyvä…????????

 • Reply Jankkuliini 8.11.2017 at 23:38

  Toinen jyväskyläläinen ilmoittautuu kanssa… Alkujaan oon sieltä hyppyrimäkikaupungista, Lahest. Siellä kaupungissa on muuten kaks ihan huippujuttua, jota ei oo missään muualla niin hyvää. Nimittäin torin keitinpiirakat ja niinkin tuikitavallinen juttu kuin raanavesi!!! Niin hyvää vettä en oo missään muualla juonut. Ja ne Helmin keitinpiirakat on legendaarisia ja vievät kielen mennessään! Jyväskylän plussia on kävelykatu ja kiva yliopisto, jonka myötä tulee sellainen nuorekas fiilis koko kaupunkiin.
  Kiva oli lukea sun fiiliksiä ja muistoja eri kaupungeista! Ihana! Kivaa marraskuuta edelleen!

  • Reply Esko Kyrö 9.11.2017 at 21:00

   Heippa Jankkuliini!
   Keitinpiirakat on niiiiin hyviä ja juuri sen suloisen mummelin. Munariisi, ah! Kiva kuulla ja mukavaa marraskuuta sinullekin!…????????

 • Reply Matilda 9.11.2017 at 09:41

  Orimattilan ”orkkarit”, nehän ne kerrostalot 🙂 Itsekin siellä asunut aikani, myös Lahdessa asustellut ja mökki löytyy Pohjois-Karjalasta, ihan Joensuun kupeesta 🙂 Nykyään lueskelen blogia Oulusta käsin!

  • Reply Esko Kyrö 9.11.2017 at 21:02

   No, meillähän on Matilda aika samanmoiset meiningit…???????? Ouluun terkut!

 • Reply Maiju 9.11.2017 at 10:26

  OMG: Ollaan oltu samalla Raptorin keikalla. Ikimuistoista! Ja kaupungiksi tulon kunniaksi vieläpä ilotulitus! Suomen rumimmaksikin valitulla paikkakunnalla vietin ensimmäiset 18 ikävuottani.

  • Reply Esko Kyrö 9.11.2017 at 21:03

   Hieno kaupunki Maiju ja hieno keikka vuonna 1992…⭐⭐⭐ Tuleeko vielä käytyä?

   • Reply Maiju 10.11.2017 at 16:36

    Isänpäivänä seuraavan kerran. Hyvää isänpäiväviikonloppua sinulle!

    • Reply Esko 11.11.2017 at 13:48

     Kiitos, samoin sinulle!!…⭐⭐

 • Reply Minä en ole aikuinen! | E2O 21.12.2017 at 18:36

  […] Pluspisteitä oli luvassa esimerkiksi Aalto-maljakosta, sienestyksestä, Pariskunta-illallisista, kaasugrillistä, onnistuneesta illasta ilman seksiä, kävelysauvoista ja ties mistä aikuisuuden tuulahduksista. […]

 • Reply …tuli luokanopettajia, yhteishuoltajaisiä, autokauppiaita | E2O 13.1.2018 at 14:27

  […] mukaan tapaamaan tuttuja vuosien ja vuosien takaa. Hienoa, että tämmöisiä järjestetään. Kajaanissakin olisi ollut mahdollista tavata opettajankoulutukseni vuosikurssin ystävät viime keväänä. […]

 • Leave a Reply