Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

Mikä sinkkuelämässä ahdistaa?

13.12.2017

En puhu nyt siitä supersuositusta televisiosarjasta. Ei siinä ahdista mikään. Sehän on hyvin viihdyttävää hömppää ja itse voin myöntää pitäväni niistä valkokankaalle tuotetuista elokuvista. Tämä elämä, kun ei ole aina televisioviihdettä. Tai on minun elämäni ollut yhdeltä ajanjaksolta myös televisiosarja. No, olipas kömpelö aloitus. Sinkkuelämästä olen kirjoittanut paljon ja tulen varmasti myös vielä paljon kirjoittamaankin. Aluksi kirjoittelin sarkastisesti kuinka v###n siistiä tämä touhu onkaan. Ajan kanssa tähänkin elämänvaiheeseen osaa suhtautua tietyllä keveydellä, ei liian intohimoisesti. Intohimoa voisi toki ajoittain olla hieman enemmän.

Se on tämä elämä erikoinen asia. Parisuhteessa eläessä se oma aika tuntui ajoittain niin luksukselta. Sai vaan olla, köllötellä, syödä karkkia ja lukea uusinta Annaa. Sinkkuna köllötellessään, karkkia syödessään, taas yhden Annan oikealle sviipanneena sitä toivoisi, että olisinpa siellä kylppärissä huonosti nukkuneena pesemässä niitä kurahousuja. Oma aika, kun on niin kontekstisidonnainen asia. Liika on liikaa, asiassa kuin asiassa. En ole koskaan elänyt näin “kauaa” sinkkuna. Kyllähän tässä elämäntyylissä on myös jotain kiehtovaa ja viihdearvo on näemmä myös suuri. Harvemmin on sellaista viikkoa, ettei iltapäivälehdissä olisi jotain otsikkoa liittyen sinkkuuteen. “Mistä syystä olet sinkku?” “Millainen sinkku olet?” ja viimeisenä “Vain harva on sinkku ikuisesti.”

Tässä ollaan ja elellään yksin. Pääosin hymy huulilla. Tässä on parissa vuodessa havainnut myös asioita, joiden osuessa kohdalle sitä toivoisi, että olisi avoimesti julistettu siellä Facebookissa: In a relationship. Koska virallistahan kaikki on vasta, kun se on somessa.

 • Juoksulenkki pilkkopimeässä vesisateessa. Jalat ovat kastuneet litimäriksi jo ensimmäisten viiden metrin jälkeen. Voisi niitä iltoja joskus muullakin tavalla viettää.
 • Kaupungilla kävellessä törmää hymyilevään ja hassuttelevaan perheeseen. Kenenkään onni ei ole keneltäkään pois, mutta joskus olisi mukava laulaa sitä vanhaa Apulantaa muillekin kuin Instastories-seuraajille.
 • Fyysisen kosketuksen puute. En tarkoita välttämättä sitä suurinta hekumanhuippua, vaan ihan pienen kosketuksen tärkeyttä. Se pieni silitys tai puhallus niskaan on äärimmäisen hienoa. Ei sitä vuosien suhteen keskellä edes ymmärrä tai osaa riittävällä tasolla arvostaa.
 • Matkustamisen hankaluus. Kyllä, yksinkin voi tietysti matkustaa, mutta itseni tuntien en viihtyisi esimerkiksi kahta viikkoa yksin. En edes viikkoa. Kerran olen miespaikalla matkustanut Tukholmaan. Avasin hyttini oven ja siellä poltteli Keski-Eurooppalainen herrasmies sikaria alapedillä. Aina, kun itse voisi lähteä reissuun, niin ystävilläni on töitä. Aina, kun ystäväni voisivat lähteä reissuun, minulla on töitä.
 • Ruoanlaitto. En ole niinsanottu synnynäinen superkokki ja etenkään yksin en koe kokkaamista kovinkaan mielekkääksi. Tästä en ole todellakaan ylpeä. En yhtään. Varmasti osaisin tehdä ruokaa, mutta mielummin syön ulkona ja onneksi koulumme keittäjä on ihan timanttinen tyyppi. Tekee niin maittavaa ja ravitsevaa ruokaa. Ja työlounaitani ei tarvitse syödä yksin. Aina on lähes sata ruokaseuralaista.
 • Jouluaatto
 • “Sait supertykkäyksen…” “Sinulla on mielenkiintoinen profiili. Kolme ihmistä on salaisesti tykännyt sinusta…” Nämä perhanan sovellukset. Itse edelleen haluan kokea fyysisen supertykkäyksen ja uskoa, että nämä salaiset tykkäykset saapuvat kasvotusten. Kahvilassa, bussissa tai kauppajonossa. No, nämä nyt saattavat olla hieman utopistisiä ajatuksia.

Niin ja jaksan uskoa myös siihen, että profiilini on riittävän mielenkiintoinen myös täällä oikeassa maailmassa. Ei ainoastaan siellä virtuaaliviidakossa.

-Esko-

// Kuvat: Markus Suntila //

Comments (9)

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Teija 14.12.2017 at 02:07

  Leffasuositus: kaikenkattava kauneus. On jenkkimäisen cheesy eikä avain suoraan aiheeseen liittyvä, mut jos ei muuta tekemistä oo niin tsek tsek 🙂

  Elämässä on vaiheita, sinkkuus on nyt vaan yksi luku sun tarinaan. Kuten kirjoitit tämän olevan pisin aikasi ilman suhdetta, niin ehkä se on ollut tarpeellinen aika? Oot oivaltanut hienoja juttuja, oppinut itsestäsi ja kasvanut parhaimmaksi mahdolliseksi sinuksi. Kun viihdyt itsesi kanssa niin joku muukin viihtyy, vetovoiman laki.

  Ja ymmärrän, että nuo asiat ei auta esim. jouluaattona, kun ”kaikki muut” on (ehjine) perheineen, lapsineen.. jouluaatto on kuitenkin vain yksi ilta! Siitä selviää kyllä, hengitellen ja hetki kerrallaan eläen. Jokunen kyynel tulee nieltyä mut meneepä lanttulaatikkokin liukkaammin alas ????

  Vaihe, muista se 🙂

  • Reply Esko 16.12.2017 at 14:01

   Kiitos leffavinkistä Teija! Täytyy tutustua. Kyllä, vaihehan tämä vain on ja varmasti todella tarpeellinen kaltaiselleni “sarjaseurustelijalle”. Vetovoiman lakiin on uskottava, just hyvä…✌ Perunalaatikko, suosikkini.

 • Reply Muffin 14.12.2017 at 22:05

  Samanlaisia tuntemuksia, viimeistä lukuunottamatta ???? Oon parisuhteessa ollut aina varmasti rasittavuuteen saakka sellainen pieni apina koko ajan ”iholla”. Kaipaan nyt todella halimista, sukimista ja kainalossa oloa!

  Teija sanoi hyvin, että sinkkuus on vain yksi luku elämässä. Niin oon sen koittanut ajatella: ensin 14v putkeen kahdessa eri parisuhteessa (ei mitään sinkkukokemuksia teini-iän jälkeen) ja nyt 3 vuotta sinkkuna. Kokemus, ja tarpeellinen ja hyvä sellainen tämäkin. Eikä tämä vaan voi ikuisesti kestää, kyllä jostain vielä löytyy joku ihana kunhan ite tässä nyt vähän aktivoidun asian suhteen jollakin tavalla ☺️

  • Reply Esko 16.12.2017 at 14:03

   Iholla on hyvä olla…jopa rasittavuuteen saakka. Jep, kyllä sillä omalla aktiivisuudella saa varmasti jotain aikaan. Ehkä…⭐????

 • Reply Sini 15.12.2017 at 17:23

  Saat joulupäivänä seurahuoneella mun superliken ;–)

  • Reply Esko Kyrö 16.12.2017 at 14:06

   Ohhoh. Itseasiassa olenkin tulossa/menossa Seuriksen legendaariseen joulupäivään…⭐

   • Reply S 18.12.2017 at 20:12

    Kuin myös! Se kuuluu ehdottomasti joulun vieton perinteisiin

 • Reply N 17.12.2017 at 08:40

  Osuvaa tekstiä jälleen… Näillä samoilla ajatuksilla varmasti moni muukin sinkku.

  • Reply Esko Kyrö 17.12.2017 at 21:03

   Varmasti N, varmasti kivaa alkavaa viikkoa!!…✌

  Leave a Reply