Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , ,

We love lastenjuhlat!

9.12.2017

Mitäpä sitä keksimään pyörää uudestaan, kuuluu jo hieman kulunut sanonta. Eilen kotonamme vietettiin pikkumimmin seitsemänvuotissynttäreitä. Teemana toimi jo kerran lämmitelty ja hyväksi todettu: Vain elämää. Uusi kausi oli jo kerennyt pyörähtämään, joten pöydän ääressä istui tällä kertaa uudet kotimaisen musiikin kiintotähdet. Sanni, Chekkonen, Kokkolan Kaija sekä Jenni Vartiainen tulkitsivat hienosti toistensa kappaleita. Biisejä oli harjoiteltu jo etukäteen ja kyllä Jennin esittämä Keinu keräsi suurimmat desibelit.

Työssäni uusi opetussuunnitelma korostaa oppilasta ja hänen rooliaan aktiivisena toimijana. Näillä synttäreillä lapsi ja lapset olivat aktiiivisina toimijoina. Kun uskaltaa antaa lapsille mahdollisuuden toteuttaa itseään. He todella pystyvät siihen. Sen on huomannut usein työpaikalla. Eilen sen huomasi kotona. Vähän joutui toppuuttelemaan niitä villeimpiä ideoita, mutta muuten nuo pikkusankarit olivat itse juhlien arkkitehteinä.

Ensimmäisissä Vain Elämää-juhlissa en saanut edes mennä toiseen huoneeseen, koska en osaa olla laulamatta. Enkä saanut nytkään. “Isi, sun laulu ei ole kaunista.” Ilta huipentui vielä autolenkkiin Munkkiniemen hienoissa maisemissa. Tämän olin Kaija Koolle aiemmin luvannut ja lupauksethan täytyy pitää.

Tälläkään kertaa en tilannut pihalle pomppulinnaa. Tälläkään kertaa en varannut erikoislupaa ilotulituksiin. Tälläkin kertaa kakku oli Prismasta ja sankarin “tuunaama”. Kutsuvieraslista ei ollut ihan niin kattava kuin itse herra Niinistöllä. Pieni oli kaunista ja jälleen kerran juhlissa oli tärkeintä iloiset ilmeet, lopuksi leikitty hellyyttävä ystävyysleikki ja vaihdetut halaukset. Ystävyys on hieno asia, isoilla ja pienillä.

We love lastenjuhlat ja kyllähän kunnon bileet piristää!! Näistä tuli traditio.

-Esko-

Tsekkaa myös: WE LOVE JOULUHESA, WE LOVE MUMMOLA, WE LOVE KESÄHESA

Comments (17)

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Heli 9.12.2017 at 11:19

  ????

 • Reply Esko 9.12.2017 at 11:36

  Oli menoa ja meininkiä!!…????✌

 • Reply Sanna 9.12.2017 at 13:01

  Ei muuta kun ????

  • Reply Esko 9.12.2017 at 21:34

   No, näinpä…???? Kivaa iltaa Sanna!

 • Reply Amelielle 9.12.2017 at 13:30

  Se on just noin!
  Sitä huomaa, että nykytrendeistä ja blogimaailmojen ”täydellisyydestä” nousee paine järjestää jo ihan pienille teemajuhlat ja kaikki pitää olla sävy sävyyn ja viimisen päälle mietittyä.
  Kun itse mietin lapsuuttani en muista kärsineeni siitä ettei ollut teemasynttäreitä tai kaverikatrasta juhlapäivänä paikalla. Yhdet kunnon bileet äiti järkkäs joskus kun olin ala-asteella, mutta siitäkin muistan vain sen miten hauskaa se oli naapurin lapsille. Ei se nyt toki mullekaan huono päivä ollut… ????
  Mä kun en ole mikään leipoja, ajattelin pinota jäätelöpaloista tornin, ripotella karkkeja päälle ja tuikata kynttilät siihen päälle palamaan. Lapsi tykkää jätskistä ja karkeista ja hänellehän se kakku on. Kaverisynttärit saa nyt vielä odottaa, kun ikääkin on vasta 4 v. ????????????????????
  Ne jotka nauttii juhlien järjestelemisestä, tehköön ilolla niin, mutta itse yritän karistaa sen ulkoisen paineen hartioiltani ja pitäytyä jossain suht simppelissä. ????

  • Reply Esko 9.12.2017 at 21:37

   Juuri näin Amelielle! Tehköön kaikki tyylillään. Itse en myöskään ole niinsanottu kondiittori, joten valmishommelit toimi oikein hyvin. Itse muistan myös kaverisynttäreiltä sen yhdessäolon. Ainiin ja kerran jäin kiinni, kun yritin laittaa servettiin käärittyä mokkapalaa taskuun. Kaverin isä oli perhana just silloin napannu kuvan…????????

 • Reply Muffin 9.12.2017 at 13:33

  Kivaa! ????

  • Reply Esko 9.12.2017 at 21:37

   Oli kyllä Muffin! Just hyvä…????

 • Reply Maisa 9.12.2017 at 13:36

  Olipas teillä makeet synttärit! 🙂

  • Reply Esko 9.12.2017 at 21:37

   Painotan myös sanaa makeet…✌✌

 • Reply Tiina 9.12.2017 at 21:16

  Esko ihanat synttärit! Kaikkien ei tartte järjestää ylihienoja täydellisiä överi synttäreitä vaan pienemmälläkin saa kivat juhlat aikaan. Ihan mahtavaa ettei nykypäivänä kaikki synttärit tartte olla jossain hoplopissa ja kakut tilattu konditoriasta. Kunnon asenne, kivat kaverit ja vähän yksinkertaisia herkkuja tekee tekee jo juhlat, ilman kummempia krumeluureja. Mukavaa joulun odotusta 🙂

 • Reply Esko 9.12.2017 at 21:40

  Kiitos, samoin sinulle Tiina…???????? Yhdessäolon ja mukavan touhuamisen taikaan minä uskon. Toki kaikki tyylillään. Olihan täälläkin krumeluureja mm. diskopallo, tietysti…???????? Kivaa iltaa!!

 • Reply Milla Sukhilta 10.12.2017 at 16:07

  Todella onnistuneen näköiset bileet, ilman turhia paineita! Ja tosiaan, kauniit kakut ovat tietenkin ihana asia, mutta kyllä yleensä lastenjuhlissa rento meininki ja sokerihumala on pääroolissa, sekä tietysti se sankari!

  • Reply Esko Kyrö 10.12.2017 at 21:47

   Heippa Milla!
   Sokerihumala…:) Sepä se. Villit on aina loppumenot. Mukavaa viikkoa!!

 • Reply …isä on susta ylpeä aina! | E2O 30.12.2017 at 11:40

  […] minun yhteinen juttu vuosien saatossa. Myöhemmin on järjestetty teemaan sopivia kaverijuhlia ja viimeisimpänä Vain Elämää- synttärit. Ihan kaikkiin kausiin en ole ihan täysillä syttynyt, mutta tämä viimeisin oli kova, todella […]

 • Reply WE LOVE LOMALOMA! | E2O 5.1.2018 at 14:49

  […] mehän lovetetaan LASTENJUHLAT, SYYSLOMA, MUMMOLA, KESÄHESA ja vaikka sun […]

 • Reply Illallista mielitietylle, välipalaa koululaiselle ja helppoa pikkupurtavaa | E2O 2.2.2018 at 10:00

  […] pikkunaposteltava. Hyvä haastaja niille pikkupizzoille. Täytyykin kokeilla menekkiä seuraavissa Vain Elämää- juhlissa, jotka uuden kauden sävyttäminä tullaan taas […]

 • Leave a Reply