Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, ,

Ei ole avioliittoja eikä kissoja ja noin kolmekymmentä muuta

27.9.2018

Ja sitten mennään jälleen tämmöisellä kevyellä haastekirjoituksella. Tämä tarttui matkaan Char and the city-blogista. Elikkäs aivan todella olennaisia nippelitietoja minusta. Ja muuten oikein 30:n kohdan verran, se on aika paljon se.

Avioliittoja?

Ei vielä ainuttakaan. Itseasiassa viime syksynä seisoessani hyvin lähellä kyseisen instituution h-hetkeä bestmanin roolissa heräsi mielessäni ajatus, että tulenkohan minä koskaan olemaan tuossa samassa tilanteessa? En vihkijän roolissa, vaan vihittävän. Se tuntuu juuri tällä hetkellä melkoisen kaukaiselta ajatukselta ja en oikein tiedä. En siis tiedä olenko minä niin avioliittomiehiä. Tehdään sitä perusduunia, rakastutaan ja katsotaan mihin se riittää. (Urheiluvastaus… )

Kihloissa?

Koskaan ei ole mitään vasemmassa nimettömässäni ollut. (Karkkituttia ei lasketa.) Luokkasormuksen olen vaihtanut. Tuli bänät, meni niinsanotusti tunteisiin ja paiskasin sormuksen Lahden Suurmäen takametsikköön. Tämä lähin kosketus näihin sormushommiin.

Lapsia?

Yksi, maailman paras ja rakkain pikkutyyppi.

Lemmikkejä?

Pienenä haaveilin kanista. Veljeni ja isäni ovat allergisia. Pikku-Esko oli valmis laittamaan nämä perheenjäset pois uuden karvaisen tulokkaan tieltä. Ihan hyvä etteivät lähteneet. Armeija-aikoina hankin akvaarion ja miksi? Tämä on kyllä todella suuri ratkaisematon mysteeri. Luovuin siitä, koska hankin sinne hieman vääränlaisia asukkeja, jotka alkoivat jahtaamaan toisiaan. Tästä syytän lemmikkieläinkaupan myyjää. Hienoja ne olivat ja kalojen elämää oli rauhoittava seurailla.

Leikkauksia?

Kaksi. Umpisuoli poistettiin vuonna 1998. Isäni on perusukkeli, joka ei niinvain sairaalaan lähde. Aamusta asti valitin kipeää vatsaa ja onneksi suostui isä illalla kuskaamaan pojan Lahden kaupunginsairaalaan. 

Akillesjänne repesi koripallo-ottelun loppuminuuteilla lähes kokonaan poikki vuonna 2011. Ensimmäinen diagnoosi oli pohjelihaksen venähdys, mutta onneksi uskalsin kyseenalaistaa tämän tiedon ja vaatia toisen lääkärin paikalle. Hän tutki jalkani tarkemmin ja leikkauspöydän kautta alkoi pitkä kuntoutus. Jännevammat ovat kyllä niin harmittavia.

Tatuointeja?

Neljä. Ensimmäisen sain 30-vuotislahjaksi ystäviltäni. Olin puhunut tatskasta varmasti viisi vuotta ja he päättivät nopeuttaa tätä ikuisuusprojektiani. Hankkivat lahjakortin ja pakkohan se oli käyttää. Otin samointein puolen käden kokoisen merenneitosysteemin. Näitä olenkin täällä jo aiemmin esitellyt. Löytyy siis vielä: ankkuri, maatuska ja uusimpana lempeät nallet.

Lävistyksiä?

Korvikset löytyvät. 

Muuttoja?

Useita, hyvin useita. Juttua enemmän täällä OTA ESKO JA PUOLITA NELiÖT ja täällä VOIHAN VUOKRA_ASUNTO

Ampunut aseella?

Singolla, konekiväärillä, rynnäkkökiväärillä ja pistoolilla. Nämä siis armeijassa. En vapaa-ajallani. Olin maailman huonoin ampuja, koska tähtäsin aina väärällä silmällä. Vasta kertausharjoituksissa opin tähtäämään oikealla silmällä ja osumatarkkuus parani noin 95 prosenttia.

Ottanut lopputilin?

En. Virkavapaata olen kerran vuoden pitänyt ja silloinkin vain vaihdoin koulua toiseen. Halusin saada hieman lisää oppia monikulttuuriseen opetukseen ja hain sitä työpaikasta, jossa aloitin opettajan työurani.

Ollut saaressa?

En tiedä mitä tähän lasketaan. Seurasaaressa käyn viikottain lenkillä.

Autosi?

Mazda CX3 vuosimallia 2017. Todella hyvä ja tyylikäs menopeli. Juuri minun käyttötarkoituksiini sopiva.

Ollut lentokoneessa?

Viimeksi Berliinissä kesällä. Todella harvoin tulee reissattua. Pelkään vähän lentämistä.

Onko joku itkenyt vuoksesi?

On. Se tuntuu aina yhtä kurjalta. Oli kyseessä sitten pieni tai hieman isompi ihminen.

Ollut rakastunut?

Olen. 

Ollut ambulanssissa?

Kaksi kertaa “asiakkaana”. Akillesjänne 2011 ja reiden repeytyminen viime vuonna. Molemmilla kerroilla olen soittanut sieltä isälle. En tiedä miksi juuri isälle, mutta toivottavasti ei tule tavaksi. 

Ollut sairaalassa?

Sairaalassa olen viettänyt elämäni ikimuistoisimman yön vuonna 2010. Olin tullut isäksi muutamia tunteja aikaisemmin. Sairaalassa olen viettänyt muutamia öitä ihan itsekseni liittyen noihin aikaisemmin mainitsemiini leikkaussessioihin.

Luistellut?

Paljon ja hyvin. Pelasin pikkupoikana jääkiekkoa ja olin taitava luistelija. Tein paljon maaleja, koska hyvän luisteluni ansiosta pääsin usein yksin läpi ja sivalsin rystyllä yläkulmaan. Edelleen luistelen vuosittain, ihan työsuhde-etuna.

Surffannut?

En koskaan.

Ollut risteilyllä?

Kuuluu minun ja tyttäreni vuosittaisiin rutiineihin.

Ajanut moottoripyörällä?

En koskaan. Ei ole minun juttuni.

Ratsastanut hevosella?

Kerran. Itä-suomen liikuntaopistossa Joensuussa kurssiimme kuului ratsastusta. Muiden hevoset kiersivät nättiä ympyrää ja minun heppani järsi samalla maneesissa sijainneita Osuuspankin laitamainoksia. Yritin tehdä jaloillani tahdikkaita liikkeitä, mutta ne eivät kauramoottoria juurikaan kiinnostaneet. Diagnosoin tämän jälkeen itselleni hevosallergian. Se kyllä taitaa olla ihan totta, koska esimerkiksi kissoille olen todella allerginen.

Suosikkihedelmä

Tähän olisin vastannut ehdottomasti vesimeloni, mutta se taitaakin olla marja. Eli otetaan tähän helppo ja simppeli banaani.

Aamu vai ilta?

No aivan ehdottomasti ilta. Kukun aivan liian myöhään hereillä. Illat ovat vaan niin hyviä.

Lempiväri?

Musta tai valkoinen. Jos ruusukulta lasketaan väriksi, niin otetaan se vielä tähän kolmanneksi.

Kahvi vai tee?

Kahvi.

Paras piirakka?

Äidin tekemä suolainen piirakka erinäisillä kaapista löytyvillä täytteillä. Juustoa ei ole säästelty.

Kissa vai koira?

Koira. Olen hyvin allerginen kissoille, joten ehdottomasti koira. Ystäväni koira olikin meillä viikonloppuna hoidossa ja hyviä tyyppejä nuo ovat.

Paras vuodenaika?

Kesä, ehdottomasti. Vaikuttaisikohan ammattini tähän vastaukseen?

Viimeisin puhelu?

Ystäväni Pasi soitteli kuulumisia.

Viimeisin viesti?

Tekstiviesti: Gagil! Whatsapp: Tai sitte laaditaan lenkki nii, et soitetaan Weikkoihin puolessa välissä, et tullaan hakee ja eikun vaa. Matkalla siis poimitaan eväät ja kotia kohti. Messenger: On hyvä!

Minä jotenkin niin paljon tykkään näitä naputella. Siinäpä teille hieman informaatiopläjäystä. Niin ja kävin tänään tilaamassa lisää E2O-kasseja. Elikkäs arvontaa tulossa piakkoin!!

Jes!

-Esko-

// Kuvat: Jere Lehtonen //

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Enppu 27.9.2018 at 20:36

  Eiks opettaja tiedä et musta ja valkoinen ei oikeestaa edes ole värejä? 😀

  • Reply Esko 27.9.2018 at 22:03

   No, ei näemmä…????

 • Reply Muffin 27.9.2018 at 22:03

  Kiva! ????

 • Reply HannaL 27.9.2018 at 22:39

  Käynyt saaressa ? Mites Lahen Myllysaari ? Siellä oli minun ja mieheni häät heinäkuussa 2005 ja Vääksyssä Heinäsaari (Onko Heinäsaari vääksyä? )siellä kävin rippikoulun heinäkuussa 1995, 30.7 oli konfirmaatio Salpausselän Kirkossa jossa meidät vihittiin 30.7 Ei ollut sattumaa, ihan harkittu päivä.

  • Reply Esko 28.9.2018 at 21:30

   Arvaappa Hanna mitä?…???????? Tuttuja paikkoja. Ripari osittain Heinäsaaressa ja konfirmaatio samaisessa kirkossa. Kivaa viikonloppua!!…????

 • Reply Outi 27.9.2018 at 22:51

  4 tatuointia löytyy myös täältä, mutta ei mitään noin hienoja kuin sinulla.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Esko!

  • Reply Esko 28.9.2018 at 21:28

   Varmasti ovat Outi just hienoja!…Kivaa viikonloppua!!…????

 • Reply Heli 28.9.2018 at 08:50

  Mietinkin että mikähän auto sinulla on kun en tunnistanut ajovaloista jossain kuvassa..soiva peli ????

  • Reply Esko 28.9.2018 at 21:28

   Todellakin, Heli! Just minulle oiva kiesi!…????????????

 • Reply Annikkaaa 28.9.2018 at 11:39

  Saako hedelmäkohtaa vielä vähän tviikattua, banaanikin on marja!

  • Reply Esko 28.9.2018 at 21:27

   Saa, toki!!…???????? Kivaa viikonloppua Annikkaaaa!

 • Reply Bebeleivos 28.9.2018 at 17:06

  Nauratti sun eläinkohtaamiset, kuinka hevosen kanssa ei oikein natsannu ja kalatkin sait jahtaamaan toisiaan XD
  Noista hedelmistä; menin ihan sekaisin kun googlettelin kerran, kuinka joku ei ollutkaan hedelmä vaan marja jne…eipä niissä ollut oikein järkeä 😀

  • Reply Esko 28.9.2018 at 21:27

   No, niin sekaisin olen marjojen, hedelmien ja eläimien kanssa…???? Hauskaa viikonloppua Bebeleivos!!

   • Reply Bebeleivos 29.9.2018 at 11:34

    Kiitos samoin!????

  Leave a Reply