Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , ,

Tämä se on hieman erityyppinen festivaali

19.8.2019

Kutsun sain sukurasitt…hyötynä

Johan sitä kerkesin kirjoittaa, kuinka tämän vuoden Flow-festivaaleilla pääsi iskemään pienoinen festariähky. Vaan eipä se ole vielä suinkaan festivaalikesä loppunut, koska tulevana lauantaina järjestetään Hämeenlinnassa, Katajistonrannassa Mielensäpahoittajan festivaali. Tämä festari poikkeaa kyllä täysin omista kokemuksistani ja uskoisin, että tällä Slow-festivaalilla ei ähkyä pääse tulemaan. Siitä pitää huolen esimerkiksi tarkasti synkronoitu koko festivaalin yhteinen kahvitauko. Aina on hyvä juoda sumpit kaiken kiireen ja hektisyyden keskellä, jopa tämmöisessä kansanjuhlassa.

Tämän kansanjuhlan rakenne on tosiaan hieman erityyppinen, mihin olen vuosien varrella tottunut. Luvassa on kirkkovenesoutua, mato-onkikisaa, lavatansseja, pappamopoajelua ja tietysti elävää musiikkia. Lavalle ei kipua jo tänä kesänä kerran nähty Slipknot valtavine liekkeineen ja efekteineen. Näiden esiintyjien toimintaan ei ole tarvinnut Amerikan presidentin puuttua. Nämä esiintyjät ovat meidän suomalaisten syvien rivien tulkitsijoita. On Mikko Alataloa, Lea Lavenia, Matti Johannes Koivua ja Marion Rungia. Hyvin mielenkiintoinen kattaus, etten sanoisi.

Tämän kansanjuhlan ruokakattaus ei pidä sisällään mitä ihmeellisimpiä tuulahduksia nykykeittiöden uumenista. Luettuani ruokalistan tuli väkisinkin hymy huulille. Ja sehän koostuu seuraavista herkuista:

 • ruskeakastike ja muusi (kastike sisältää knöllejä) Knöllit ovat muuten tuon kastikkeen timantteja.
 • uunimakkara juustokuorrutteella
 • nakit ja muusi
 • voileivät
 • löytyy myös kasvisvaihtoehto

Ruokakojulla tulee kyllä todella vaikea valinta. Kaikkea, kun tekisi mieli ottaa. 

Tähän kansanjuhlaan lähden myös hieman erityyppisellä kokoonpanolla. Mukaan lähtee tyttäreni, isi, äiti ja taitaapa siellä olla puoli sukua paikalla. Kyröjen kokoontumisajot festareilla. En olisi tätä jengiä ehkä Ruisrockiin tai Ilosaareen pystynyt kuvittelemaan, tai miksipä ei? Vaatetustakaan ei tarvitsisi sen koommin pohdiskella. Flanellipaidalla ja karvahatulla pärjäisi vallan hyvin. Kyllä ne eivät kuitenkaan lämpimään loppukesän lauantaihin sovellu. Vaihdetaan karvahattu lippalakkiin ja niillä mennään.

Kyllä minä niin olen iloinen, että Suomen suvi on saanut tämmöisen täysin erityyppisen kesäfestivaalin. Tästä tulee jotenkin mieleeni Jukolan viestin ja erinäisten rokkifestivaalien integraatio. Toivottavasti keli suosii ja kansa löytää paikalle. Itse menen katsomaan ainakin Mallusjoen Miesvoimistelijoiden huikean shown, Matti Johannes Koivun Irwin-tulkintoja ja mikäli festariseura jaksaa, niin olisipa Mikko Alataloakin kiva hetkisen kuunnella.

Lisää tietoa Mielensäpahoittajan festivaalista löytyy täältä! Serkkupoika loi hienon, koko kansan tuttuihin tuntoihin iskevän hahmon, jonka ympärille voi rakentaa jo kokonaisen festivaalin, jes!

Tulkaahan menoon mukaan ja aikamatkalle muistojen Suomeen!!

-Esko-

// Kuvat: Mielensäpahoittajan festivaalin Facebook //

Comments (8)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Muffin 20.8.2019 at 14:49

  Aivan mahtavaa! 😄 Pääsispä mukaan ☺️

  • Reply Esko 20.8.2019 at 17:59

   No, eikun Muffin mukaan vaan!! 🙂

 • Reply Muffin 20.8.2019 at 16:24

  Huomasin, että suosikkini Ville Leinonen osallistuu. Vakavasti harkitsen osallistumista, koska tollanen erilainen festivaali on vaan fantsu juttu. Ainut mikä mietityttää niin keli lauantaille näyttää huonolta… 🧐

  • Reply Esko 20.8.2019 at 18:00

   Joo, Ville Leinonen on myös mukana kattauksessa. Itse en ole halunnut säätilaa edes katsella. Aurinko se paistaa joka tapauksessa. 🙂

 • Reply Heli 20.8.2019 at 21:09

  Ihan parasta 😄 kuulostaispa ihan omalle jutulle, mutta lauantaina oon toisaalla ”festareilla” Kuuska soi, hyvä kattaus sielläkin 🙂

  • Reply Esko 21.8.2019 at 18:14

   Joo, toi on kova kattaus oletettavasti. Mikäs se semmoinen Kuuska soi on? 🤔

   • Reply Heli 21.8.2019 at 20:27

    Tuohon osaisi varmasti vastata parhaiten joku Oulusta kotoisin oleva. Muutama vuosi sitten perinteinen Kuuskan alue kunnostettiin ja järjestettiin Kuuskan paluu festarit, joka sai suuren suosion. Tapahtuma sai siten jatkoa ja siellä on tänäkin vuonna kiva kattaus artisteja. En suoranaisesti ketään fanita, mutta tunnelma on ollut todella rento 🙂

    • Reply Esko 21.8.2019 at 22:17

     Oi, täytyypä tutustua! ☀☀

  Leave a Reply