Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›
, , , , , ,

Tuhansien kohtaamisten Turku ja Ruisrock

10.7.2017

Ai, että! Kotona on hyvä olla. Tällä hetkellä omassa sängyssä on oikein hyvä olla, mutta kyllä oli hyvä olla myös viikonloppu Turussa ja Ruisrockissa. Olotila on tällä hetkellä todella ontto ja suorastaan tyhjä. Kolme päivää hyvien ystävien ja kymmenien tuhansien ihmisten ympäröimänä. Pelkkää naurua, tanssia, aurinkoa pilvettömältä taivaalta. Tömisevä ja pölisevä Niittylavan edusta. Hakiessani äsken ruokaa jääkaapistani tuntui, että lattia tärisi askelteni tahtiin. Aivan, kuin se tärisi Niittylavalla ihmisten tanssiessa Antti Tapani Tuiskun keikalla. Oli muuten hurja keikka. Mitäpä muuta hurjaa tai ei niin hurjaa tapahtui Ruisrockissa 2017. Urheilujournalismin tyyliin: Leijonat ja Lampaat jakoon.

SÄÄ: Kyllä taitaa Ukko Ylijumalakin pitää musiikin nykysuuntauksista ja tästä Suomen suven suurimmasta festivaalista. Keli oli koko viikonlopun täydellinen, kuten se tuntuu olevan aina Ruisrockin aikaan. Aurinko porotti lähes pilvettömältä taivaalta. Tarjosipa Ukko iltojen päätteksi vielä aivan mielettömät auringonlaskut, jotka piirtyivät upeasti lavojen ja ihmismassojen taakse. KOLME LEIJONAA.

IHMISET: Kohtaamisia. Ruisrock tarjosi jälleen lukemattoman määrän kohtaamisia. Halauksia, ympärillä vaihdettuja suudelmia. Juttutuokiota ja puheensorinaa. Itse haluan taas kiittää kaikkia teitä, jotka tulitte juttelemaan ja vaihtamaan kuulumisia. On niin upeaa huomata miten mahtavia ihmisiä tämä blogi on kerännyt ympärilleen. Erään lukijani sanoin. Jatka Esko samaan malliin, jatka samaan malliin. Jatkakaa tekin samaan malliin. Olette huippuja, ihan huippuja. KOLME LEIJONAA.

KEIKAT: Tämän vuoden artistikattaus oli itselleni hieman vieras. Suurista nimistä en tuntenut entuudestaan juuri ketään ja ennenkaikkea ulkomaiset esiintyjät jäivät hyvinkin etäisiksi. Onneksi on kuitenkin kotimaiset takuutanssittajat. JVG ja Antti Tuisku, jälleen kerran. Hittiä, hitin perään ja tanssit olivat aivan mielettömät näiden sankareiden vallatessa Niittylavan. Niin ja tietysti Ultra bra. Paluu nuoruusvuosiin. Paluu moniin upeisiin vuosia sitten koettuihin hetkiin. Sano mulle, sano mulle, rakas… ja niin edelleen. YKSI LEIJONA.

MAJOITUS: Olimme varanneet ystävieni kanssa Omenahotellista huoneen jo aikoja, aikoja sitten. Ex-temporena sain kuitenkin kuulla, että minulla oli mahdollisuus päästä yöpymään erään ystäväni kautta aivan Turun keskustassa sijaitsevalle idylliselle puutaloalueelle. Eihän tätä tilaisuutta voinut olla käyttämättä. Kolme kerrosta. Sauna ja aurinkoinen pihagrilli. Kiitos Tidjan ja erityisesti kiitos Iina. Puitteet olivat mahtavat. Naapurin kissa oli hieman ärhäkkä ja kiukkuinen, mutta silti ehdottomasti. KOLME LEIJONAA.

SIIRTYMISET JA KULKEMINEN: Se Via Dolorosa. Se perhanan Via Dolorosa. Pieni metsäinen reitti, joka on todella leppoisa menomatkalla, mutta se paluumatka. Jokainen paluumatka oli aivan täysi kaaos. Tiedän. Kymmenien tuhansien ihmisten siirtäminen pois Ruissalosta on tehty varmasti niin hyvin kuin mahdollista, mutta ne poispäin kävelyt olivat hirveitä. Aidat kaatuilivat. Ihmiset tunkivat. Pyöräilijät vetivät ilman valoja hirveätä vauhtia. Kyllä oli nuo kävelyt hieman liikaa tämmöiselle huonoselkäiselle vanhalle miehelle. KOLME LAMMASTA.

YLEINEN FESTARIFIILIS: Jälleen kerran. Aivan ehdottomasti. KOLME LEIJONAA. Tekisi mieli antaa neljä.

Autoseurueemme muut jäsenet olivat ensimmäistä kertaa Ruisrockissa ja tähän loppuun vielä ensikertalaisten kommentteja.

” Tapahtuma-alueella kaikki toimi hyvin. Vaikka oli hirveästi ihmisiä. Ei ollut mielettömiä ruuhkia ja lavat oli sijoiteltu järkevästi.”

” Ruissi houkuttelee sivistynyttä porukkaa. Ei ollut juurikaan järjestyshäiriöitä. ”

” Poismeno ja varsinkin se hiekkatie. Ahtaisiin paikkoihin tottumattomalle täysi mahdottomuus. ”

” Ämpärit voisivat olla hieman isompia. ”

” Palvelut pelasi ja juoma- sekä ruokatarjonnan laajuus yllätti todella positiivisesti. ”

” Keikat mitä nähtiin olivat mahtavia. Oli upeaa, että saatiin pidettyä oma tiivis porukkamme kasassa lähes koko ajan. ”

Ja viimeisenä kommenttina kaikkien suusta tullut lause. Ensi vuonna uudestaan. Todellakin, ensi vuonna uudestaan.

Kiitos Ruisrock. Seuraavana viikonloppuna Joensuu ja Ilosaarirock, jes!!

-Esko-

// Pääsylippu saatu blogin kautta. //

Comments (14)

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Veera 10.7.2017 at 21:09

  No kyl määki sut Turus näin!

  Oli muuten kiva rokki, oma suosikkina sunnuntain kattaus, jossa Vesala, Ultra bra ja Jenni Vartiainen sijoitettuina perä jälkeen.

  • Reply Esko 10.7.2017 at 22:50

   Iltaa Veera! Kyllä, tuo kotimainen kolmikko toimi hienosti!!…????

 • Reply Ruissi kokemus 10.7.2017 at 23:47

  Ihanaa kun taas osui Ruissiin näin mahtava keli mutta muistan joskus vuosituhannen vaihteen tienoilta kun keli ei ollut ihan niin mukava. Avauspäivänä alueella oli niin luejuista ja mutaista että kaikki oli polviaan myöten kurassa kengät jäi jatkuvasti liejuun kiinni ja niitä joutui tosissaan kiskotaan irti. Järkkärit heittelivät liejun sekaan kuormalavoja minkä ehtivät mutta ei se siinä ihmiset paljoudessa paljoa auttanut ????. Silloin nuorina telttailimme Ruissalon leirintäalueella ja seuraavana päivänä myimme lippumme ja järjestimme bileet leirintäalueella.. hauskaa oli enkä yhtään muista artisteja jotka silloin esiintyivät.

  • Reply Esko Kyrö 11.7.2017 at 13:00

   Heippa!
   On tuo erikoista, että juuri nuo kolme päivää täyttä hellettä. Taas on harmaata. Kyllähän tuo keli myös on suuri osa onnistunutta festivaalia…????????

 • Reply Tätio 11.7.2017 at 06:36

  Kuulostaa mahtavalta setiltä koko ruissi!

  Tänään lämpöennätys rikki täällä.. Huhheijakkaa ja ulkona melkein 12 tuntia.

  • Reply Esko Kyrö 11.7.2017 at 13:01

   Heippa Oo!
   Oli upea setti! No ei teilläkään hullummalta kuulosta…????????

 • Reply Mirka 11.7.2017 at 12:52

  Oli hauska rupatella.Ihan ku ois vanhaan tuttuun törmännyt:)Oot huippu!!Kivaa kesää!

  • Reply Esko Kyrö 11.7.2017 at 13:01

   Moikka Mirka!
   Oli tosi kiva rupatella!! Kivaa kesää…????????????

 • Reply Muffin 11.7.2017 at 17:11

  Ruissin ensikertalainen joutu myös toteamaan, että ens vuonna uudelleen! Ja kyllä se oli Esko tää sun blogi joka tossa keväällä innosti tsekkaamaan Ruissin ekaa kertaa ???? Niin fantsua oli makoilla rantsussa vanhassa kotikaupungissa meren rannalla tutuilla hoodeilla ja kuunnella Ultra Brata. Mut ens vuonna kyl vip-lipulla sisään… ☺️

  Toistelin ehkä 100 kertaa vkolopun aikana, et voiko tätä keliä uskoa!?! Wau… nyt on naama musta kuin murjaanilla, pikkunen bruna tarttu lärvätsaloon ☀️

  Yhtään Eskoa en kyl Ruississa nähnyt, ehkä ens vuonna ☺️

  • Reply Esko Kyrö 11.7.2017 at 19:24

   Oli kyllä ihan huippua ja kyllä brunaa tuli aikasen isosti. Ei törmätty, harmi…:) Ensi vuonna, todellakin!!

 • Reply Hei, joku Joensuu ja Ilosaarirock | E2O 20.7.2017 at 06:24

  […] irti kaikista velvollisuuksista. Olla vaan ja nauttia. Laitetaanpas tämän kesän kunniaksi Ruissin tapaan myös Ilosaarirockin leijonat ja […]

 • Reply Helle saa haaveilemaan | E2O 15.5.2018 at 18:12

  […] ja kyllähän sitä taas niin odottaa näitä kesän oman aikani kohokohtaviikonloppuja. Ruisrock ja Ilosaarirock, jes! Ruisrock on viime vuosina saavuttanut aivan järjettömän suosion ja tänä […]

 • Reply Mitäpä sitä kesällä? | E2O 29.5.2018 at 18:15

  […] Ruisrock ja tuhansien kohtaamisten Turku. Samalla porukalla suunnataan kuin viime vuonna. Onneksi olimme hereillä ja saimme liput. Majoituskin löytyi ihan hirveällä säkällä. […]

 • Reply Perjantain vanhat: Helle saa haaveilemaan – E2O 7.6.2019 at 10:17

  […] ja kyllähän sitä taas niin odottaa näitä kesän oman aikani kohokohtaviikonloppuja. Ruisrock ja Ilosaarirock, jes! Ruisrock on viime vuosina saavuttanut aivan järjettömän suosion […]

 • Leave a Reply